mandag den 30. september 2013

Søndagspletter


Hvis der var nogen rød tråd i min søndag, var det pletter.

Allerede mens jeg sad ved morgenbordet og kiggede i en avis, som jeg var for søvnig til rigtigt at læse i, kom Donnaen farende:

- Hvad er der sket inde i mit skab? forlangte hun at få at vide.

- Øh? Jeg har lagt noget tøj på plads (så rar kan jeg nemlig godt være), men ellers er der vist ikke 'sket' noget inde i dit skab.

- Jamen, så se lige her. Der er prikker over det hele!

Og så præsenterede Donnaen mig for tre forskellige bluser eller trøjer, der ganske rigtigt var fyldt med pletter. Små bitte, sorte dutter, der primært sad på skulder og ærme. På den ene side.

Prikkerne sad næsten jævnt fordelt i streger, som om nogen var gået ned ad stoffet. Og det, tror jeg også, er præcist, hvad der er sket. Et eller andet insekt er blevet lukket inde i garderobeskabet og har så kvitteret med systematisk at skide (undskyld!) op og ned ad Donnaens bluser. Måske bare en grim spyflue, men det er for ulækkert at tænke på, så det er nok en natsværmer eller en sommerfugl, har jeg sagt til Donnaen.

Den var ny og  ikke set før. Min mor havde heller ikke, da jeg ringede og spurgte. Hun burde jo vide alt. Ikke alene er hun min mor; hun har også boet på landet - med sære insekter flyvende ind og ud af huset - i en menneskealder.

Heldigvis sad prikkerne som små dutter oven på stoffet og lod sig relativt nemt pille af, så efter en halv times arbejde havde jeg 'birkes' nok til to rundstykker. Slippe for at vaske bluserne kunne jeg dog ikke, da Donnaen var ved at dø ved tanken om, at noget i bogstaveligste forstand havde beskidt hendes tøj.

De næste pletter stod Gemalen for. 

Han havde været til cykelløb, og det var gået vældig fint. Lige ind til et fjols (jo, det var et fjols, for han havde kigget bagud, mens han sad midt i et felt) var kørt op i hans baghjul.

Så Gemalen var styrtet.

Og selv om det ikke var noget voldsomt styrt, så kom det - qua Gemalens blodfortyndende medicin - alligevel til at se voldsomt ud. Ikke alene var der blodpletter på både cykeltøj og håndklæde og skiftetøj, Gemalen dryppede også på gulvet fra et lille snit i en lillefinger. Et snit, der selvfølgelig gik op igen, da Gemalen skulle bakse cyklen ud af bilen.

Gemalen selv? Han har slået sin ankel, sit knæ, sin hofte, sin albue, sin skulder og sit hoved. Lige over øjet var der en fin blå skygge, da han kom hjem. Den voksede med forbløffende fart, og Gemalen vågnede her til morgen med et vaskeægte sæbeøje.

Godt, det var sæsonens sidste landevejsløb. Nu er der 'kun' mountainbike-o-løb tilbage. Og de er jo ikke så farlige. Bilder jeg mig ind. Mens jeg fuldstændigt abstraherer fra, at det var ved sådan et løb, Gemalen for tre år siden stod på hovedet, slog en revne i en nakkehvirvel og endte med halskrave i 12 (tolv!) uger ...

De sidste pletter var mine egne.

Det er dem, de hærgende krager har lavet i min plæne. Da jeg fik slået græsset og revet efter, var der slet ikke noget tilbage i et par pletter. Bortset altså fra mælkebøtterne. De stod alle fint tilbage, solidt forankret i deres pælerødder.

Men pletvis var det skam en fin dag.


18 kommentarer:

Mette sagde ...

træls med en plettet dag men håber da alt er mere 'stribet ' i dag eller 'farvet' :) Håber ikke gemalen er alt for forslået. Ha' en go' dag:)

http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

Anonym sagde ...

Sikke mange pletter - og de kan jo ikke alle fjernes med Vanish. Håber, at din mandag må blive god og pletfri :-)

Randi

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Indtil videre er idag bare pænt efterårsfarvet.Pæn blå himmel etc. Han er heldigvis relativt u-forslået. Tak i lige måde :-)

Randi: Nej næppe ;-) Den er pæn og pletfri - so far ...

Lene sagde ...

I holder jer nogle spændende dyr :-) Godt gemalen slap billigt, til gengæld måtte du så vaske ekstra. God mandag til dig

Stegemüller sagde ...

Hvor har Gemalen dog været uheldig; godt at der ikke skete mere. Sport er farligt :-)

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Ja, vi kan vist desværre noget helt særligt med små krible-krable-dyr. Ja, heldigvis. Tak i lige måde :-)

Stegemüller: Ja, han har været ret uheldig. Nemlig; sport ER farligt ;-)

Inge sagde ...

Din weekend lyder en anelse for plettet til mig, både Donnaens plettede trøjer og gemalens blodpletter kunne I formentlig sagtens ha' undværet.. Nå ja.. du kunne vel også fint undvære kragernes hærgen i din plæne. :-)

@ sagde ...

Arj hvad? Sikke en plettet omgang. Det er da for vildt. Håber alle vel og humøret intakt her mandag : )

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Ja, vi kunne faktisk sagtens have undværet dem alle :-)

Liv: Lidt rigeligt, ja. Bortset fra pletvise skyer er alle vel og humøret fint. Tak :-)

Susanne sagde ...

Altså - sikke en søndag. Jeg håber da, at der også har været pletvis højt humør og glæde hos jer.
God bedring til gemalen. Det er det, jeg siger. Det der cykling er altså farligt.

Rejen sagde ...

Det er som Jimmi siger; det er slet ikke sundt med al den motion! Og nej jeg havde nok heller ikke taget en bluse på som nogen skidt på. ;-D

Ellen sagde ...

Sikke en dramasøndag - stakkels din mand, og så pga. sådan et fæhoved!
Jeg tror simpelthen ikke på, at det har været en spyflue i Donnaens tøj, men har dog ikke noget kvalificeret bud på, hvad det så kan kan været - jeg har aldrig hørt om den slags pletter før, så jeg er heller ikke nogen god mor i dette tilfælde :-)

Tina Liel sagde ...

Mystisk med de pletter på Donnaens tøj. Men som du siger er det nok et eller andet insekt. Så længe det ikke var muselort ;-) Uh kan gemalen så passe på specielt efter de sidste styrt!!!!!! Knus

Pia sagde ...

Det var altså langt fra en pletfri søndag.
Gemalens cykelløb skulle måske udskiftes med en motionscykel, men den er han nok ikke med på. Han lever livet farligt, synes jeg.

Fruen i Midten sagde ...

Susanne: Ja, det var da heldigvis også pletvis glæde og højt humør. Tak. Ja, gu kan det så ;-)

Rejen: Næh, det er i hvert fald ikke ganske ufarligt ;-) He he, det ser altså værre ud på skrift, end det var i virkeligheden, og den ene bluse havde kun fået ganske få prikker, Men nul putte, vaskes skulle den.

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Jeg er bestemt heller ikke spor sikker på, at det var en spyflue. Men et flyvende insekt MÅ det have været. Der gælder altså ikke de samme regler for mødre, der ikke har boet deres voksenliv på landet. Det undskylder visse former for uvidenhed, som bare ikke kan undskyldes for landbokoner ;-)

Tina: Ja, ret mystisk. Mus kan ikke flyve, så det var det i hvert fald ikke. Ja, gider du ikke komme forbi og sige det til ham ;-) Knus tilbage.

Pia: Nej, det kan man bare ikke kalde den. Ja, han gør. Gemalen har en stationær ged i kælderen. Som han træner på for bedre at kunne følge med på landevejen ...

Mia Folkmann sagde ...

Man kan da sige, at du har været på pletten... ;-) Men det lyder da slemt med din stakkels mand - jeg håber, at han snart kommer over det.

Fruen i Midten sagde ...

Mia: He he, ja det kan man godt sige ;-) Gemalen ser værre ud, end han har det. Heldigvis, for han ligner lige pt en afdanket mesterbokser.