tirsdag den 4. december 2012

Juletid er listetid


En af mine mindre heldige sider (ja, der er nogle stykker) er, at jeg tror, jeg kan huske alting i hovedet. Og derfor ikke behøver at bruge min kalender til noget. Og da slet ikke har brug for huskelister.

Desværre holder det ikke en meter.


Efterhånden ikke engang en halv ...

Så jeg glemmer jævnligt ting og sager. Og kommer hjem fra indkøb uden det, jeg egentlig skulle bruge. Gemalen sukker, og Donnaen himler med øjnene. Men jeg tænker, at pyt så må jeg jo prøve at huske det glemte i morgen.

Dumt er det dog, for har jeg særlig travlt, kan det knibe lidt med pyt-tænkningen, og så stresser jeg i virkeligheden mig selv unødigt ved at være så ustruktureret.

Lige lidt hjælper det dog.

Bortset fra til jul.

Hvor selv jeg har indset, at en smule planlægning er nødvendig, for at jeg ikke skal blive fuldstændig snurrende, rundt på gulvet og en plage for mine omgivelser. Så jeg prøver at dække mig ind og går nærmest amok i lister.

Indkøbslister, huskelister, gavelister og julekortlister. For nu at nævne de vigtigste. Og min egen ønskeseddel ikke at forglemme!

Gavelisterne og julekortlisterne har eksisteret længe, da det uden dem er nærmest umuligt at huske alt til alle. Siden er indkøbslisterne kommet på banen. Den med alle de særlige madvarer, ting og sager, der hører sig til i juledagene. Plus den almindelige med alt det, vi altid skal have. Der har førhen været en tendens til, at jeg i kampens hede for at huske alt til rødkål og ris a la mande glemte, at vi faktisk stadigvæk også skulle have mælk, morgenbrød og toiletpapir i huset. Hvilket set i lyset af de mange lukkedage i julen er en smule uheldigt ...

Det seneste forsøg på at skabe lidt ro i mit hoved og noget struktur på de sidste dage op til jul er hvornår-listerne. Med den er der en chance for, at jeg får forberedt bare et minimum af ting i forvejen, så jeg ikke står den 24. om formiddagen og både skal nå gås med det hele plus ris a la mande.

Nu mangler jeg bare en liste over mine lister ...

26 kommentarer:

Madame sagde ...

Hihi :-) Jeg elsker lister, men nogle gange tænker jeg lige som dig, at nu mangler jeg bare en liste over alle listerne ...

Anonym sagde ...

Jeg skriver altid en masse lister over alt det, jeg skal huske - desværre glemmer jeg somme tider at kigge på listerne :-)

Randi

Anonym sagde ...

lister,,,,, smiler, kender det godt ,,,,, tør jeg mon skrive det ......pist,,, jeg har en lamineret juleindkøbs seddel liggende fra år til år sammen med mine juleopskrifter, det hele er fint lamineret ,,,,,, smiler selvironisk nu ....❤

Fruen i Midten sagde ...

Madame: He he :-)

Randi: Det kan jeg altså også godt præstere, altså at glemme at kigge på mine fine lister. Det er ikke helt godt ;-)

Jonna: Det er jo intet mindre end genialt!! Tænk, en lamineret indkøbsliste - Wauw. Det bør jeg simpelthen kopiere :-)

Rejen sagde ...

jeg kan heller ikke huske fra næse til mund, så jeg har sedler overalt, men glemmer stadig at skrive ned så jeg mangler også altid noget hver dag..;-D

Annemor sagde ...

Listerier driver også jeg med, men mine lister blir aldri med dit de skal. Nesten aldri :) Og så legger jeg dem på lure steder for å huske dem, hvilket jeg ikke gjør. Teflonhjerne er kjekt.
I dag fant jeg fjorårets vinliste til min fødselsdag. Gøy likevel og vin fikk de som ville ha :-)
Ha en vakker dag og list i vei :)

NonnasBlog sagde ...

En indkøbsliste, som er klar hver jul. Genialt! Jeg er blevet bedre til at lave lister, når jeg skal i supermarkedet, og jeg har lige lavet en gaveliste, så mon ikke det bliver jul igen, også hos os? Der skal jo en del til, når vi bliver en 10-12 personer til jul! Nu vil jeg liste af!

Inge sagde ...

Jeg bryder mig egentlig ikke om lister, men jeg elsker at strege punkter ud på en liste.. :-)
Kan finde på at skrive noget på, som jeg allerede har gjort, bare for at kunne strege punktet igen..

Fruen i Midten sagde ...

Reje: Du er da lidt længere fremme end jeg, når du har sedler. Nu skal du bare huske at skrive på dem ;-)

Mormor: Teflonhjerne hihi :-) Næh, gode lister, der indeholder det HELE er svære at lave. Jeg reviderer løbende mine julelister, og måske bliver de komplette, inden Donnaen må overtage juleansvaret. Om ikke andet, så kan hun overtage mine lister. Hvor fandt du din vinliste - bag skabet med den lille figur? ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Nonna: Ja, laminerede julelister og ditto opskrifter som Jonnas, det er altså toppen af poppen! Vi har endda en lamineringsmaskine i Verdensfirmaet, så måske er det vejen frem? Jeg er ret sikker på, at det også bliver jul hos jer i år :-)

Inge: He he, me too! Somme tider (som i yderst sjældent (og mest i januar)) bliver jeg ramt af urealistiske ambitioner på egne vegne og laver alenlange to-do-lister. Og så giver det sådan en fin start lige at kunne strege et par punkter fra begyndelsen ;-D

Lene sagde ...

Tak for grinET, din og Inges kommentar forårsagede. Jeg ville gerne være listefreak i det daglige, men jeg gør som jer, og resten får jeg ikke gjort, fordi jeg er tidsoptimist, så jeg tror, at bare det står på en liste, så når vi det nok :-)

Anonym sagde ...

He he... vi er lidt nørdede herovre, så vi har fælles lister på mobiltelefonerne som automatisk opdaterer hos hinanden.

Det er vist en klassiker det der med med at glemme toiletpapiret eller noget andet elementært i juleindkøbene, så der har du vist mange lidelsesfæller.

Moster Tulle sagde ...

Det er da lige sådan det er - i iveren over at få købt ind til jul glemmer man at der også er andre fornødenheder. Som dengang jeg løb tør for fyrfadslys....jamen altså....og så på en juleaften :-(

Østfronten sagde ...

Jeg elsker, elsker, elsker lister. Særligt at kunne krydse af, når opgaverne på dem er løst efterhånden.

Ellen sagde ...

Jeg tror kun jeg kan huske, hvis tingene har passeret hænderne på vej til hjernen. Hvis jeg skriver ned, kan jeg huske uden at kigge på listen. Hvis jeg ikke skriver ned ... ja så glemmer jeg altid noget.
Jeg har tit præsteret at skulle købe ind til fx lørdagsgæster om fredagen - og så glemme, at vi faktisk også skal have mad den fredag ... :-(

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Selv tak, altid til tjeneste ;-) Tidsoptimist er et godt ord. Det er Gemalen også - ved jeg nu.

Overlever: Man kan vel næppe klandre jer for at bruge jeres mobiltelefoner, som de er tænkt. Og fælles huskelister er da smart tænkt. Det kan godt være, det er en klassiker at glemme toiletpapir, men det er stadig ret dumt ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Moster Tulle: Okay, juleindkøbene fylder åbenbart også ret meget i andres hoveder :-) Ingen fyrfadslys, ja den er ikke helt god.

Østfront: Det er da også absolut det bedste ved lister; at kunne strege det hele ud igen - og føle man har SÅ meget styr på tingene :-D

Ellen: Skrive-tricket virker også nogle gange for mig. Men bestemt ikke altid. Jeg tænker, så det knager, men kan kun huske de tre første punkter, når jeg står henne i føtex uden sedlen. Har du virkelig? Det er på en måde lidt rart at tænke på ;-)

Annemor sagde ...

Nei, listen lå i skapet, sammen med et par andre lister :)
Men nå vet jeg i alle fall hvilke viner jeg hadde tenkt å kjøpe og hva vi skulle huske på å kjøpe til sommerheimen, i fjor.
Ha en fin dag :)

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Altid fint at vide, hvad man skulle have gjort eller husket, engang ;-)

Stegemüller sagde ...

En liste over listerne, der fik du mig til at grine højlydt. Jeg har altid en indkøbsliste liggende ude på køkkenbordet, og så skriver jeg ned, hver gang jeg har taget det sidste af et eller andet, for så husker jeg at købe det. Jeg ville aldrig løbe an på at kunne huske det i hovedet.

Tina Liel sagde ...

Tror altså heller ikke at en dansk jul kan klares uden lister ;-) Jeg er sådan en der har lister på computeren, mobilen osv. aldrig kigger på dem tsk tsk!! Knus

Susanne sagde ...

Overlister og underlister. Og så er der dem, der bare er listet af, og så glemmer jeg alligevel. Vi har siddet en enkelt jul uden kirsebærsovs.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Det er sundt at grine ;-) Husker du også altid at tage sedlen med? For så er jeg imponeret!

Tina: Tror du, at en dansk jul er et større udstyrstykke end andre 'juler? Lister, du ikke kigger på - ja tsk tsk. Knus tilbage :-)

Susanne: Ja, man har bare lyst til at liste af og overlade styringen til andre, ikk? Ups!! Men I havde sikkert en dejlig jul alligevel :-)

Annemor sagde ...

da er det på plass på desembersiden
Takk
Ha en fin søndag
Mormor

Birgitte sagde ...

Lister skal skrives ,men ikke altid indkøbslisten kommer med i byen. Er den skrevet kan jeg som regel huske det (næsten) ;-) God jul:-)

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Så fint. Det er mig, der takker :-) Og god mandag til dig.

Birgitte: Det er da altid en god hjælp, at du kan huske (næsten) det hele, hvis bare du har skrevet det ned ;-)