mandag den 18. januar 2016

Langsomme morgener


Brrrr, altså!

Jeg er bare ikke lavet til vinterkulde. Jeg fryser - og gør det bestemt ikke med anstand ...

Selvfølgelig fryser jeg ikke hele tiden, og måske fryser jeg i virkeligheden mere på forhånd, altså før jeg skal ud i kulden, end mens jeg er ude.

For efterhånden som jeg er blevet ældre, er jeg mere og mere ligeglad med, at jeg ligner en kikset nordpolsekspedition, når jeg skal ud. Bare jeg ikke fryser. Det samme kan man så på ingen måde sige om Donnaen ...

Altså kigger jeg ud af vinduet og tjekker med DMI, gyser og trækker skuldrene helt op om ørerne, hvor de så bliver siddende og giver infiltrationer og hovedpine, til jeg har gået mig til varmen, og så begynder jeg den omstændelige påklædningsseance, hvortil hører både jens lynere og uldne vandresokker, undertrøje, halsedisse og hvad ved jeg.

Det tager en krig.

Og den evigt tissetrængende Kamel er imens ved at gå ud af sit gode skind, fordi jeg er så langsom.

Især om morgenen. Hvor hun er mest trængende, og jeg omvendt er allermindst hurtig.

Til alt held kan jeg trods adskillige minusgrader godt nøjes med gummistøvler for at hente avisen ind på første udtur om morgenen. Hvis jeg skulle bruge yderligere fem minutter på også at snøre støvler, tror jeg virkelig, Kamelen ville være presset.

Det, der så er knapt så smart, er, at så går der jo kun et øjeblik, før vi er inde igen, og jeg må straks afføre mig halvdelen af klunset for ikke at få akut hedeslag.

Så bruger vi cirka en halv time på at spise morgenmad. Forstået sådan, at Kamelen bruger to et halvt minut, og jeg bruger resten.

Hvorefter vi skal ud at gå vore rigtige morgentur, og jeg derfor igen skal iføre mig cirka tusind klædningsstykker - og snørede støvler.

Nej, vi kan ikke gå tur først og spise morgenmad bagefter. Jeg skal være vågen, før jeg kan gå nogen steder, og det er jeg først, efter morgenmaden er indtaget.

Det tager også en krig.

Faktisk burde jeg stå ti minutter tidligere op bare for at kompensere for al den tid, der går med at komme i tøjet. Det har jeg dog ikke rigtigt kunne overbevise mig selv om endnu, når jeg har skullet sætte vækkeuret om aftenen.

Søndag aften og igen her til morgen måtte jeg endda kapitulere og iføre mig min harboørehabit. Det er ikke, fordi det tager længere tid at få den på, men det ville være urigtigt at påstå, at jeg bevæger mig ret hurtigt, når jeg først er kommet ind i den og har fået lynet helt op til næsen. Det foregår nærmest i slowmotion, og jeg ligner en mellemting mellem en blå bamse og overvægtig kommunalarbejder, når jeg bevæger mig gennem landskabet.

Hvilket passer Kamelen, der skal snuse til al den gule sne, helt fint, men passer ret dårligt i forhold til den tid, der er afsat til formålet.

Det bliver jeg bevidst om cirka halvvejs, hvorefter resten af turen foregår i opskruet tempo (alt er relativt), og jeg ender med at kampsvede, inden vi er hjemme igen.

Nøj, hvor jeg glæder mig til sommer med shorts- og sandalvejr.

Hvor det endda er lyst, når man vågner om morgenen.

Det bliver dejligt.

Søndagsudsigt.

16 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg er jo glad for vintervejr, men jeg må give dig ret i, at det tager sin tid at blive varmt nok klædt på til at gå ud i det :-) Men der er ingen fornøjelse ved at være ude, hvis man hundefryser.

www.skøreliv.dk sagde ...

Uhhhh, jeg glæder mig nu også til de lyse morgener viser sig igen! Jeg er også sådan et tyve-lags-tøjsmenneske, men mest til indendørs brug. Hvor jeg på denne årstid bruger både uldstrømpebukser og skiundertøj. Når jeg så skal ud, er det lidt som om al fornuft ryger. Ahrr, det' nok ik' så koldt tænker jeg, og kommer afsted i alt for lidt. F.eks. uden hue og halstørklæde i morges. Mig, med upcoming mellemørebetændelse. Ikke vanvittigt smart. Men det sker kontinuerligt. Utroligt jeg aldrig lærer det. Er muligvis lidt som Donnaen. God fornøjelse med påklædningen de næste par dage, kulden slipper vist ikke helt sit tag endnu...
Kærligt, mig.

Lene sagde ...

Måske skulle du prøve hvordan det er at gå inden morgenmaden. Måske er det ikke så slemt som du tænker. Måske, siger jeg bare ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Randi: Det er nemlig slet ikke til at holde ud at være ude, hvis man fryser. Så tøj må der til. I store mængder :-)

Mor-Monster: Måske skal du bare være voksen først? Sådan helt voksen ;-) Hvis DMI har ret, hvilket jeg håber, så skal det "kun" være koldt, men ikke skrækkelig koldt her de kommende døgn. Håber, du slipper for mellemørebetændelsen :-)

Lene: Nix, det er aldeles udelukket at foretage den slags eksperimenter på kolde, mørke vintermorgener. Skal der ændres, kan det tidligst blive en gang i marts. Tror jeg. Måske ;-)

@ sagde ...

Åh jeg ser for mit indre blik, hvordan du små-gumpe-løber i din flyverdragt på børnehavebarnsmåden. Hahahahaha. Tak for det billede.
Ift. at kamelen ikke kan holde sig længe nok indtil fu får snøret støvlerne, kan rækkefølgen naturligvis ikke være anderledes end avis, morgenmad og gåtur. Det siger selv. Du må altså snart komme helt herud på heden og hilse på - tror måske kamel og Møghund kan lære hinanden henholdsvis engagement og dovenskab. Muligvis bedre balance hos begge.

Ellen sagde ...

"Harboørehabit" - hehe ... ikke svært at gætte hvad det er :-)
Jeg er lige så stor en frossenpind som dig. Næsten. Men altså: Den eneste gang, jeg har været på skiferie i et meget, meget koldt Norge, havde jeg lånt en autentisk skidragt og havde selv investeret i noget lige så autentisk skiundertøj. Jeg var virkelig forbavset over, hvor lidt tøj man kan nøjes med, når det er det rigtige af slagsen.
Jeg har ikke skitøj, men har købt en (dyr!) jakke, der ikke fylder ret meget, men som jeg kan holde varmen i med bare en tynd sweater inde under - men måske var en skidragt en ide for dig?
Det er ret fedt, at man ikke skiller på midten, men det ved du jo fra harboørehabitten :-)

Birgitte B sagde ...

Jeg er også en frossenpind, men man kan få god varme af at skrabe 4 cm tyk is af hele bilen ;) kh Birgitte

Mette sagde ...

Ha ha ha ha :o) altså undskyld jeg griner men du har solidt plantet et ret så komisk billede i mit hoved med dine levende beskrivelser:) jeg ikke sne og alt for koldt vejr-fan. Det er nu mere fordi jeg faktisk ikke kan bevæge mig med for meget tøj på. Stemmer for vejr med sol, ca 20 grader og en let vind hele året:o) det er vel ikke for meget at bede om, vel? :)

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Tak :-) En harboørehabit er en termokeddeldragt - du kan faktisk google dig til fine billeder - mest brugt af fiskere, landmænd, vejarbejdere og andre, der skal tilbringe mange arbejdstimer ude i kulden.

Liv: Selv tak ;-) Tror du ikke, det er for sent at lære Møghunden engagement? Men vi gør gerne forsøget - en gang, når det er blevet forår, og det ikke er nødvendigt med hverken sneskovl eller harboørehabit :-)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Har faktisk netop klikket mig til en let (dyr, selv på udsalg) jakke. Men den bliver ikke til Kamel-luftning, for jeg ville dø af ærgelse, hvis den gik i stykker. Harboøre-habitten er tung, men robust nok til at kunne holde til lidt af hvert - også en vildfaren pote eller hjørnetand. Det er nemlig skønt ikke at skille på midten :-)

Birgitte: Hehe, tror jeg på. Vi har fortov (bare en stump) og en indkørsel (pænt lang) der skal skovles for sne. Til gengæld har vi også en carport, så det skal en ret hidsig snestorm til, før vi skal skrabe forrude på bilen :-)

Mette: Du er velkommen til at grine. Det skulle være så sundt :-) Nej, det er jo svært nok for os andre, så det må være noget værre bøvl for dig. 20 grader - sådan plus/minus - og en let vind kan jeg også gå ind for :-)

Laika sagde ...

Du har så evigt ret mht. vinter og kulde :)

A + K = ♥ sagde ...

Hørt, hørt, hørt - har håndopvasket sokker i et væk, fordi jeg ikke har nok i disse dage iforhold til mængden af almene strømper :D

- Anne

Pia sagde ...

Det indlæg viser bare hvor forskellige vi er som mennesker. Allan er som dig i dette tilfælde, mens jeg bare vælter ud ad sengen, og trækker et par bukser over natkjolen og tager en frakke og støvler på og forsvinder ud ad døren, mens ørevarmere og vanter kommer på undervejs. Er det rigtig, rigtig koldt er det skibukserne direkte uden på de bare ben. Jeg må så tilstå at det ikke er hver morgen inden jeg kører på arbejde det sker, men det sker. Ellers er det weekenderne hvor jeg ikke hænger i nogen mødetid jeg benytter til det.

Inge sagde ...

Kolde dage burde simpelthen være en time længere end varme dage, det tager bare så lang tid at få alt det tøj på og af, og som om det ikke var nok, så tager det også længere tid at gå når det er koldt..
Har du ikke mulighed for "bare" at lukke kamelen ud i haven til den tidlige tissetår..??

Fruen i Midten sagde ...

Laika: Tak for opbakning :-)

Anne: Nej, hvem har nok af alt det ekstra tøj, der skal til i øjeblikket? Meget bøvlet.

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Ha ha, hvor har du ret :-) Jeg ville jo tro, jeg skulle dø, hvis jeg gjorde som dig ...

Inge: Det er simpelthen årets ind til videre bedste forslag :-) Nej, haven er ikke 100% lukket, og netop nu, hvor det er så koldt, kommer der rådyr i haven, og får Kamelen fært af dem, så er hun altså over alle bjerge, hvis man ikke passer på. Iøvrigt har jeg endnu ikke lært hende at låse postkassen op og tage avisen med ind ;-)