tirsdag den 30. oktober 2012

Prag på tværs


Hvem skulle nu have troet, at jeg skulle blive ualmindelig træt af Prag?

Ikke jeg i hvert fald. 

Normalt synes jeg, at Prag er en fantastisk by.

Bare ikke forrige mandag.

For vi skulle ikke til Prag. Vi skulle til Bratislava, cirka 325 kilometer længere mod syd-øst.

Men Prag ligger vejen. Og hvis man ikke ser sig for og måske ikke har indstillet Ruth helt optimalt, så kan det også konstateres, at Prag ligger ret meget i vejen.

Så pludselig sad vi i en uendelig kø et sted i en ydre forstad til Prag.
Gemalen har det meget lidt godt med køer og drejer helst af for at zig-zagge sig gennem landskabet. Derfor gik der heller ikke ret lang tid, før han tog en rask beslutning:

- Så kører vi da bare tværs gennem Prag, erklærede han.

Og det gjorde vi så.


Men det er jo ikke noget, man bare sådan gør. Uden bykort og med Ruth, der stædigt holdt fast i at vise tilbage til den oprindelige rute. Derfor endte vi også med at sidde lige så ubehjælpeligt fast helt inde i Prags centrum. Med udsigt til både slot og Karls-broen. Men da der også var trafik-kaos, ensrettede gader og sporvogne overalt, OG Fruen samtidig kunne mærke den indre vandstand stige i betænkelig grad, var det svært at se det fornøjelige i situationen.

Fem kvarter og et par ture mod ensretningen senere var vi ude af byen igen, og fik et frelsende gult M i sigte. Sjældent har jeg været glad for McDonald's ...

På vejen hjem blev Ruth sat fra bestillingen, og med næsen i oversigtskortet lykkedes det også at komme rundt om byen uden problemer.

I det hele taget var vi ind i mellem ret trætte af vores nye udgave af Ruth.

Excentrisk som altid, men nu også noget af en skrap, formynderisk tante.

For hun er - suk! - begyndt også at holde øje med hastighedsgrænserne.

Og det er selvfølgelig vældig fint.

Men en gang i mellem ville det nu også være dejligt, hvis hun kunne holde sin mund og bare vise vej.

Den rigtige, altså.

Sporvogne i det centrale Prag.
Ved ikke, hvorfor jeg tog billedet.
Måske for ikke at tænke så meget på vandstanden?

16 kommentarer:

Inge sagde ...

Måske skulle I bare være blevet i Prag, kan være I så var sluppet for de uønskede gæster.

Anonym sagde ...

Griner af frk.Ruth, ser hende for mig som en krap retskaffen tante .med knold i nakken ,
hende vi hari bilen har ipsen opgivet at diskutere med , han bøjer sig i støvet for hende , den eneste hunkønsvæsen han bøjer sig for , lige bort set fra hunden Maggie :-)

Anonym sagde ...

Griner af frk.Ruth, ser hende for mig som en krap retskaffen tante .med knold i nakken ,
hende vi hari bilen har ipsen opgivet at diskutere med , han bøjer sig i støvet for hende , den eneste hunkønsvæsen han bøjer sig for , lige bort set fra hunden Maggie :-)

Østfronten sagde ...

... Kæreste nægter at han har brug for den slags Ruth-mennesker. I stedet foretager han U-turns i flæng. Det er der vel også en slags charme i. Jeg er glad for helt almindelige, gammeldags kort. (Men er måske i virkeligheden en Ruth indeni - jeg er også skrap og holder skarpt øje med fartgrænserne)

Annemor sagde ...

Tror du Ruth gjør det?
Damen til Josef insisterer på kart fra før Kristus. Og insisterer, veldig.
Gjør bilkjøring interessant, men tidkrevende.
Ha en flott kveld :-)

Stegemüller sagde ...

Det er da en helt fantastisk idé bare at køre lige igennem Prag, jeg synes det er optimistisk, men dejligt at det lykkedes for jer. Jeg kan godt fortå, du blev begejstret over at se det gule M.

Det er sjovt at alle har navngivet kvinden bag stemmen i GPS'en. Jeg kender nogle, der har en Garmin, og de kalder hende så for Garmina...

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Såså, ingen kommentarer desangående, tak ;-) Jeg vil vældig gerne besøge Prag 'rigtigt', men denne gang havde jeg jo et forchromet ønske om at nå til Budapest (mere herom senere).

Jonna: Jeg er også af den klare opfattelse, at Ruth har knold i nakken :-) Han skal da ikke lade sig 'hundse' med, ham Ipsen ;-)

Østfront: Tror ikke, der er ret meget Ruth inden i dig, hvis du kan leve med U-turns i tide og utide :-) Jeg forlader heller ikke Dannevang uden papirkort (Gemalen gør det gladeligt). Vi har stået i bunden af Tyskland uden kort og med en lånebil uden GPS. Iøvrigt er kort nødvendige, for at få overblik, og når alternative ruter skal findes.

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Næh, Ruth holder ikke mund. Hun er vkirkelig meget vedholdende. Kort fra før Kristus kan være lidt misvisende, men er sikkert interessante at køre efter :-D Også god aften til dig.

Stegemüller: Ja mon ikke! Gemalen er virkelig meget optimistisk, hvad navigation angår ;-) For det meste går det fint. Her havde han dog ikke taget højde for, at der ville være trafikkaos i Prag kl lidt i to en mandag eftermiddag. Åh ja, det M dukkede op på det helt rette sted :-) Ja, det er lidt sjovt, at hun bliver navngivet, men det gør hun vist hos langt de fleste.

Ellen sagde ...

GPS er fint nok, men jeg ville aldrig undvære et papirkort netop for overblikkets skyld, som du også nævner.
Men ... jeg tror, I skal kigge lidt på indstillingerne, for de fleste af de nævnte irritationsmomenter kan man da fjerne på vores GPS-dimser.

Rejen sagde ...

Jeg er glad for min GPS men har altid et kort liggende i bilen, bare for en sikkerheds skyld. Uh hvor jeg kender det med vandstanden, man kan slet ikke tænke når det er lige ved at løbe over...;-D

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Jamen så skal vi jo læse brugsanvisningen! Det er vi ikke meget for ;-) Iøvrigt skal man vænne sig til sin GPS, synes jeg, for det er ikke altid lige gennemskueligt, hvilke indstillinger, der er de mest optimale. Da vi røg for langt ind mod Prag, var det - vist nok - fordi Ruth stod til at tage den 'mest økonomiske' rute og ikke den hutigste.

Reje: Jeg vil heller ikke til udlandet uden kort. Høj vandstand og kø er en meget uheldig kombination, som virkelig kan give stress ;-)

NonnasBlog sagde ...

Det var godt, at I nåede frem, på trods af forhøjet vandstand, kø og alt muligt. Jeg holder meget af Prag. Men jeg har også prøvet at sidde i kø der!
Vores "Lone" trænger vist til en opdatering. Hun kender ikke de nyanlagte veje, så vores fornemmelse og kort må ikke mangle!

Madame sagde ...

Jeg kan trøste dig med, at frøken Garmin ikke er meget bedre - den kan finde på at beordre mig til at dreje, hvor der slet ingen veje er ... Jeg holder meget af Prag, men har ikke selv prøvet at køre gennem byen.

Ellen sagde ...

Nejnej, I skal ikke læse manualer ... jeg har bare siddet og leget lidt med dimsen, så kan man finde ud af mange gode og nyttige ting :-)
I dag ville vores nye og så sent som i går friskopdaterede Garmin have os ind på en markvej for at spare 100 meter. Men den gjorde selvfølgelig bare, hvad vi havde bedt den om :-)

Mia Folkmann sagde ...

Uh, din Ruth er vist lige så skrap som min Helga. Jeg har det vist lidt på samme måde som din mand; jeg har det også meget lidt godt i køer og kan sagtens finde på at overhøre Helga og følge min egen overbevisning. Nogle gange kan det være en fordel... andre gange en bagdel... ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Nonna: Ja, det var godt, at vi nåede frem uden utidige oversvømmelser :-) Prag er en skøn by - bare ikke at holde i kø i! Det der med at holde sin GPS opdateret kan godt være svært. Vores er stort set ny, men kører alligevel 'på græsmarker' nogle steder, hvor den ikke er med.

Madame: Hm, det er ikke helt godt, hvis den vil have dig til at dreje ad ikke-eksisterende veje ;-) Prag er dejlig, og det er vist kun de færreste, der kaster sig ud i at køre tværs igennem - uden GPS-hjælp!

Ellen: Ja, det er jo så fordelen ved at kunne tage dimsen med ind i stuen. Det er så trist at have Gemalen siddende ude i bilen flere aftener i træk ;-)

Mia: Okay, så Helga er også en skrap dame :-) Det der med at overhøre de skrappe damer kan være meget godt - nogle gange ;-)