tirsdag den 19. marts 2013

Flyttesmil


Både Gemalen og jeg er lige nu lidt småbombede.

Har brugt det meste af dagen på at pakke ud og rykke på plads i Farmors nye bolig på plejehjemmet.

Nu er vi færdige og selv ret godt tilfredse med resultatet.

Der er kun en smule overmøbleret. Og kun en smule overbroderet på væggene, hvor der ikke er mange ledige kvadratcentimeter tilbage. Og der er nips og billeder på hver synlig vandret flade. Alt i alt ligner det dermed meget godt, hvad Farmor kom fra ...

Som den, der havde pakket alle kasserne, var jeg også ret godt tilfreds med, at ikke en eneste ting var gået i stykker. Alle Farmors porcelænsfigurer havde klaret turen. Også Pjerrot, Harlekin og Hyrdinden, der ellers havde lange skrøbelig arme og ben strittende ud til alle sider.

Allermest tilfredse er vi dog med, at selve flytningen gik så godt. 

'Vores' midtjyske flyttefirma udviste maximal jysk flexibilitet, og på den måde lykkedes det hele på trods af ind til flere udfordringer.

Blandt forhindringerne kan nævnes, at der for det første var meget få dage at løbe på. Alligevel lykkedes det firmaet at få læs med fra Jylland til Sjælland, så vi slap for at betale dobbelt tur og dobbelt bro. 

For det andet var der ingen til at lukke flyttefolkene ind hos Farmor og pege møblerne ud, så flyttefolkene skulle selv låse sig ind og hente møblerne ud fra en liste. Det blev klaret til ug. Der mangler ikke noget, og der er ikke for meget med.

For det tredie blev låsene skiftet ud fredag, så vi havde ingen nøgle til flyttefolkene før weekenden. Men en afleveringsaftale lørdag formiddag kom i stand, og så var også det problem løst.

For det fjerde, og da syntes Fruen pludselig, at det blev lidt for spændende, kom vejret pludselig på tværs. Heldigvis afholdt det sig fra at sne, både da der skulle læsses på og af, så vi slap for sjap og smat over det hele. Men blæse gjorde det, og på et tidspunkt så det ud til, at flyttefolkene ville strande på den forkerte side af Storebælt. Men de listede over, og selv om klokken endte med at være halv otte, før de nåede Midtjylland, ville de gerne læsse af, inden de holdt fyraften.

Så mens jeg havde det - i den stride blæst - meget vigtige job som døråbner og -holder, bar og kørte de to flyttefolk alle Farmors ting ind og anbragte dem efter Gemalens forskrifter. Tre kvarter senere var de færdige, og selv om de havde slidt og slæbt og mast og regeret hele dagen, var de stadig i så godt humør, at vi andre også blev helt glade i låget.

Nu mangler vi kun, at Farmor også bliver glad og tilfreds.

21 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tænkte på jer og kunne næsten regne ud at I ville komme til at slås lidt med sneen, men det er dejligt at se at det gik godt, og jeg glæder mig allerede til at få meldinger om din svigermors integration på det nye plejehjem .. håber alle bliver glade for den nye situation, der jo kun kan være bedre end det hun kom fra.

Rejen sagde ...

Sikke nogle dejlige flyttemænd, og godt at det lykkedes, bliver spændende hvad Farmor synes om sit nye hjem. :-D

Anonym sagde ...

Skønt, når alting bare klapper. Dejligt for jeg, at det nu er overstået, og så håber vi, at Farmor også bliver glad for resultatet af jeres astrengelser.

Randi

Susanne sagde ...

Sikke en solstrålehistorie her i driverne.
Nu håber jeg, at Farmor finder sig godt tilrette i sit nye hjem. Jeg fornemmer, at det er indrettet helt i Farmorstil.

Anonym sagde ...

sikke en sostråle historie på en snevejrs dag ,
og mon ikke farmor bliver tilfreds med det nye sted ...

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Det blev heldigvis kun vinden, der truede med at drille. Ja, det kan kun blive bedre :-)

Rejen: De er nemlig bare så søde og rare. Det bliver et spændende :-)

Randi: Det er rigtig skønt, når ting lykkes på trods af lidt dårlige odds. Ja, nu mangler vi bare hovedpersonen - og håber det bedste :-)

Fruen i Midten sagde ...

Susanne: Det er først i dag, der er begyndt at komme sne her. Jep, det er helt i Farmorstil ;-)

Jonna: Det er nemlig en solstråle-historie :-) Det er lidt umuligt at vide, om Farmor bliver tilfreds, men vi har i hvert fald gjort vore bedste ...

Inge sagde ...

Hvor dejligt når tingene lykkes.. :-) Og det lyder som om I får farmor tættere på jer end hun hidtil har været.

Madame sagde ...

Tillykke - hvor er det dejligt, at flytningen er godt overstået!

Østfronten sagde ...

Dejligt med gode flyttefolk. Man bliver altid helt positiv oven på sådan en oplevelse af, at tingene kan lade sig gøre og bliver gjort på en fin og ordentlig måde.

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Ja det er dejligt. Cirka 300 km tættere på. Det vil gøre det hele en del nemmere :-)

Madame: Tak :-) Nu mangler vi bare Farmor, som Gemalen er på vej med netop nu.

Østfront: Gode flyttefolk, der kan finde ud af det hele og samtidigt være super flexible, er bare guld. Og når de så ovenikøbet er i smittende godt humør, ja så bliver man også i godt humør selv :-)

Stegemüller sagde ...

Det lyder jo som intet mindre end en perfekt flytning trods alle mulige forhindringer, der kunne have gjort det mindre godt.

Nu må vi håbe, at Farmor bliver glad for sit nye hjem.

Kong Mor sagde ...

Mon ikke hun bliver glad for at genfinde sine ting? Det lyder som om det var en rigtig god oplevelse med det flyttefirma!

Ellen sagde ...

Det skal være skidt, før det bliver godt - og det bliver godt nu for farmor, tror jeg - hun bliver sikkert glad for at gense sine ting.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Ja, det må man sige. Der var så meget, der kunne gå galt, men heldigvis ikke gjorde det :-) Og ja, nu håber vi bare.

Kong Mor: Det håber vi - og, at det ikke forvirrer hende, at de nødvendigvis 'står forkert'. Jep, var en virkelig god oplevelse. Vi har brugt dem før med gode erfaringer, men ikke til en distance-flytning uden kontaktpersoner som denne, der i mine øjne var noget mere kompliceret.

Ellen: Jeg håber, du har ret. Vi trænger til ro på den front :-)

Nola sagde ...

Det lyder dejligt at den del er overstået. Så kan man lige puste lidt ud, ikke?
Håber for jer alle at hun bliver super glad for sit nye hjem :-)

Annemor sagde ...

DA er det store spørsmålet - Trives Farmor.
Er svaret ja, er alt fryd og gammen, ikke?
Klem

Fruen i Midten sagde ...

Nola: Ja, det er det :-) Super glad er nok for meget at håbe på, men bare nogenlunde tilfreds vil være et stort fremskridt.

Mormor: Det er fortidligt at svare på. Men jo, hvis hun gør, vil alt være fryd og gammen. Klem tilbage :-)

NonnasBlog sagde ...

Dejligt, at flytningen er godt overstået.
Det er et meget stort arbejde at flytte, bade fysisk og psykisk. Den psykiske del går naturligvis mest på farmor. Forhåbentlig finder hun sig hurtigt til rette i de nye omgivelser.
God torsdag aften!

Pia sagde ...

Flytning er en stor mundfuld, så der er ikke noget at sige til I er bombet. Personligt har vi altid selv ageret flyttefolk ffor både os selv og andre, så der er landevejene blevet kørt tynde, men vi har heller ikke haft 300 km. Det ville jo aldrig gå.
Jeg håber Farmor synes om jeres indretning, ellers må hin flytte lidt rundt på nipset ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Nonna: Ja, det er dejligt. Nu skal der bare falde lidt ro på det hele. God weekend :-)

Pia: Det er fint - og tit hyggeligt - hvis man selv kan klare en flytning. Men det kræver jo noget manpower, som vi ikke råder over. Og slet ikke i øjeblikket, hvor Gemalen (i princippet) ikke må bruge sin albue. Det vil overraske mig meget, hvis Farmor ikke flytter rundt på nipset, mange gange ;-)