mandag den 4. januar 2016

Ude på den anden side


Så kom vi ud på den anden side, og hverdagen ramte igen.

Juleferien er datid og forsvundet i en tåge, der ikke skyldes umådeholden indtagelse af vinøse drikkevarer nytårsaften - gæt, hvem der var chauffør - men snarere en uheldig kombination af travlhed og forkølelser, som dog ikke sendte os helt i brædderne, men bare tog toppen af energien og forvandlede os til sløve sofakartofler.

Ja, forkølelser i flertal. Gemalen blev ramt allerede før jul og har hostet, så det er et under, at hans lunger stadig befinder sig inden i kroppen på ham. Nu er han i klar bedring, og i stedet er det mig, der er begyndt at hoste, når jeg skal sove. Donnaen er jo ung og desuden gjort af et sejere stof, så hun gik senere ned med flaget, og blev (nogenlunde) rask igen længe før sin far.

Og på den måde er det gået som så ofte før; at det der skulle være en god, lang juleferie, hvor der skulle ryddes op og lades op til et nyt år, i stedet er endt på inaktivt vågeblus.

Typisk.

Især typisk, at jeg holder den gående på viljestyrke alene frem til og med juleaften for så at klaske sammen som en trekvartbagt soufflé, så snart gås og risalamande er fortæret.

Træls.

Men på den anden side var det jo meget godt, at vi ikke skulle hverken arbejde, rejse eller være vildt sociale, for det havde vi ikke kunnet holde til.

Til gengæld er vi nu nogenlunde på tæerne og klar til at tage hul på et nyt år med de muligheder og udfordringer, det nu må have til os.

Såsom, at man skal være påklædt som til en polarekspedition bare for at hente avisen ind om morgenen.

Men pyt, solen skinner, og dagen er allerede tiltaget med hele 13 minutter.

Vi går helt klart lysere tider i møde.


9 kommentarer:

Birgitte B sagde ...

Åh ja, hvad er der med de juleferier og sygdom. Jeg var også nede og vende (igen i år) med noget forkølelse. Og nu, helt frisk og klar til arbejde.... eller, i hvert fald på arbejde ikke ;-) og ikke forkølet. Kh. Birgitte

Lene sagde ...

Øv, god bedring til jer, håber kulden slå alle baciller ihjel. Her i huset blev gemalen syg juleaftensdag om morgenen, men blev frisk efter en god lang søvn.

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Det ved jeg virkelig ikke, men jeg tror, at det er forholdsvis almindeligt at skvatte sammen, når man endelig har tid til det :-( Godt, du er frisk igen :-)

Lene: Tak :-) Det er garanteret sådan en dum virus, som ingen kan gøre noget ved. Hvordan ter vira sig i frostvejr? Så landmanden var frisk igen til juleaften, det var da både godt og nådigt sluppet :-)

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Jeg slog det også op for at få det bekræftet, men dejligt :-) Ja ikke, der er altså noget med at skvatte sammen, når man kan tillade sig det. På sin vis praktisk, men også lidt træls. Ja, det må gerne gå over igen. Lige med det samme!

www.skøreliv.dk sagde ...

Rigtig god bedring! Jeg har holdt skansen i år, men til gengæld havde jeg også lungebetændelse HELE december 2014, så jeg synes ærlig talt også at jeg havde fortjent at trække frinummer i denne omgang... Sofakartofler! Elsker det udtryk! Og, ja, det er knagensparkme koldt, så koldt, at man slet ikke kan trække vejret. Håber snart det bliver mildere igen....
Kærligst, mig.

Ellen sagde ...

Ja, hvor er det typisk af kroppen at vide, hvornår det på en måde er i orden for den at kapitulere.
Hvordan det end har kunnet lade sig gøre, må John have opfanget den samme virus som din gemal, for han (John ...) har også hostet totalt kighosteagtigt i over 14 dage. Nu er det på retur, men det startede altså også d. 15. dec.
Skal vi ikke bare håbe på, at denne pivkolde blæst har gjort noget godt ved at slå en masse sygdomsfremkaldende småtterier ihjel?

Fruen i Midten sagde ...

Mor-Moster: at., og godt, du slap i år. Virkelig godt udtryk, men allerbedst på engelsk :-) ja rak til lunere vinde. Meget snart.

Ellen: Alt for typisk. Jeg ved, st Gemalen var nede før d. 19. dec. så helt sikkert samme virus. Kan de have mødtes uden vores vidende?? ;-) Jo - og dræbersnegle!

Fruen i Midten sagde ...

Mor-moster: Tak, skulle der stå ...

Mette sagde ...

Vi er gået helt fri for sygdom herhjemme. Nu har jeg så sikkert ødelagt det ved at skrive det...... Håber alle er ovenpå igen.
Sofakartofler er vejen frem i en juleferie:) Vi har i hvert fald slappet af og hygget. Fordi vi gerne ville og ikke fordi vi var nødt til det:o) det har været en fantastisk jul:)