mandag den 7. november 2016

Farvel oktober


Det var så den oktober.

Nåh ja, der er også allerede røget en uge af november ...

Jeg afsluttede oktober med at slå mit græs, for forhåbentlig sidste gang i år, og var umådeligt tilfreds med egen indsats.

Men ellers synes jeg bare, at det er meget rart at kunne hoppe ind i en ny måned, for oktober var lidt op ad bakke.

I samme sekund vi satte fødderne på dansk grund efter turen til Kaunas, kunne vi mærke efteråret. Det var blevet nissekoldt, og jeg var stort set ved at dø af lungebetændelse bare på den - relativt - korte tid, det tog Gemalen at hente bilen, mens jeg stod og blomstrede med cykelkuffert plus det løse.

Der skete skam gode ting i oktober. Der var søde gæster, og der var en fødselsdag, der skulle fejres.

Men ellers.

Donnaens hjernerystelse trak ud, og det var helt umuligt at finde ud af, hvor meget hun kunne holde til. Trisse roligt rundt derhjemme kunne hun sagtens klare, men efter bare en enkelt time i skole, var hun helt groggy.

Sådan gik et par uger, og så blev det efterårsferie, hvilket var både godt og skidt, for moren ville egentlig gerne have haft en løbende udvidelse af timetallet, og nu blev der så i stedet fuldt stop, og hvad ville Donnaen så kunne holde til efterfølgende?

Heldigvis kunne hun godt holde til fuldt skema. Til gengæld var der ikke meget krudt til overs til noget som helst andet end TV-kigning på sofaen. Og på den måde er det virkelig svært at indhente alt det forsømte. Lærerne er utroligt forstående, men vil alligevel gerne se en stil eller anden form for aflevering fra Donnaen, så de har noget at vurdere hende på til den kommende karaktergivning.

Det lægger et vist pres på Donnaen (læs: os), og hun (læs: vi) ved godt, hvad weekenderne skal bruges på.

Så det gør vi så.

Imens hober vasketøj, strygetøj og nullermænd sig op i krogene.

Og sådan må det så være.

Kamelen elsker efteråret med alle dets
bær og frugter. Her gnaskes hyben.

11 kommentarer:

Ellen sagde ...

Sjovt, at kamelen kan lide bær. Er det almindeligt, at hunde kan det?
Noget hø med datteren - jeg håber hun kommer helt over det uden men - det er noget skidt at hun skal plages med eftervirkningerne i så lang tid.

www.skøreliv.dk sagde ...

Ja, det er skisme noget hø, helt enig! Har desværre ingen erfaringer udi det med hjernerystelser, men jeg håber virkelig, at I snart får gjort kål på den! Også på mængderne af nullermænd og vasketøj, GYS, altså....
Håber november er god ved jer! Stort kram!

Mette sagde ...

Ej, det er da virkelig noget hø med den hjernerystelse. Æv æv, håber det snart arter sig. Nullermændene er hyggelige så på dem som ekstra familiemedlemmer;o) Håber I får en go' november.

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Nogle hunde kan godt lide bær, men Kamelen er simpelthen berygtet for at æde ALT. Ja, det trækker ud. Eller i virkeligheden er det meget svært på nuværende tidspunkt at finde ud af, hvad der er hjernerystelses-efterveer og hvad der er manglende lyst/teenage-sløvsind. Det er nok lidt af hvert.

Monster-mor: Vær du bare glad for mangelende erfaring på det område. Jeg anede heller ingen ting, men må konstatere, at det er gyseligt at skulle håndtere. Hvis bare vi kan holde balancen og ikke alle gå midt over i frustration over manglende fremdrift, så skal det nok gå, men ind i mellem - argh altså. Tak for kram :-)

Mette: Som skrevet ovenfor så er Donnaen tæt på at være ovre selve hjernerystelsen, men hun er stadig træt og har stadig et efterslæb i skolen, som er svært at indhente, når hun netop er træt. Ja, det varer ikke længe, før vi kan give nullermændene navne - gys! Ja tak, det håber jeg også, men må jeg så ikke be' om noget bedre vejr?

Inge sagde ...

Det lyder som noget op ad bakke med Donnaen.. Jeg håber hun snart finder kræfterne og energien igen.

Birgitte B sagde ...

Det er virkelig også hårdt, at hun har været væk så længe (går hun ikke i 9. klasse, som min ældste?). Håber godt nok hun når det hele, helst uden at få stress... Håber det hele nås inden jul og så er der en god lang ferie til at komme sig helt ;-) kh. Birgitte

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Det er det også. Kombinationen af træthed og efterslæb er en dræber. Gør vi også, tak :-)

Birgitte: Ja, det er hårdt. Hun går i 2g, hvor de både har daglige lektier og en del afleveringer. Om ikke andet må juleferien jo bruges på at indhente noget af det forsømte. Vi havde håbet at kunne bruge efterårsferien på det, men det var Donnaen slet ikke klar til.

Birgitte B sagde ...

2. G. Hold da op. Og ja. Meget uheldigt tidspunkt :(

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Ja :-(

@ sagde ...

Undskyld. Jeg gik lige i stå ved det der med lungebetændelse mens Gemalen hentede bilen. Og måtte sætte mig ned på bagdelen (noget skal jo være mere end at gå i stå) da jeg læser at du har slået græs. I oktober. I håb om at det er årets sidste omgang?!? Hvad?!? Vi slår da græs helt ind i januar ... eller ej. Heller ikke i oktober. Tænker at du er bindeg... anderledes indrettet ... eller at din græsplæne er det ;)
God bedring med hoved, lektier og bær til Kamelen.

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Er det mit hoved, du mener god bedring til? Kunne åbenbart godt bruge lidt bedring ift at svare på kommentarer - tsk tsk. Altså, alle (som i mere end én) mine naboer slog også græs pågældende weekend, så tror egentlig, at det var en okay ting at gøre. Samtidig fik jeg så revet blade (med plæneklipperen forstås). Det var da smart. Tak :-)