onsdag den 27. marts 2013

Er vi virkelig nødt til at købe en terrassevarmer, før det hjælper?


Som alle andre er jeg ved at blive bims over det manglende forår.

Ja ja, jeg ved godt, at det er en heftig generalisering. Der er måske er cirka 0,3 procent af befolkningen,der synes, det er evigskønt med fortsat fimbulvinter. Undskyld til dem.

Det er ellers ikke, fordi vi ikke har gjort vores for at jage vinteren på flugt.

Sådan a la paraplyer og gummistøvler i sommerferie-bagagen til at holde regnvejret væk med.

Det vil sige, det er mest Gemalen, der har været i gang.

Desværre må det også siges, at hans projekt opførte sig så drilagtigt, at det i sig selv givetvis har været årsag til rigtigt mange snebyger.

En af de første dage i januar, på en dag hvor det sneede, købte han sig en sneslynge. På tilbud. I en kasse. Som samle-selv-sæt.

Det var selvfølgelig ikke nok til at jage sneen på flugt, så mens Gemalen rodede med at samle bæstet, sneede det videre, og Fruen så sig nødsaget til at gribe skovlen for at bane sig vej ud til skraldebøtte og postkasse.

Omsider lykkedes det. Og bæstet blev påfyldt benzin (olie? - whatever), slæbt udenfor og startet.

- Host - host - host! var alt, hvad der kom ud af det. Plus benzin (olie? - whatever) ud på fliserne, hvor det kan ses endnu.

Det forstod Gemalen ikke en lyd af og smed resolut bæstet bag i bilen og kørte hen til forhandleren og klagede sin nød. At få en ny kunne der ikke blive tale om, så Gemalens sneslynge blev sendt til reparation. Og var væk længe.

Imens sneede det.

Bæstet blev meldt repareret, blev afhentet og forsøgt startet. Uden held. Blev afleveret og sendt til reparation igen. Og var væk længe.

Imens sneede det.

Historien gentog sig, og Fruen gik fra at være utilfreds på den lettere overbærende måde til ualmindelig knotten.

Vi havde nu passeret vinterferien, og sneen fortsatte med at vælte ned. Og vi fortsatte med at skovle ...

Så faldt Gemalen og slog sin albue, og vi brugte ikke megen hjernekapacitet på at tænke på hverken sne eller sneslynge.

Men så en dag meddelte Gemalen, at nu måtte jeg godt hjælpe ham med at løfte bæstet ud af bilen, for det kunne han ikke selv med sin dårlige albue. NU var den repareret og funktionsduelig, lovede han.

Og da den annoncerede snestorm kom og blev til et lille beskedent drys, trak Gemalen i startsnoren.

Og - oh mirakel - bæstet startede, og Gemalen fornøjede sig med at fjerne sne i både indkørsel og foran huset.

Siden har det næsten ikke sneet.

Her altså. 


Men forbasket koldt er det jo stadig. Og nu vil jeg så gerne vide, hvad vi skal gøre for at få kulden til at forsvinde? 

Er vi virkelig nødt til at købe en terrassevarmer, en varmekanon eller hvad?


Gemalen med bæstet. Der er ikke overdrevent meget
sne at flytte, men nu ved vi da, at bæstet virker.12 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg smiler,,,,, jeg tænkte med gru på i skulle vente til næste vinter for at afprøve den "mandags slynge" og når i så fandt ud af bæstet stadig ikke virkede kunne i ikke reklamere mere , så godt nok der var et drys sne så gemalen kunne afprøve den.... Nu må i hjertens gerne sætte den i vinter hi og køb en terasse varmer eller to, det kunne måske smitte af på os andre vintertrætte..
god påske

Rejen sagde ...

hehe, det er bare så typisk, men godt at den virker, til næste vinter..:-D

Inge sagde ...

Åhhh sådan en ønsker vi os også.. men den skal virke hele vinteren.. :-)

Ellen sagde ...

Hahaha - Murphy har sandelig ikke levet forgæves :-D - ALT hvad han tilskrives at skulle have sagt, har jo vist sig at passe ...
Jeg er ikke helt sikker på, at terrassevarmeren vil have tilstrækkelig effekt, men I skal da være så velkomne til at prøve.
I skal nok bare købe den et andet sted end der, hvor I købte sneslyngen ;-)

Stegemüller sagde ...

Køb endelig en terassevarmer og send noget af varmen til Hvidovre, for jeg er nemlig rigtig træt af sne og kulde.

Det var da godt, at I endelig fik gang i sneslyngen. Den står nok og holder sig godt til I atterfår sne i passende mængder.

Madame sagde ...

Åh sikke noget, og det er jo lige før, man kunne ønske en masse sne til jer, så I kan få brugt det nye vidunder :-) Her har de sidste pr dages solskin fået halvdelen af græsplænen til syne igen, og iført tyk trøje kan man sagtens sidde ude i en solrig krog med læ og få farve i ansigtet ...

Fruen i Midten sagde ...

Jonna: Det var også, hvad jeg frygtede, at det ville ende med; at vi slet ikke fik den afprøvet. Og ja, det vil være dejligt at sætte den i hi - lige nu. Tak i lige måde :-)

Rejen: Temmelig typisk ;-) Og ja, nu må den gerne stå stille til en gang omkring jul.

Inge: Det ser vi også helst, at den gør - virker hele vinteren, altså. Nu satser vi på, at den gør netop det - næste vinter :-)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Ja, det er en rigtig Murphy-historie. Næh, jeg er heler ikke helt sikker, hvis jeg var, ville jeg fluks købe en - et andet sted :-)

Stegemüller: Så kunne vi sende en lille sjat varme over til dig med en meget præcist rettet vestenvind.Sneslyngen skal nok stå og holde sig godt til næste læs sne. Spørgsmålet er, hvad der SÅ sker ;-)

Madame: Det behøver du så ikke at ønske for os! Her er græsplænen (hvis man kan kalde den det) også kommet til syne, men der ligger sne på alle de skyggefulde steder. Her kniber det med læ, men hvis solen kommer frem, tror jeg også jeg vil lidt ud. Om ikke andet kan jeg måske arbejde mig til varmen ved at klippe ned og slæbe væk :-)

Pia sagde ...

Haha... Min fantasi fejler ikke noget. Jjeg tænker om du måske vil købe en stor kummefryser til at opbevare sneeen i, så I kan bygge iglo, når vi får hedebølge til sommer :-)
Hjælpemidler er rare at have, når bare de virker.
Nu sørger du for den vestenvind kun rammer Hvidovre, for den giver altid blæst og kulde, det vil vi gerne slippe for her ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Hihi :-) Ja, til sommer vil vi (forhåbentlig) få det så varmt, at vi længes efter køligere vinde. Jamen, der skal da vestenvind til, før vi får forår, skal der ikke?

Annemor sagde ...

Sneslynge? Er det det samme som min snæfræs som jeg leker slips etter, ikke så mye oppoverbakke, men nedover?
Kjekk å ha, vår er ikke satt bort, den er klar til start og heldigvis kan jeg bare skru nøkkelen om og sette igang. Den har elektrisk startmotor (om jeg husker å sette i kontakten)OG snortrekk :)
Nå tror jeg kanskje du bør kjøpe terrassevarmer, men ikke der sneslyngen ble kjøpt og ikke som samlesett.
Klem fra nord (med sol og rådyr i)

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Egentlig synes jeg slet ikke, det burde være nødvendigt med en sneslynge i DK. I Norge er det okay, men her burde det slet ikke sne så meget, at nogen gad at købe sneslynger. Næh, der går vist lidt tid, før vi igen skal have noget som samlesæt ;-)

Dejligt med sol - send gerne mere. Klem tilbage.