torsdag den 17. november 2016

Den rette julestemning?


Det lykkedes hurtigt at finde et juleaften-alternativ.

Ganske vist skulle vi først igennem en mindre logistisk øvelse, da juleaften på Sjælland betød, at der pludselig skulle skaffes overnatning til både Kamel og os andre.

Vores søde hundepasser-dame holder heldigvis gerne vovsejul (nytår også faktisk), så Kamelen blev hurtigt afsat.

Sværere var det at finde passende overnatning til os andre. Mange steder har slet ikke åbent juleaften, og de fleste af dem, der har, koster kassen. Så vi skal sove på vandrerhjem. Hvilket vi næppe tager skade af. Måske kan vi endda bilde os selv ind, at det nok er nutidens svar på at overnatte i en stald i Betlehem, og på den måde kan vi rigtigt overgive os til julestemningen ...

Gavelisten bliver lidt anderledes, men det må vi hitte ud af, og den famøse gås tager vi bare under armen, mens andre sørger for både brune kartofler, rødkål og risalamande.

Det skal nok blive godt.

Tilbage er der så kun dem, der aldrig så det komme - og stadig ikke forstår det.

Og selv om nok er nok, giver det anledning til både dårlig samvittighed og ondt i maven, og jeg føler mig stadig som en, der er dumpet i familie.


10 kommentarer:

Birgitte B sagde ...

Åh det er bare ikke let at gøre alle tilfredse. Håber det bliver en fantastisk jul alligevel. Kh. Birgitte

www.skøreliv.dk sagde ...

Åhr, nej! Dumpet-i-familie-følelsen er altså slet ikke rar. Slet ikke! Ville virkelig gerne kaste om mig med gode råd, men jeg tror jeg har glemt dem et sted. På mit arbejde måske. Men jeg håber VIRKELIG at følelsen fortager sig, og at det bliver jul trods alt... Kram fra mig :-*

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Nej, det er det bare ikke. Og slet ikke sig selv. Der er heldigvis stadig længe til, så forhåbentlig kan vibrationerne nå at blive lidt rundere inden da.

Monster-mor: Har du måske en særlig skuffe med gode råd på dit arbejde? Sådan en vil jeg også have ;-) Nej, det er en kedelig følelse, som jeg må arbejde på at få til at gå væk. Tak for kram og et retur.

Mette sagde ...

Den der dumpet-i-familie-følelse er rædselsfuld. Godt der er kommet en løsning af en art og følelsen forsvinder. Har desværre heller ingen gode råd men tror på det nok skal blive okay og lyder egentlig ret hyggeligt med vandrehjemsovernatning:o) Tanker herfra

Ellen sagde ...

Det er ikke dig, der er dumpet i familie. Det er din familie der er dumpet.
Jeg forstår dig godt, men jeg forstår også godt, at det nok er svært at slippe sine egne skyldfølelsestanker, når man har taget så drastisk en beslutning. Til gengæld forstår jeg overHOvedet ikke, at din mor kan blive sur over, at du har købt julegåsen ...
Jeg håber I får en rigtig god jul alle sammen!

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Nej, det er virkelig ikke nogen særlig rar følelse. Ja, tror du ikke vandrerhjem kan blive hyggeligt nok? Jeg satser på det. Tak for tanker :-)

Ellen: Mjah, måske. Det med gåsen forstår jeg heller ikke: Men en enkel gås kan jo ikke vælte et helt julelæs under normale omstændigheder, og jeg kan derfor godt bebrejde mig selv, at jeg ikke fik adresseret de egentlige kvababbelser langt tidligere. Tak :-)

Lene sagde ...

jeg er enig med Ellen, du er ikke dumpet. Og jeg håber for jer, at julestemningen trods alt indfinder sig og at dine forældre får tænkt sig om, så I som familie finder sammen igen.

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Tak Lene :-) Og ja, det håber jeg også.

Øglemor sagde ...

Helt enig med Ellen - det er din familie, der er dumpet. Ikke dig. Og dejligt, at der fandtes et juleaften-alternativ sammen med din egen lille familie, selv om det kræver både hundepasning og vandrerhjem. Må julestemningen indfinde sig hos jer også. Med eller uden gås :-) Kh Øglemor

Fruen i Midten sagde ...

Øglemor: Som også skrevet til Ellen var det nogle bagvedliggende forhold, der fik læsset til at tippe, og dem skulle jeg nok have konfronteret alle med for længe siden. Det bliver nok lidt a la Jul i Hurlumhejhuset, men det er langt bedre end en mere eller mindre aflyst jul, så det er dejligt. Tak :-)