tirsdag den 10. april 2018

Puff!!


Så sagde det da bare lige PUFF! og blev forår. Faktisk næsten sommer.

Her til morgen virkede det ganske vist overhovedet ikke spor sommeragtigt, og jeg var glad for min hue og manglede mine overtræksbukser.

Men i søndags. Altså, hold da op. hvor var det skønt.

Da jeg gik eftermiddagstur med Kamelen søndag, kom jeg i ren distraktion til at tage min jakke på. Og selv om jeg dagen før havde fundet en noget lettere jakke frem, var det alt for meget, og jeg svedte tran, mens Kamelen og jeg passerede haver, hvor folk gik rundt i shorts og korte ærmer. Vi så endda en enkelt i bar overkrop. Sådan går nogen jo altid til yderligheder, og vi må så bare håbe, at han ikke er blevet forkølet. Ligesom Donnaen, der satte sig i skyggen sammen med Ungersvenden, efter at de havde pjattet rundt med en frisbee. Den slags gør man trods alt ikke ustraffet endnu.

Jeg havde syv stykker tøj på - plus den famøse jakke. Og terrængående støvler. Det var rigeligt. Da det var værst/koldest (for bare få uger siden), måtte jeg iføre mig intet mindre end atten stykker tøj. Jeg talte en dag, hvor jeg havde været lige ved at gå ud af mit gode skind, fordi det tog så lang tid at komme i tøjet. Atten stykker. Sgu! Så skal det jo tage en krig og medføre akut fare for nedsmeltning, før jeg kommer udenfor. Det samme, når jeg kommer hjem efter en rask tur, og er ved at blive lettere panisk, før jeg får hevet alle kludene af igen. Noget, der selvfølgelig kun bliver værre af, at min egen indre termostat er midlertidigt ude af funktion.

Tilbage i haven kunne jeg også smide trøjen og gå på havearbejde i korte ærmer et par timer. Nøj, hvor var det skønt. Og skræmmende, som haven trænger til en kærlig hånd. Eller måske snarere et effektivt gartnersjaks indsats i et par uger. Ind til nu har det nærmest været umuligt at gå i haven, og selv om jeg i påsken var ude med en rive, skyldtes det alene stædighed, og jeg kom hurtigt ind igen.

Men søndag kunne jeg jo have været i haven hele dagen. Hvis ikke det lige var, fordi jeg også skulle gå tur med Kamelen, cykle med Gemalen, vaske bare en lille smule tøj og kigge på en drilagtig engelskopgave sammen med Donnaen.

Eller måske var det i virkeligheden meget godt, for min ryg er begyndt at gøre mig opmærksom på sig selv. Den bryder sig ikke om havearbejde. Ikke i timevis i hvert fald.

Så nu får den fred, ind til det forhåbentlig bliver godt vejr igen i den kommende weekend. DMI siger noget andet, men som altid, når DMI siger noget kedeligt, håber jeg, at de tager fejl, mens jeg tror fuldt og fast på deres forudsigelser, hvis bare de er gode nok ...

En kold morgen for ganske nylig.
Med is på vandet og rim i græsset.

14 kommentarer:

Anonym sagde ...

Vi havde også dejligt vejr her i lørdags, men det var endnu bedre i går. Man var nødt til at overgive sig og smide jakken, selv om den var let :-) I dag er det til gengæld helt ok med den tykke vinterjakke. Sådan er april, og det er jo bare dejligt :-)

Fruen i Midten sagde ...

Randi: Det behøver bestemt ikke være sommer allerede i april, men det er lidt svært at finde ud af, hvor meget tøj man skal have på lige pt. Sjovt med disse forskelle. Vores vejr var absolut bedst søndag :-)

Birgitte B sagde ...

Ja, det var super dejligt vejr i weekenden og i går her... Jeg har dog ikke helt smidt jakken. Jeg er for bange for at blive mere syg. Kh. Birgitte

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Her var vejret kun helt almindeligt forårsagtigt - og ikke til at smide jakken, så den måtte på igen. Og den store vinterjakke plus handsker og hue kom også på her til morgen. Det er lidt bøvlet, hvis du spørger mig :-)

www.skøreliv.dk sagde ...

Med alt det tøj, så lyder det næsten som om det var dig, der sagde puff? Men jeg forstår det godt; jeg er en frossenpind, og render stadig rundt med strømpebukser.... Men det får vel ende - om ikke andet så i weekenden, med det fine vejr du lover, hehe!....

Fruen i Midten sagde ...

Maude: Nej, jeg lyder nok mere som en hysterisk fløjtekedel 😝 Ja, det får en ende. Snart. Det skal det!

Ellen sagde ...

I dag er vi så tilbage i vante vejrrammer, med syv grader og blæst. Jaja, det er jo april, som du skriver ... men holddaop, hvor jeg nød det i går!
18 stykker tøj!? Jeg formoder, det er med alt, som fx to strømper og to vanter? Ellers er det godt nok meget tøj :-) Vi har investeret i noget (dyrt!) undertøj, men så kan man faktisk også nøjes med en rigtig god jakke og et par tykke bukser.

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Det er SÅ meget april. Ja, det er, men selv med et par sokker og et par handsker bliver det 16 stykker tøj. Det er lag på lag på lag. Fx undertrøje, skjorte, fleecetrøje, vindvest, stor sweater og tyk jakke. Jeg kunne dårligt få armene ind til kroppen. Hvad er det for noget lækkert undertøj, I har investeret i?

Ellen sagde ...

Hvis du googler 'termoundertøj', kommer der mange hit. Vi valgte Helly Hansens, men de fleste mærker er ret ens.
Jeg har nu også en god jakke, så en almindelig T-shirt, en lun sweater + den jakke har kunnet bære mig igennem selv bidende kulde (= chillfaktor på omkring ÷15°, som vi har oplevet flere gange i denne vinter) uden jeg begyndte at fryse. Er du mon mere kuldskær end gennemsnittet?

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Tak :-) Jeg burde nok forske lidt i termoundertøj. Jeg hører til dem, der ikke er helt vild med kradsende uld, så jeg skal se mig godt for. Ja, jeg er garanteret mere kuldskær end de fleste. Gemalen er tit ved at få pip, når jeg på lune sommeraftener proklamerer, at jeg fryser, selv om jeg har dobbelt så meget tøj på som ham.

Pia sagde ...

Vi havde også fantastisk vejr om fredagen, ingen overtøj var nødvendigt. Netop i skrivende stund nyder vi sol og varme (længere sydpå) Desværre er vi nødt til at have for meget tøj på, pga. solen.
Skiundertøj fås i tynde lækre lette versioner i sportsforretninger. Jeg er nemlig slet heller ikke til uld.

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Det bliver spændende at læse, hvor I mon er henne, siden det er nødvendigt at pakke jer ind for solen. Og jeg må kigge lidt mere efter skiundertøj :-)

Min Servicehund sagde ...

Her var også skønt vejr.... og jeg lå med stor snue... nu den knap så slem.
hu d med forårskuller og syg ejere.... ikke den bedste kombi... han fik så kødben da det var tøet. ... det stjal råger e inden for et døgn 😭
glæder mig til at gå i haven.
Godbedring til Donnaen. ...

Fruen i Midten sagde ...

Min Servicehund: Ærgerligt, at du skulle være syg i det gode vejr. Øv bøv :-( Også øv til tyvagtige råger. Det har jeg ikke hørt om før. God bedring til dig, og tak for gode ønsker til Donnaen (hun har det bedre) :-)