søndag den 31. marts 2013

Lav påske-puls


Nøj, hvor har vi bare dovnet den de sidste par dage.

Sovet længe og lavet ingenting.

Vores puls har været så lav, at den nok næsten har været umålelig.

Det startede ellers meget energisk Skærtorsdag, hvor Donnaen og jeg gik i kirke, og Gemalen var ude at cykle på landevej for første gang i meget lang tid.

Men så om eftermiddagen, hvor jeg ville i haven, men ikke kunne få skydedøren til skuret op og dermed ikke kunne få fat i mine haveredskaber, gik gassen lynhurtigt af ballonen. Samtidig lå Gemalen på sofaen og var mere flad end godt var ovenpå sin cykeltur, der var både koldere og hårdere end forventet.

Og så foretog vi os simpelthen intet i to dage.

Der blev gjort nogle halvhjertede forsøg på at planlægge sommerferien, men de strandede på en svensker, der ikke gad svare på en mail. Og pludselig havde Gemalen også mere lyst til at køre til Portugal i oktober end til Nordsverige i juli ...

Så kom sommertiden og solen, og Gemalen indvilligede i at bruge et reklame-break i Flandern Rundt på at åbne døren til skuret, og så gik jeg ellers i haven bevæbnet med mit ørnenæb. Op på min bakke for at gøre bare en lille smule for at sikre udsigten fra bænken i den kommende sæson.

Det var dejligt at komme ud, vinden var i det rigtige hjørne, så jeg arbejdede i læ, og solen bagte. Faktisk så meget, at først handsker og siden jakke blev smidt. Begge dele var dog en dum ide, for jeg rev lynhurtigt den ene hånd på en halv-vissen hindbærgren, og et øjeblik efter kunne jeg pille torne ud af fingrene på den anden. Og uden jakken hang min sweater ustandseligt fast i både torne og grene. Så det blev i stedet både jakke og handsker, men nul sweater.

Derefter gik det bare derudaf. Haps, haps, haps blev horisonten udvidet. Helt bogstaveligt. Der lugtede ret sært. Måske bare af rådyr? I hvert fald kunne jeg se, at de havde været der, og der går vist en lille buk og fejer lidt på nogle af træerne, hvis bark ser så underlig slidt ud visse steder.

Efter veludført dåd - det vil sige, da jeg ikke gad mere - fik mine lavendler en tur. Jeg har klippet dem skævt. Med vilje, for sidste sommer bredte de sig lige lidt for meget ud over fliserne. Nu er det så spændende at se, hvad de siger til den behandling. Om de vil skyde pænt til begge sider eller kvittere med at strejke til flisesiden. 

Jeg nåede også lige at fjerne en enkelt spandfuld staude-kvas og -knæk, inden det blev for koldt, og jeg gik indendøre igen. Der er pænt liv i de fleste stauder, men jeg er bange for, at min hortensia har forivret sig tidligere på året, for den har sat skud, som nu sidder og ser meget afsvedne ud. Min sommerfuglebusk lavede samme nummer for to år siden. Og det døde den af ...

Ellers var der bare tilbage at konstatere, at det mest grønne er ukrudt eller mos.

Så det er helt, som det plejer.

Pause på bakken.
Med udsigt til naboens nabo.10 kommentarer:

Ellen sagde ...

Du har været meget flittig og har fået lavet meget, meget mere, end vi har her i det svenske - vi har i hvert fald ikke været i haven, men John har dog lige fået fikset badeværelset.
Det har været den mest inaktive påske ever for mit vedkommende!

Rejen sagde ...

Det lyder fuldstændig som hos os vi har heller ikke lavet noget i to dage, men i dag gik vi haven og skal nok også i morgen.. :-D

Madame sagde ...

Det var dejligt, at du fik beskåret hindbærgrene og klippet lavendler. Sneen ligger stadig her i mindst 1/3 af haven, og det indbyder ikke rigtigt til havearbejde - jeg har kun nydt solen på havebænken.

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: I dag har jeg været rimelig flittig, ja. Men de foregående to dage - oh jammer. Måske er 'inaktivitet' påskens ord ;-)

Rejen: Ha ha, det er da lidt sjovt :-) Jeg tror dog ikke, at jeg kommer i haven igen i morgen.

Madame: Hindbærgrenene er alene noget ondsindet ukrudt midt i moradset af alt muligt andet, som ellers ikke stikker. Der ligger stadig lidt sne hist og her i skyggen, men ikke i haven. Sol på havebænken er også godt :-)

Lavendel sagde ...

Har ikke lavet en sk.. og satser på det kan indhentes efter 25/4 - ellers ....????

randiglensbo.dk sagde ...

Her er haven dækket af sne - det var da ærgerligt, for ellers ville jeg selvfølgelig være gået i gang med havearbejdet - host-host :-)

Randi

Mia Folkmann sagde ...

He he, det minder lidt om min havedag. Jeg gik ud for at klippe roserne, hvorefter jeg opdagede, at min ømme højre arm ikke var glad for klipperiet. Så det blev begrænset til klipning af de roser, der var mest langstrakte. Bagefter tog jeg den automatiske klipper og gav lavendlerne en tur. Ikke at det blev meget kønnere af det, men det var vældig hyggeligt at gå i haven med rødhalsen som selskab. Jeg går varmt ind for naturhaver... (= undskyldning) :-)

Johanne sagde ...

Her er også stadigvæk sne i haven, så jeg kan nære mig endnu. Tør slet ikke røre Lavendler eller Roser før frosten er helt væk.
Så det er blevet til indendørs sysler i påsken.
Men du har da været flittig i haven.

Fruen i Midten sagde ...

Lavendel: Du er da kørt tværs i gennem det halve Europa - og har set en stork. Det tæller altså også ;-) Og hvis vi ikke indhenter det forsømte? Tjah, men jeg har en deadline her sidst på måneden, hvor jeg gerne vil have nogenlunde styr på tingene.

Randi: I har vist fået meget mere sne end os. Slem hoste du har fået ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Mia: Hyggeligt med en selskabelig rødhals. Her er fuglene mere sky, så de og jeg er ikke i haven samtidig. Naturhaver kan være smukke. Vores er vist lidt af hvert; bakken er ret meget natur, mens resten er lidt mere kultur :-)

Johanne: Jeg er også lidt spændt på, hvordan lavendlerne vil tage min beskæring. Indendørssysler er hyggelige, men når nu solen endelig skinner, så kan jeg næsten ikke holde ud at være inde. Så ja, lidt haveflid blev det da til :-)