onsdag den 6. juni 2012

Svingdør


Gemalen tog til Harzen lørdag morgen. Pigebarnet drog til Bornholm mandag formiddag. Igår kom Gemalen hjem. Nu er han på vej til staden og skal videre til Bornholm imorgen. (Ja, også han). På fredag kommer de begge to hjem igen. Selvfølgelig ikke samtidig.
 
Midt i det hele står jeg med blafrende hår og føler mig som en mellemting mellem en tjenestepige og en svingdør.

Tjenestepige, fordi jeg har brugt ret meget krudt på at sørge for, at Pigebarnet fik det helt rigtige tøj med. Det var ikke lige meget, hvilke klude, der kom med, skulle jeg hilse og sige ... Og af Gemalen så jeg næsten kun røgen. Det eneste, der var tilbage, var en bunke snavset cykeltøj.

Svingdør, fordi det nu er anden gang på tre dage, at jeg er alene hjemme. Og jeg spekulerer på, om det der alene-tid også kan blive for meget af det gode?

Det kan det selvfølgelig. 

Men det er altså ikke endnu.

Det er heldigvis stadig skønt selv at sætte tempo og dagsorden uden at skulle skele til andres ønsker, behov og sengetider.

Så jeg kan spise aftensmad, mens jeg læser krimier eller blogindlæg. Noget der selvfølgelig er bandlyst, når Pigebarnet er hjemme, og jeg nødvendigvis må prøve at lade som om, jeg ved, hvad der er gode rammer for indtagelse af hovedmåltider ...

Og jeg kan rydde op eller lade være. Og vælger sjovt nok det sidste, selv om det nok skal hævne sig allersenest i overmorgen, når tropperne vender hjem.

Men pyt, det er der jo længe til.

12 kommentarer:

Stegemüller sagde ...

Det lyder som om du hygger dig rigtig godt - men det lyder også som om, du havde lidt mas med at få dem begge to sendt ud af døren. Jeg kan levende forestille mig, at det ikke var ligegyldigt, hvilket tøj, der skulle med til Bornholm.

Alene-tid er rar tid. Selv er jeg single og har ikke så meget andet end alene-tid, og jeg må sige, at jeg synes, det er skønt.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Næh, sådan et Pigebarn har jo noget yndlingstøj, som helst skal bruges OG være nyvasket hele tiden.

Det er rart at have familien hjemme, men jeg hygger mig som regel også ganske udmærket i mit eget selskab :-)

Rejen sagde ...

Det gik måske så hurtigt med Gemalen at du ikke nåede at få givet ham et spark bagi som tak for manglende mobilbesked?..;-D Selvom det "kun" er mig og Jimmi der bor sammen så nyder jeg også lidt alenetid ind imellem, kan også godt huske hvordan det var da ungerne boede hjemme hvor rart det var at få lov at gøre lige som det passede mig når de var væk hjemmefra. Alenetid er guld værd til at få ladet lidt op...;-D

Madame sagde ...

Åh ja, det der med at læse mens jeg spiser, nyder jeg også, når jeg er alene hjemme - men sig det ikke til nogen :-)

Inge sagde ...

Jeg har også altid holdt af min alene tid, det er ikke så ofte jeg har den slags tid, men den bliver rå-nydt.. og med præcis de samme opgaver som du vælger.. :-)

Anonym sagde ...

Det lyder som om du har hygget dig i din ensomhed , når nu gemalen og pigebarnet er kommet sådan hjem, uden at bruge svingdøren, må du be´dem forkæle dig lidt...

Tina Liel sagde ...

Kan godt se det var noget af en udfordring at finde ud af hvilket tøj der skulle med til Bornholm!!! Nogen gange får man virkelig følelsen af af være en slags tjenestepige når man er sådan et slags pitstop. Men så er det måske dig der snart har brug for dem som pitstop ;-) Har f[et mere alenetid efter at ældste er i hæren. Yngste er hjemme men han har også travlt. Nyd alenetiden♥ Knus

Fruen i Midten sagde ...

Reje: Jo jo, sparket var cirka det eneste, jeg nåede Man må jo pioritere ;-) Og ja, lidt alene-tid ind i mellem er guld.

Madame: Hehe, kunne ikke drømme om at sige det til nogen ;-)

Inge: Det er altså også bare om at vælge sine alene-tids-opgaver med omhu ;-) Og alt det kedelige skal jo nok blive gjort, hvad enten man har lyst eller ej ...

Fru Ipsen: Ja, jeg har hygget mig. God ide at be' om lidt forkælelse ;-D

Tina: Ja, det var en udfordring - også pladsmæssigt ;-) Det giver selvfølgelig mere alene-tid, når ungerne flytter hjemmefra (midlertidigt eller permanent), men det må også være lidt underligt at skulle vænne sig til permanent mindre ramasjang ;-/

Knus tilbage!

Annemor sagde ...

Så det var en rask Gemal, han hadde sikkert hørt om sparket.
Alenetid er deilig, selv om man også nyter andres selskap.
MEN å disponere tiden helt fritt, det er deilig det.
Og rydde? Se det gjør man da jammen nok.
Ha en nydelig alenetid. :-)
Mormor på muren

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Du har ret; rydde op gør man da nok, men hvornår kan man sidde og bare være sig selv og lave absolut ingenting? Det er ikke så tit. Tak og god aften til dig :-)

Susanne sagde ...

Alenetid er guld....

En gang imellem tror jeg altså også, at vi mor-mennesker tager lidt for meget over, når det drejer sig om at sørge for, at de får de rigtige ting med og alt det der. Jeg har i hvertfald oplevet, at mine unger har grinet lidt af min indlevelse og trang til at have styr på tingene.

Fruen i Midten sagde ...

Susanne: Glæder mig til den dag, hvor Pigebarnet griner af min emsighed. Så vil jeg straks overlade noget mere til hende selv :-)