fredag den 28. december 2012

Glædelig Nemesis


Egentlig burde jeg jo vide bedre.

For begynder jeg f'ørst at storskryde om et eller andet, er det stort set så sikkert som amen i kirken, at Nemesis kommer galopperende ind fra højre for at sparke mig bagi.

Således selvfølgelig også denne gang, hvor jeg var uforsigtig nok til at melde ud, at jeg havde styr på juleforberedelserne ...

Ha ha - som om!

Man er aldrig stærkere end svageste led.

Tidsoptimisten i mit liv mente, at han sagtens kunne stå sent op juleaftensdag OG tage til spinning OG sætte juletræ på fod og pynte det OG få Farmor klar til afgang klokken fire, hvor vi med julegaver, gås og rødkål skulle forlade residensen for at nå tids nok frem til mine forældre for at holde juleaften hos dem.

Så da Gemalen dampede af til spinning og meddelte, at han ville være hjemme igen lidt over klokken et, så Donnaen og jeg på hinanden og blev enige om, at det bare ikke var muligt.

Noget måtte vælges fra. 

Sove længe var gennemført. Gå til spinning var ikke længere til at stoppe. Og Farmor skulle vi jo have med. 

Altså måtte juletræet droppes.

Derfor kom juletræet først op juledag. Men til gengæld havde vi al den tid, vi skulle bruge, ingen rev hovedet af hinanden i processen, og resultatet blev - som altid - vældig fint.

Det blev julemiddagen også. Det eneste, jeg havde glemt, var sovsekulør. Men da det ikke er noget, min mor går ned på, er det bare noget, jeg skal have på min huskeliste til næste år.

Og mens andre mennesker efterfølgende har brugt tiden på at bytte gaver, har vi fordrevet tiden med at bytte baciller og vira.
Donnaen blev småsnottet, og Gemalen faldt om på sofaen juledag med influenzasymptomer. Heldigvis for at være nogenlunde frisk allerede dagen efter. Jeg selv gik i seng juledag med en meget kedelig fornemmelse af en ny omgang forkølelse siddende i svælget. Og ganske rigtigt vågnede jeg grundigt forkølet.

Nu er vi alle hjemme igen efter en to dages tur til Nordsjælland med aflevering af Farmor og familiehygge. Det vil sige; jeg hyggede mig kun med min dyne.

Og hvis nogen (læs: jeg) havde drømt om at få ryddet lidt op i Farmors gemmer, så blev det til at for lidt.

Men så kan jeg vel lære det?


19 kommentarer:

Anonym sagde ...

Altså - er helt sikker på at I klarede jer uden juletræ - når I nu ikke skulle være hjemme selve juleaften. Er det ikke dér juletræets egentlige funktion er?

Sådan går det jo altid med planerne.. vi gik ned på citroner.. det var i det mindste til at overkomme, hvis ikke det var fordi vi opdagede det en times tid før lukketid og midt i isslaget.. suk.

Ellen sagde ...

Men jul blev det og det gik jo trods alt godt altsammen alligevel ...
Med forkølelser og lignende ubehageligheder inde i billedet kan man næsten ikke forlange, at det hele kører på skinner, kan man?
Jeg synes du har klaret det hele ret godt :-)

Rejen sagde ...

Det gik jo fint alligevel, trods snotnæser og manglende opsætning af juletræ...Håber du er ovenpå igen..;-D

Moster Tulle sagde ...

Mange ting har jeg gennem årene givet køb på i sidste øjeblik, men aldrig juletræet....hvilket nok har været meget godt, da vi har holdt jul hjemme de sidste 22 år :-)

Anonym sagde ...

Det er jo altid de små ting, der går skævt, der ender med at blive til de sjove historier bagefter - "Kan du huske den jul, da far absolut skulle til spinning og ... :-)

Randi

Anonym sagde ...

jul blev det alligevel , farmor nåede frem i snestormen, sovsekuløren havde mormor på lager,,,,, snotten fik du ikke lov at slippe,,,,, herlige dejlige jul ,snart er det. nytår ,,,,
gør som jeg laminer en juleindkøbsseddel læg den sammen med alle juleopskrifterne, du ved dem man altid bruger for lige at se hvorclænge rissengrøden skal koge. o.s.v.
rigtig god week- end til dig ,,,,

Stegemüller sagde ...

At blive klar til julen kan væresvært, når der er meget, der skal passes. Det var en fin prioritering at gemme juletræet til 1. juledag.

Du klarede det hele trods forkølelsen, det er da rigtig godt gået.

Mia Folkmann sagde ...

Kender kun alt for godt det med at tro, at man har styr på det hele. Nemesis lurer også her... Jeg håber, at du hurtigt kommer af med baciller og deslige, så du kan komme godt ind i det nye år... :-)

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Selvfølgelig gjorde vi det :-) - Meeen det var altså lidt sært. Både at skulle sige til Donnaen, at det altså ikke kom op juleaftensdag. Og at pynte det juledag. Fik I så ingen citroner?

Ellen: Jul blev det, og det viser jo bare igen-igen, at man faktisk godt kan overleve enkelte smuttere. Tak :-)

Reje: Ja tak, det gik fint :-) Jeg er overhovedet ikke oven på endnu. Det er møgirriterende, men jeg heldigvis heller ikke rigtigt syg. Bare hængeøret.

Fruen i Midten sagde ...

Moster Tulle: Hihi, ja det er nok meget heldigt, at I aldrig har glemt juletræet ;-) Man kan så sige, at vi havde haft to ekstra timer til juletræsopstilling og -pyntning, hvis vi havde været hjemme, og så havde vi også nået det. Fordi vi s-k-u-l-l-e.

Randi: Du har helt ret; det bliver det, vi kommer til at grine af til næste år og næste år og.. :-)

Jonna: Om jeg nogensinde får lamineret indkøbssedlen, ved jeg ikke. Den er under stadig udbygning på computeren. Men måske bliver den en dag så perfekt, at den er en laminering værdig. Ideen er i hvert fald god :-)

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Ja, det kan være svært at huske/nå det hele. Det var en nødvendig prioritering at vente med juletræet. Ellers var det hele endt i julestress og hoved-afrivning. Jeg var heldigvis nogenlunde rask d. 23. og 24., inden jeg startede forfra. Men tak :-)

Mia: Ja, man skal være varsom med at udfordre Nemesis ;-) Tak, det håber jeg altså også.

Madame sagde ...

Det var synd, I blev syge på stribe - jeg håber I er ved at være friske igen.
Her står juletræet stadigvæk, nu hvor vi har haft et større mas med at få det i hus og pyntet :-)

Pia sagde ...

Næh, ham Nemesis, skal man ikke spøge med :-) Julen behøver ikke altid være den samme, forandring fryder da... Nå, måske somme tider først bagefter :-)
At være sammen juleaften uden at dø af sult, er vel det allervigtigste, og det lykkedes jo :-) At et par gaver og andre ting, får det til at ligne en "rigtig jul" sætter blot lidt ekstra kulør på dagen.

Pia sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Pia sagde ...

Jeg ved ikke hvorfor min kommentar kom to gange. Jeg har slettet så godt jeg kunne, du kan bare fjerne resten samt denne her.

Inge sagde ...

Nemesis er en trofast følgesvend, som vi egentlig sagtens kan undvære.. :-)
Håber du er frisk igen og kan hoppe ind i det nye år sammen med dine kæreste. :-)

Fruen i Midten sagde ...

Madame: Ja, det er altid ekstra på tværs at blive syg lige op til højtiderne. Vi er vist ovre det værste, tak :-) Her får træet altså også lov til at stå hen over nytår. Der skal lys på mindst én gang til.

Pia: Det er rigtigt; nogle gange er forandringerne sjovest bagefter ;-) Det ved jeg heller ikke - sker også for mig en gang i mellem - men du fik da slettet din dobbelte kommentar, så det virkede da :-)

Inge: Tak, vi er ved at være nogenlunde friske igen, så mon ikke vi er helt nytårsklare i morgen, tak :-)

Johanne sagde ...

Jamen - det gik jo fint alligevel. Håber du er blevet rask og kan nyde din nytårsaften.
Godt nytår herfra.

Fruen i Midten sagde ...

Johanne : Ja, det gik fint. Heldigvis. Tak, og godt nytår til dig :-)