onsdag den 13. marts 2013

Dårlige albuer - nu i flertal


Gemalen er ved at lære at han skal tage den lidt meget med ro, hvis han vil undgå at belaste sin sårede albue så meget for meget, at han ender i gips. Det er svært, for han vil jo gerne alt muligt. Heldigvis er vejret for en gangs skyld med på den rigtige side af ligningen, for hvem gider at cykle nogen steder i denne vinterkulde?

Så han arbejder lidt, ligger meget på sofaen. Og knurrer en del.

Men han har bare at holde sig i skindet, for jeg tror ikke, jeg vil tage det pænt med flere familiemedlemmer med armen i gips.

Gemalen er nemlig blevet overhalet indenom.

Af min mor.

Som faldt på en bytur i sidste uge. 

Og slog sin venstre arm. 

Og tænkte pyt. 

På trods af en blåsort, hævet underarm og begrænset bevægelighed. Vi så først armen i weekenden og gik straks i gang med formaninger om, at nu skulle hun altså kontakte lægen. For ligegyldigt hvad, så var de blå mærker i sig selv uhyggeligt store. Og armen var jo hævet for pokker. 

Mor var dog ikke meget for at rette sig efter os. Men så kom hun til at lægge sig uheldigt, og det gjorde så udslaget, og hun ringede artigt til lægen. Hvad hun sagde til sekretæren, ved jeg ikke, men hun fik først tid dagen efter.

Derefter kom der dog mere fart over feltet. For lægen sendte mor direkte på hospitalet til røntgen. Som afslørede, at hun havde slået en flis af en knogle. - Og at denne flis havde forskubbet sig - 2 cm. Hvilket så igen gjorde, at ingen kunne begribe, hvordan hun overhovedet havde kunnet holde ud bare at gå rundt med skaden.

Hun skulle selvfølgelig opereres. Og det bliver hun lige nu. 

Og bagefter skal armen i gips. 

Vinkelgips ...23 kommentarer:

Rejen sagde ...

Aiii, stakkels din mor og dig, for hun skal vel have lidt hjælp til alt det praktiske?..

Anonym sagde ...

Uh for den da. I er godt nok uheldige i jeres familie i øjeblikket.
Din mor må være en sej dame, når hun har holdt ud at gå med sådan en skadet albue - for som min mor altid sagde: Albuestød og kærestenød går lige til hjertet. Med andre ord, det gør herre-nas.
Jeg håber, at uheldene nu er færdige med at ramme jer!

Randi

Pia sagde ...

Altså... mænd og mødre :-) Min mor kravlede for en del år siden rundt på alle 4 en hel dag, fordi hun ikke kunne stå på benene. Det gik jo nok over, og hun ville ikke være til besvær. Vi fik hende indlagt, og det er et guds under at hun var i live, sagde de. Hun led af ekstrem væskemangel. Faktisk ender historien ikke engang her, men den bliver for lang :-)
Man siger lykken ikke kommer i endeløse baner, og det gør ulykker heldigvis heller ikke. Så nu håber jeg det er enden på ulykker og lykken får lidt plads hos jer.

Lene sagde ...

Stakkels jer, jeg håber at det nu er slut med uheld og at foråret snart vil bringe lysere og lunere vinde. God bedring til at alle de ramte. Håber at du kan få lov til at slappe lidt af ind imellem :-)

Øglemor sagde ...

Af sted med dig ud for at købe en samling albuebeskyttere. Om ikke andet så til dig og Donnaen, så I ikke også kommer til skade. Lader til, at I har dårlig albue-karma i familien :-)

God bedring til (nu) begge patienter!

Fruen i Midten sagde ...

Rejen: Ja, aii altså! Min far er der jo heldigvis, men nogen praktisk gris er han ikke ;-) så nu må vi lige finde ud af, hvad vi stiller op.

Randi: Ja, kan du begribe det? Det må da have gjort afsindigt ondt. Ja tak, nu må det gerne stoppe med de underlige uheld :-)

Pia: Nøj, så er din mor alligevel værre end min mor ;-) Godt I fandt hende. Næh, nu er det i orden, hvis vinden vender, og vi får lidt solskin - også af den mentale slags.

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Ja tak, nu vil vi godt have forår og milde vinde. Tak :-) Jeg ser i den grad frem til påskeferien.

Øglemor: Jeg har tænkt noget lignende. Pakker snart Donnaen ind i vat, bare for en sikkerheds skyld. Dårlig karma eller måske en særlig ondartet virus - noget møg er det i hvert fald. Tak :-)

Anonym sagde ...

Næste gang I skal have familiemiddag - så sæt dem ved siden af hinanden. Så kan de hjælpes ad med kniv og gaffel...

I er sgisme lidt hårdt ramt synes jeg nu nok, men hun lyder til at være en sej dame, så mon ikke det går for hende osse.

Inge sagde ...

Ihhh altså hvor er I ikke rigtig heldige i denne tid, nu må det stoppe så I er fit for fight nåe foråret kommer.

Stegemüller sagde ...

Hold da op hvor er I bare uheldige lige i denne tid. Det var sørme da godt, I fik din mor sendt til lægen. Det er slet ikke til at forstå, at hun kunne gå rundt med en afbrækket flis så længe.

God bedring til begge de syge!

Madame sagde ...

Åh nej, det var da også frygtelig uheldigt! Jeg kan se ovenover, at din far heldigvis kan hjælpe - du kunne ellers få nok at se til, hvis I bor i nærheden af hinanden.

Anonym sagde ...

å nej,,,, sikke et. uheld og sikke en sej mormor i har,,,,, rigtig god bedring til begge patienter
håber de begge to lytter til hvad lægerne siger ,,,,,

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Donnaen sad mellem dem i weekenden. Meget uheldigt, da de hver især havde den dårlige arm ind mod hende! Lige nu håber jeg mest på, at hun ikke er så sej, at hun insisterer på at komme hjem, før hun er nogenlunde klar ...

Inge: Du har helt ret. I det hele :-)

Stegemüller: Ja, det burde slet ikke kunne lade sig gøre. Det viste sig faktisk at være ren cornflakes, da lægerne først fik lukket op. Tre stumper smidt over højre skulder og to stumper sat på igen med ståltråd!

Fruen i Midten sagde ...

Madame: Ja, det kan man roligt sige! Ja, min far er der, og nu bliver han nødt til at rulle sig ud og finde sine praktiske talenter frem ;-)

Jonna: Ja, det var noget værre end først antaget. En næsten lidt for sej mormor. Hun skulle have været direkte på skadestuen for en uge siden. Tak :-)

Stegemüller: PS: Selvfølgelig også tak til dig :-)

Annemor sagde ...

Pass nu godt på din egen og Donnaens albue. Det virker smittsomt. For ikke å snakke om Farmor og ..., nei det lar vi ligge :)
Vinkelgips høres ikke godt ut.
Stakkars din mor og for en smerteterskel hun må ha.
Klem og pass albuen :)

Ellen sagde ...

Altså.
Nu synes jeg, at dig og Donnaen også bør lægge jer. Sådan forebyggende. Vi kan ikke tåle flere uheld nu, vel?
Maden må komme med pizzaudbringeren ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Donnaen og jeg må forsøge ikke at bruge albuerne for meget, når vi vil frem her i verden ;-) Ja, stakkels mor. Ingen begriber den smertetærskel!

Ellen: Vi kunne også gøre som Øglemor foreslår; iføre os albuebeskyttere. Plus måske cykelhjelm, knæ- og håndledsbeskyttere ;-) Og så i øvrigt få maden bragt ...

NonnasBlog sagde ...

Nu synes jeg faktisk, at I har opbrugt jeres kvote!
Hvor er din mor sej, eller bare stædig? Vi har også én her på matriklen, som ikke kunne drømme om at gå til læge, selvom smerterne er ved at tage overhånd. "Det er nok ikke noget. Det går snart over".
Rigtig god bedring til begge patienter og pigsko og ishockeyoutfit til dig og Donnaen!

Kirsten sagde ...

Så er det lige vi IKKE siger "alle gode gange tre..."
Håber du kan holde til det :-)

Fruen i Midten sagde ...

Nonna: Det er nok sådan 50/50 mht sejhed/stædighed. Du kender åbenbart fænomenet ;-) Tak, og ishockey-outfit er da bestemt en ide. Hm ...

Kirsten: Næh, det gør vi så slet IKKE! Jeg glæder mig til påskeferien :-)

Mia Folkmann sagde ...

Jamen sikke da noget! Stakkels din mand og stakkels din mor, der har slået sig så voldsomt, at hun ligefrem skal opereres. Åh, man bliver så bekymret for de mødre; jeg er altid så bange for, at min skal falde i dette her vejr...

Kong Mor sagde ...

Årrrh altså! Den slags seje kvinder som ikke jamrer - det kan ikke nytte noget. Man SKAL jamre. ellers ender det galt.
Og jeg har taget din hustruvold til efterretning.. Slår også på min når han snorker om natten!

Fruen i Midten sagde ...

Mia: Det er næppe nogen trøst, men min mor faldt altså på et helt tørt fortov. Men jo, man bliver let bekymret, især når man så ovenikøbet ser, hvor skrøbelige de er, når uheldet er ude.

Kong Mor: Præcis! Og hellere jamre lidt for meget end lidt for lidt. Ja pas på med de natlige slagsmål ;-)