torsdag den 11. december 2014

Ting jeg ikke forstår på en torsdag - VII - juleversion


Det er torsdag og i anledning af julen spekulerer jeg især over jule-relaterede ting, som for eksempel:

- Hvordan det er gået til, at jeg har fået en kontor-juledekoration, hvor jeg ikke kan se lysene? Fyrfadslysene står i dybe metalskåle, og dekorationen står så højt, at man skal stå op og iøvrigt være over 1,80 høj for at se lysene. Dumt, når man kun er 1,70 og sidder ned det meste af tiden.

- Hvor mange brune kager der kan være i min mave? Ikke de hjemmebagte, som stadig er stærkt rationerede, men Verdensfirmaets billige købe-kager, som ikke desto mindre smager så godt, at jeg (og andre) har meget svært ved at stoppe indtaget allerede efter 5-6 styk.

- Hedder det overhovedet brune kager, eller hedder det brunkager?

- Hvordan folk, der går ind for LCHF eller på anden måde dyrker nul sukker og nul stivelse, finder ud af at holde jul? Kan man overhovedet det, eller bliver man nødt til at erklære en måneds undtagelsestilstand?

- Hvem i alverden har fundet på, at blålys (yes, pun intended) er en julefarve?

- Og siden hvornår er selvlysende isbjørne blevet en julepynteting?

- Hvorfor vælter det ind i min mailbakke med gode, lækre, lokkende og nærmest uimodståelige tilbud på ting og sager, som jeg ønsker mig, og som kun jeg (i min familie altså) kan opnå rabat på, men som jeg ikke kan tillade mig at købe, fordi de står på min ønskeseddel, og det derfor er meningen, at andre skal fornøje sig med at give mig? Det er ikke fair.

- Og hvorfor skal nogle smukke design-ting pludselig overeksponeres og hypes i en grad, at det kammer over, og jeg alligevel slet ikke gider at ønske mig dem? Man må jo forvente, at der står Lyngby- og Kählervaser i mindst hvert andet hjem efter denne jul, og hvor bliver ideen om ens egen, helt unikke boligindretning så af?


Endelig forstår jeg overhovedet ikke, hvordan jeg skal nå at blive færdig inden jul med alt det, som jeg skal nå. Men sådan er det jo hver jul. Og hvert år når jeg det hele allermeste, så det er vist som det skal være.

Der er altså lys i!

19 kommentarer:

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: De er også både pæne og klassiske - og ser sikkert godt ud på alteret. Hvad havde I forresten før, for I må jo også have haft blomstervaser tidligere?
I min familie bliver der faktisk sagt brune kager i to hørbart adskilte ord. Men det er der vist ikke så mange, der gør, så nu kan jeg slet ikke finde ud af det.

Mette sagde ...

vaserne hverken ejer eller kender jeg - altså bortset fra jeg da selvfølgelig på nuværende tidspunkt har opdaget det er yderst vigtit for nogle mennesker at ha' det helt samme som andre:/ Jeg hepper på brunkager, det ser bedst ud på skrift. Blålys er bare grimt mendet er soversized slikstokke med lys i ikke;) Man kan IKKE holde jul uden sukker og masser af det.... manden og jeg har lige benytet os af de der personlige mailrabatter og købt til os selv fra hinanden. det ligger klar i England når vi ankommer på fredag i næste uge. Om det så bliver taget i brug med det samme eller vi pakker det ind til hinanden vides ikke helt endnu men julegaver er det:) Sidst men absolut ikke mindst så når du alt det du skal ligesom sidste år og det gør jeg også;)

Lene sagde ...

Sæt dekorationen på gulvet ved siden af dig, så kan du se lyset :-)
Det må altså hedde brunkager og jeg kan også kværne de fabrikslavede ned i en vis fart :-)
Og så minder du mig om, at jeg skal finde på nogle gaveønsker. Jeg er ved at være frygtelig kedelig, jeg ønsker mig jo bare at være sammen med dem, jeg holder af :-)

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Det gider jeg altså ikke. Hvis en ekspedient siger til mig, at den her dims/bluse/whatever sælger rigtig godt, virker det modsat hensigten på mig. Nej nej, overdimensionerede slikstokke er noget helt andet ;-) Faktisk har små søde - og ægte - slikstokke vel altid været en del af julepynten. Smart, at I køber til jer selv fra hinanden. Det har bare ikke rigtigt vundet indpas her på matriklen ;-) Selvfølgelig når vi det. Både du og jeg :-)

Lene: Godt, men ubrugeligt, forslag :-) Dekorationen skal stå og se præsentabel ud på og ikke bagved den skranke, som jeg sidder ved. Der er flertal for brunkager kan jeg se, og de fabrikslavede smager altså (også) godt! Du må se at finde på noget. Min ønskeseddel er alenlang i år :-)

Ellen sagde ...

Brunkager! Men det er vist også vedtaget nu :-)

Ja, hvorfor pokker skulle man købe/ønske sig noget, alle andre også har?

Vi måtte de sidste tre år af mit arbejdsliv slet ikke have levende lys på kontorerne, desværre. Af hensyn til brandfaren, sagde man. Som om der nogen sinde havde været så meget som tilløb til en julelysbrand i hele firmaets historie ...
Ellers var det da en hel masse rigtig gode spørgsmål, som jeg hyggede mig meget med at læse :-)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Det er vist vedtaget :-) Nej vel?! Ærgerligt for jer, for det er nu hyggeligt - især altså hvis man kan se lysene ;-) Vi må også kun, hvis lysene er fyrfadslys i stager, så risikoen er minimal, hvis nogen skulle glemme at puste ud.

Annemor sagde ...

Brunkager eller brune kager er det det samme som vi kaller pepperkaker? Flate, små, brune, lekre, smakfulle, deilige, saker som smelter på tungen og man ikke klarer å stoppe å spise?

Rekker nok det du skal, tror jeg ;)
Klem

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Ved det ikke, så skullejeg nok nærlæse en norsk opskrift på pepperkaker. Men brunkager (som det nu er vedtaget, at de hedder) er i hvert fald flade, små, brune, lækre, smagfulde og dejlige :-) Det håber jeg også. Klem tilbage :-)

@ sagde ...

Herhjemme julepynter vi udelukkende med selvlysende isbjørne ... selvfølgelig gør vi ca det.
Brunkager! Jeg hopper med på vognen, men ikke vase-vognen. Får ikke rigtig købt eller selvplukket og -arrangeret blomsterbuketter. Jeg er nok mere spise-småkage-typen ;)

Inge sagde ...

Brunkager.. :-) og flyt din kontor dekoration lidt ned..

Laika sagde ...

Her hjemme bekymrer vi os ikke om de hedder brunkager eller brune kager. Vi spiser dem bare :-)

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Selvfølgelig gør I det. Cirka ;-) Så fortæl mig lige hvorfor? Det er på mange måder også hyggeligere at spise småkager end at arrangere blomster i vaser.

Inge: Der er flertal for brunkager, så sådan må det være :-) Jamen, den SKAL stå oppe på en skranke og se repræsentativ ud, så det kan jeg ikke bare.

Laika: Klogt :-D

monica sagde ...

haha - du er altså underholdende... gad godt dele kontor med dig! så ku' vi også ævle om store hunde ! og spise brunkager om kap... og disse LCHF fanatikere...

Kong Mor sagde ...

Jeg er både for nærig og for fattig til at købe de der overeksponerede items som bliver smurt ud over det ganske land.
Forestil dig hvor overrasket jeg blev da manden for et par år siden kom hjem med en vase der lignede den fra Lyngby - bare til 25kr. - det var ikke med vilje - han syntes bare den var pæn. Hæ :)

Der er bare nogle kager man ikke kan få nok af. Brunkager er nok en af dem!
God december!!

Fruen i Midten sagde ...

Monica: Tak! Ja, det kunne være så fint - lige indtil vi blev målt på vores effektivitet :-D

Kong Mor: 'Smurt ud' - godt udtryk! Hvor heldigt med en næsten-Lyngbyvase til ingen penge. Helt sikkert - og pebernødder :-)

A + K = ♥ sagde ...

De lysende bjørne er altså en udbredt misforståelse, som skal stoppes! :D Vi må sætte rygtet igang straks - nøj, de er gyslige!

- Anne

Pia sagde ...

Jeg stemmer på brunkager, som flere andre, og vil også foreslå at dekorationen sættes ned på gulvet.

Der er intet boligindretningsprogram, eller reklamefremstød, der kan få lokket penge ud af mig. Jeg ville blive meget ked af at få en kählervase eller noget andet nips eller pynt. Mine skuffer, skabe rummer i forvejen mere end jeg har behov for.

Lone sagde ...

De nævnte vaser - og for dens sags skyld - Kählers lyshuse gider jeg bestemt heller ikke ønske mig. Især lyshusene er det mest kønsløse produkt, jeg har set ever. Så hellere en landsbykirke på vat med en Nefalygte i :-)
Aj ... Lyngby-vasen er smuk, men jeg vil ikke ønske mig den alene af den grund, at det er trendsættere, som har hevet den frem af gemmerne og styrer alle til at købe den nu.

Fruen i Midten sagde ...

Anne: Enig! :-)

Pia: Den kan ikke sættes ned, hvis den skal kunne ses af andre end mig. Ja, hvis man ovenikøbet har mere end rigeligt i forvejen, ville det selvfølgelig være ekstra irriterende. Jeg kan godt forestille mig, at du er mere til funktionelle gaver end til pyntedimser :-)

Lone: Åh ja, hvad er der blevet af nefalygterne? Man kan da ikke lægge en dum pandelampe ind i sådan en kirke på vat. Netop, det er lige præcis det samme jeg tænker om de ellers så pæne Lyngbyvaser :-)