onsdag den 17. oktober 2018

Donner und Blitz


Vi havde de to sidste værelser for enden af en gang, og da det ikke virkede til, at der var andre gæster i nærheden, lod vi dørene ud til gangen stå åbne, så der kunne blive gennemtræk.

Det hjalp måske lidt, men da vi alle havde taget et køligt brusebad, var der ikke andet at gøre end at sige god nat til Donnaen, lukke dørene og gå i seng.

Dér lå vi så lidt og roterede, og jeg troede aldrig, vi ville falde i søvn.

Men det gjorde vi. I hvert fald vågnede både Gemalen og jeg, da det ved et-tiden begyndte at tordne. Vi nåede lige at konstatere, at vi begge var vågne, da der kom et kæmpe lyn og umiddelbart derefter et øredøvende brag, der fik os begge op at sidde i sengene.

Cirka tre et halvt sekund senere stod Donnaen midt inde i vores værelse.

Det var for meget af det gode, og hun skulle ikke nyde noget af at sove alene.

Nu gik det for alvor løs. Det lynede og buldrede nonstop, og det begyndte at styrtregne. Og mens Donnaen søgte tilflugt i min seng, fik jeg travlt med at lukke først vores ovenlysvindue, så Donnaens gavlvindue og til sidst to vinduer ude på gangen.

Så sad vi lidt og overvejede situationen. Da Donnaen pure nægtede at gå ind til sig selv igen, endte hun og jeg med at bytte; hun fik min seng, og jeg gik ind på hendes værelse.

Det var helt umuligt at sove med både konstant blafrende lyn og et vedvarende bulder, og jeg sad i stedet og kiggede ud på det flotte sceneri. Til sidst trak det dog så meget væk, at jeg faldt i søvn igen.

Og sov sødeligt. Lige indtil en sirene ved fem-tiden flængede stilheden, og jeg igen sad ret op i sengen.

Der skete ikke noget uden for vinduet, og ude på gangen var alt også roligt. Donnaen og Gemalen var selvfølgelig også vågnet, men heller ikke fra deres vindue var der noget usædvanligt at se, så vi besluttede os for at tro på, at det nok ikke var nu, vi skulle evakueres og lagde os til at sove, igen-igen.

Blandt de mere positive aspekter ved at blive vækket igen var, at vi nu kunne åbne vinduerne og få den betydeligt køligere morgenluft ind på værelserne.

Da det var blevet rigtigt morgen, vågnede vi igen og gik ned for at spise morgenmad. 


Undervejs konstaterede vi, at det havde været fint, hvis jeg havde lukket alle vinduerne i gangen. Det sidste havde jeg ikke fået med, og nu var der en kæmpe sø på tæppet under det. Mens Gemalen og jeg bare sidesteppede forbi den våde plet, så Donnaen det som sin pligt at underrette værtinden. Så det gjorde hun og kom grinende hen til vores morgenbord, for det havde vist været noget værre volapyk, der var kommet ud af munden på hende. Men værtinden havde forstået hende, og det var jo det vigtigste.

Senere fortalte hun, altså værtinden, at sirenen var en slags brandalarm. Brandstationen lå kun et par huse væk, og sirenen havde lydt, fordi der skulle indkaldes mandskab til slukning af et gammel træ, der var blevet ramt af lynet og havde stået i lys lue. Bagefter var jeg lidt ærgerlig over, at jeg ikke havde fået ordentligt forklaret, om det virkelig er den gængse måde i tyske småbyer at indkalde brandmænd til udrykning? Det var godt nok effektivt, må man sige, men jeg foretrækker nu den danske udgave, hvor brandmændene får besked via deres mobil ...

Turen hjem gik uden særlige begivenheder.

Da vi nærmede os Hamburg, holdt jeg min mund og lod Gemalen tage bestik af situationen. Det betød en tur tværs gennem byen, som Gemalen faktisk slap ri-me-ligt godt fra.

Og derefter var det bare at køre hjem.

Nysgerrig ged, jeg mødte på min
aftentur i Schwarzach am Main.

9 kommentarer:

Ellen sagde ...

Det må have været noget af et spektakulært skue! Jeg elsker den slags uvejr - bare jeg ikke er ude i det, så kan det næsten ikke blive voldsomt nok :-)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Det var det bestemt også. Jeg kunne godt have ønsket mig lidt mere frit udsyn, men man kan jo ikke få alt ;-)

Pia sagde ...

Jeg er også betaget af tordenvejr, men kan godt få et mindre chock, når der lyder et brag, og det er så tæt på at vinduerne klirrer. Ikke mindst hvis man sover sødt og er helt uforberedt.

Lene sagde ...

Det er skønnest at være indendøre i dem slags vejr, og jeg forstår godt din datter. det er godt med selskab i den situation :-)

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Der er jo forskel på at blive forskrækket og at være bange. Jeg tror, vi alle hopper, hvis det lyner og brager helt tæt på. Og hvis man har sovet fra noget diskret bulder, der nærmede sig, bliver man jo ekstra forskrækket!

Lene: Absolut! Det havde slet ikke været sjovt at være ude i det vejr. Og decideret livsfarligt at være ude på åbent land. Godt - betryggende - selskab er at foretrække :-)

Birgitte B sagde ...

Sikke en oplevelse - og godt du fik lukket vinduerne. Det undrer mig at værtinden ikke kom op og gjorde det... Kh. Birgitte

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Ja, det var en oplevelse. En af de mere alternative, men sjov at tænke tilbage på :-) Ja, du har ret. Det var egentlig lidt underligt, at værtinden ikke lige tog en runde på sit hotel for at se, om alt stod vel til - og lukke vinduer.

A + K = ♥ sagde ...

Puh, godt det ikke var i en trætop-hytte I lige skulle overnatte i ;)
Så har man set det med.

- A

Fruen i Midten sagde ...

Anne: Haha ja, mon ikke. Så havde det været med at komme ned og i sikkerhed i en fart! Har ikke lige haft tordenvejr med i overvejelserne, når jeg sommetider har tænkt, at det kunne være sjovt at prøve at overnatte i sådan en hytte ;-)