fredag den 15. juni 2012

En efterårsdag i juni


Jeg ønsker at klage!

Synes, at NU må det være på sin plads at klage, for det kan bare ikke blive ved at gå.

Det er selvfølgelig danskernes brok-emne nummer ét, vejret, altså møg-vejret, jeg er utilfreds med.

Og hvem er ikke det?

Det er koldt, blæsende og ind i mellem alt for vådt.

Da vi i weekenden havde besøg af amerikanske Liza, så vi kun glimtvis solen, og hun måtte låne både regnfrakke og gummistøvler og så iøvrigt fryse med anstand. Hun drager nu tilbage til sin varme sydstat og vil sikkert for altid være overbevist om, at der er så hundekoldt og vådt i Danmark, at det alene kunne begrunde hendes oldefars udvandring til Amerika ...

Det er, hvad det er.

Hvad med os andre stakler, der på grund af skole, arbejde og manglende ferie er nødt til at blive hjemme i køleskabet?

Mine sandaler er sat væk. Jeg har strømper, lange bukser og langærmede bluser på igen. Bevæger mig kun udendørs iført trøje, jakke og tørklæde. Alligevel sniger kulden sig ind og sætter sig som myoser i nakken.

Det er bare ikke i orden!

I aftes var jeg nødt til at hente en ulden plaid og lægge over min sommerdyne. At gå til yderligheder og skifte tilbage til en helårsdyne nægtede jeg trods alt. Det er jo juni, sgu! Gemalen syntes, jeg var lidt pivset. Men der var faktisk noget om snakken. På DMI's hjemmeside står, at der var rim på græsset i Isenvad her til morgen. Og det er jo lige i nærheden. Nærmest i vores baghave. Så det var koldt. Urimelig koldt.

Heldigvis kan vi da selv bestemme, at vi ikke lukker for varmen. Gemalen var ellers lige ved at gøre det, dengang i Pinsen, hvor vi havde fornuftig sommer. Men han kom til at lukke for det varme badevand og fik en tur under den kolde bruser. Siden da har der ikke været tale om at lukke for hverken den ene eller den anden hane ...

Og vi blegner. Selv Pigebarnets meget sunde bornholmer-kulør er på retræte. At mine arme drysser, når jeg skifter tøj er en anden historie. Hvis der ikke sker noget drastisk med vejret meget snart, ender vi lige straks som vinterhvide maddiker, energiforladte og småsure.

Så vil nogen venligst skrue op for solen og varmen igen?


Nu!

En fordobling af den nuværende temperatur vil passe mig godt, men hvis det er svært at ramme, er det også okay.

Og jeg lover at prøve at lade være med at brokke mig, hvis vi om en uge sidder og stønner i 30 grader, mens sveden springer, og tøjet klæber.

Altså at prøve ...

20 kommentarer:

Stegemüller sagde ...

Nej vejret er der ingen grund til ikke at klage over. Jeg synes også, at det er hundekoldt - og det passer sig overhovedet ikke for juni måned!

Rejen sagde ...

Det er efterår, jeg er også krøbet i lange bukser og strømper, og endda natsokker måtte jeg have på i går da jeg gik i seng..Øv, vi vil have sommeren tilbage...;-D

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Nej vel, det er uacceptabelt :-(

Reje: Hihi - natsokker! Det altså bare ikke okay i juni. Ja, vi vil så - nu! :-)

Annemor sagde ...

Må jo finnes en på-bryter ett eller annet sted?
Eller har vaktmesteren tatt seg ferie?
Varmt og fint junivær støttes. Helhjertet.
Mormor på muren

Madame sagde ...

I må have et andet klima i Midtjylland :-) Her i Nordsjælland har vi haft masser af sol i går og i dag, og i Sverige har jeg gået sveddryppende rundt en del af dagen ...

Inge sagde ...

I dag har vi haft shorts og bare arme vejr, har gået barfodet på stranden.. I dag klager jeg altså ikke.. Men det har der ellers været rigtig god grund til. :-)

Fruen i Midten sagde ...

Mormor:Ja, man skulle tro, vagtmesteren var taget på ferie! Tak for support ;-)

Madame: Det er hermed slået faast, at Danmark er et kæmpestort land med helt forskellige vejrtyper. Lidt sol sidst på eftermiddagen ellers gråt, og nu regner det :-(

Inge: Enten er du en viking, eller også er der m-e-g-e-t langt over til dig, i hvert fald vejrmæssigt! Lidt tarveligt, hvis du spørger mig ;-)

Kong Mor sagde ...

Jeg vil godt klage med!
Her er koldt - udenfor. Og så lige i mit soveværelse. Men da jeg har en god dyne overlever jeg.

Vi har kun haft regn her til aften. Men det har da ikke været over 14 grader.. Alt for lidt til en juni..

PS: har så fundet ud af at jeg ikke kan kommentere hos dig hvis jeg læser dig på bloglovin. Nu har jeg fundet en smutvej ind, så du ikke tror at jeg ikke læser med - for det gør jeg skam!

Ellen sagde ...

Du skal bare komme til Sjælland, min pige - her har vi glimrende og solrigt junivejr. Ikke de voldsomt høje sommertemperaturer, men okay indtil videre.
Selv om I burde have fastlandsklima, er det åbenbart her på øerne, vi har det ;-)

Fruen i Midten sagde ...

KongMor: Ja, 12-14 grader er altså for lidt! Mht teknikken så aner jeg ikke, hvad der sker, og hvorfor noget driller. Synes ikke, jeg har lavet noget om, som skulle influere på det?

Men hyggeligt at vide, at du læser med alligevel :-)

Ellen: Det der med næsten nattefrost er da ret fastlandsklima-agtigt, men det ustadige vejr er så ikke. Det er bare træls! Ja, måske skulle man emigrere til lunere himmelstrøg :-)

Østfronten sagde ...

Jeg oplever mest vejret fra sofaen med barn monteret foran, men det ser kedeligt ud...

Annette sagde ...

Hørt! Rent bortset fra, at mine kommentarer kommer 700 - 800 km. længere mod syd, så er der ingen forskel....overhovedet. Her er der også hundekoldt, aldrig nogensinde før har vi haft varme på i Juni måned, det har vi i år. Aldrig nogensinde før, har jeg ikke byttet al vintertøjet ud med sommertøjet i skabene, det har jeg i år.
Det er ikke sjovt, øv! Men rent bortset fra det, så går det hele jo meget godt.

Marianne sagde ...

Jeg er heller ikke helt tilfreds, jeg er med på en SOMMER NU kampagne.

Fruen i Midten sagde ...

Østfront: Ja, du kan da glæde dig over, at du ikke går glip af noget ;-)

Annette: Næh, ellers går det jo meget godt - hvis ellers man kan se bort fra, at vi/I også taber i fodbold? Jeg kan godt leve med det, men som fodboldnation betragtet er det ret meget nedtur. Øv bøv!

Marianne: Gad vide, om det hjælper, hvis bare vi er mange nok? ;-)

Tina Liel sagde ...

Altså nu er det vist nok med det danske møgvejr. Det er næsten koldere end da jeg var i Danmark sidst i februar!!!!!!!! Og som altid ville jeg hvis det var muligt gerne sende 10 grader kvit og frit♥ Knus

Lene sagde ...

Kunne næsten tilbyde at bytte for et par dage, vi har det skønneste strandvejr, men når man skal arbejde ...
Sender lidt varme tanker, måske det hjælper ;-)

Pia sagde ...

Sommertemperaturer er nok lidt meget sagt, men koldt har vi det ikke. Slet ikke om natten, der har vi da nærmest tropenætter, sådan føles det i hvert fald her :-) Åbent vindue og en tynd dyne der mest ligger ved siden af.

Fruen i Midten sagde ...

Tina: Tænk, hvis du virkelig kunne sende 10 grader herop. Det ville være skønt :-)

Lene: Varme tanker er altid godt. Tak :-)

Pia: Du bor jo der nede på din sydhavsø, hvor der - og det står efterhånden helt klart - hersker helt andre klimatiske forhold end her på kanten af den jyske prærie. Og vær du glad for det :-)

Sanne sagde ...

Hørt, hørt! Jeg kan ikke være mere enig - UD med møgvejret, blæsten og kulden og ind med noget sommer ... NU! :)

Fruen i Midten sagde ...

Sanne: Velkommen forbi :-) Ja, ville det ikke være dejligt med et stabilt højtryk med sol og varme lige nu?