torsdag den 21. januar 2016

Tanker fra en dybfryser


Det er lidt som en omvendt dybfryser i øjeblikket.

Man bor i sin lille, varme æske, men så snart man åbner døren, er det som at træde direkte ud i en dybfryser.

DMIs - set her fra - nærmeste målestation, der meget betegnende hedder Isenvad, var nede på -16 grader (minus seksten!), da jeg første gang konsulterede Ipadden i morges. To timer senere meldte bilen "kun" -12 grader. Altså har det nok været et sted midt i mellem, da Kamelen og jeg moslede afsted på morgentur.

Det er dælme koldt.

Alt for koldt.

For mig i hvert fald.

Så jeg haler arrigt i Kamelen, hver gang hun standser for at snuse til lidt gul sne. Og hun kigger på mig som en, der er blevet uretfærdigt behandlet, hvilket hun selvfølgelig også er, og tager hævn ved at stoppe ved den næste plet gule sne, og den næste og den næste og den næste.

Og jeg begynder at spekulere på, om frosten gør et eller andet ved duftmolekylerne, så alle tissepletterne, som man normalt er dejligt fri for at se, men som i øjeblikket er voldsomt synlige, dufter ekstra spændende?

Interessant spørgsmål, ikke?

Måske arbejder mine hjernevindinger bare lidt mere sært, når det er ekstra koldt?

Noget kunne tyde på det.

Et øjeblik senere stod Kamelen og snusede interesseret til en lygtepæl, hvilket selvfølgelig fik mig til at tænke på, om hendes snude ville fryse fast, hvis hun kom for tæt på?

Gemalen syntes tydeligvis, jeg var bindegal, da jeg forelagde ham spørgsmålet, men man har da hørt om fastfrosne tunger - og set det i dårlige film, så hvorfor skulle Kamelens snude ikke kunne fryse fast?

Ellers prøver jeg at forestille mig, hvor stille sådan en forfrossen morgen må være. Hvis jeg ellers var i stand til at høre stilheden. Men det er jeg ikke, for jeg har ikke bare hue, men en rigtig klaphat ned om ørerne, så jeg kan stort set ikke høre noget. Og hvis jeg kan, så er det mestendels et enerverende swush-swush, når buksebenene i min harboørehabit gnider mod hinanden.

Selvfølgelig kunne jeg prøve at stå bomstille og prøve at pille klaphatten af og prøve at lytte. Men for det første er det svært at stå bomstille med Kamelen i snor. For det andet er det lidt af en udfordring at få klaphatten af og på, da den har et lille, dumt spænde, som selv i plusgrader er besværligt at lukke op og i. Og for det tredje ville der garanteret - hvis jeg lykkedes med de to første ting - være et eller andet, der larmede lige præcis på det tidspunkt, hvor jeg skulle nyde 20 sekunders total stilhed.

Sådan er der så meget, og om to døgn bliver det tøvejr (siger DMI, og det har bare at passe), og så kan jeg tage klaphatten af, tissepletterne vil forsvinde, og vi får igen en dejlig, kedelig våd og grå, men mild vinter.

Det glæder jeg mig til.13 kommentarer:

Ellen sagde ...

Jeg melder mig i koret, der glæder sig til mildere tider, selv om jeg ikke er så plaget af vinterkulden som du er :-)

@ sagde ...

Tøvejr om kun 2 dage? Arh det glæder jeg mig til. Også til ikke at kunne se tissepletterne ... i baghave-sneen (nej Møghunden gider da SLET ikke gå tur når det både er koldt og vådt-agtigt). Er helt med på den der med, at det vil være alt alt for besværligt at skulle lytte til stilheden. swush-swush lyden er jo hyggelig nok.

www.skøreliv.dk sagde ...

Ej, det er vitterligt også Gudsjammerligt koldt i disse dage!! Mindste Pode hylede HELE vejen på cykel til børnehaven i morges, fordi han frøs sine fingre. "Det' KEDLIGT, det her!!" Skreg han ud i det kolde intet. Mand, som nu er kommet hjem fra Polen har lovet ham at køre ham i bil i morgen. Jeg har Gudsketak og lov hverken kamel eller andet firebenet; jeg var død af kulde forlængst...

Mette sagde ...

Fantastisk inetressant spørgsmål.... Kan kamelens snude fryse fast?? Hmmmm, det har jeg ingen anelse om men googlede du? Fandt du svar? Jeg vil gerne vide det:o) Tøvejret kommer, de holder hvad de lover for det gøre vejrmanden altid. Jo jo, ha' en dejlig fredag:)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Det er vel mest, fordi du ikke SKAL ud, at du ikke er plaget, går jeg ud fra? Ja, det bliver altså dejligt med plusgrader. Men lige nu føles selv -3 næsten mildt :-)

Stegemüller: Næh, du er vist mest til at blive godt og vel stegt - også mere end mig - i høje varmegrader. Det mest positive ved at lufte hund i kulde og mørke er, at jeg føler mig som en helt bagefter :-)

Liv: Jep, det siger DMI, og nu er det allerede i morgen. Jubiii, det har bare at holde!! :-) Møghunden bliver vel også kold på maven, det lille pus?

Fruen i Midten sagde ...

Mor-Monster: Det er virkelig også KEDLIGT at fryse sine fingre. Godt, Manden er hjemme igen til at tage sig af Pode-transport :-)

Mette: Det tror jeg, at den ville kunne. Sådan teoretisk. Har ikke fundet noget om præcis hundesnuder. Men fandt - på norsk hjemmeside, selvfølgelig - gode råd til, hvad man skal gøre, hvis ens barns tunge er frosset fast på et eller andet ;-D God fredag til dig også.

Birgitte B sagde ...

Hmm, jeg glæder mig nu også lidt til ikke at skulle skrabe bil hver morgen. Men elsker sne og frost, så det er med blandede følelser, at jeg ser frem til tø-vejr... God weekend. Kh. Birgitte

Ellen sagde ...

Næh, jeg er vist også mindre kuldskær end du er :-) For jeg går rent faktisk ud i det kolde vejr (men ikke umenneskeligt tidligt om morgenen).

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: På den måde kan du jo helt selv vælge at være glad for kulden, når den er her, og glad når den forsvinder. Du kunne også vælge at hage dig fast i ulemperne hele tiden, men sådan tror jeg ikke, du er indrettet :-)

Ellen: Måske. Jeg hører i hvert fald til de mere kuldskære. Du skulle bare se os om sommeren, når vi skal sidde ude om aftenen og nyde det gode vejr, og jeg er pakket ind i trøjer og tæpper, mens Gemalen bare sidder i shorts og t-shirt. Jep, det er umenneskeligt at skulle gå tur, før solen er stået op :-)

Inge sagde ...

Jeg er vild med de smukke kolde dage med høj blå himmel og hvid sne, dem vil jeg langt hellere have end de kedelige våde tågede og sorte dage der skulle komme fra weekenden. :-)
Men sådan er vi jo heldigvis forskellige, og det danske vejr har dage til os alle. :-)

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Og heldigvis har vi stadig ingen indflydelse på vejret :-) Tænk, hvis vi skulle stemme om det!

Laika sagde ...

Der er altså ikke noget så godt som at lugte til gule pletter siger Laika og Vaks :-)

Fruen i Midten sagde ...

Laika: Hvad det angår, er Kamelen helt enig :-)