onsdag den 28. marts 2012

Forkerte klæ'r

 
Der findes ikke dårligt vejr
- kun forkerte klæ'r
 
.. er der nogen, der siger.
 
Nå. Det er så det, jeg har i øjeblikket. Udelukkende helt forkert tøj.
 
Eller også kan jeg bare ikke finde ud af at klæde mig på mere?
 
Det var det flotte højtryk med tilhørende blå himmel og solskin, der var ved at tage pippet fra mig.
 
Og det er jo ikke fordi, jeg har noget imod helt fantastisk godt vejr med rekordvarme marts-dage. For det har jeg ikke. Absolut ikke.
 
Men tøjet, det er en udfordring.
 
Om morgenen er det virkelig koldt med næsten-frost grader og havgus helt ind i det midtjyske. Og da jeg er en frossenpind, synes jeg ikke, jeg kan undvære hverken handsker eller tørklæde, og egentlig heller ikke støvler på min meget korte cykeltur til arbejde.
 
Efter et par timer kommer solen, og temperaturen bliver meget sommeragtig på kontoret, hvor indeklima er et fremmedord.
 
Så Fruen får det varmt. For nu at udtrykke det diplomatisk ...
 
Og affører sig så mange lag som det anstændigvis er muligt. Hvilket slet ikke er nok. Støvlerne forbandes langt væk.
 
Når kontordagen endelig er omme, stoppes handsker og tørklæde i cykelkurven, og så prøver jeg at gætte, hvad der er mindst slemt: At smelte i vinterjakken eller fryse uden?
 
Det bliver jeg træt af efter et par dage og beslutter optimistisk, at jeg godt kan overleve i lidt mindre varmt tøj om morgenen. Så væk med vinterjakke, handsker og støvler og på med mellemtings-jakke og sko.
 
Jeg klarede det, men det var slet ikke sjovt i de otte-et-halvt minut, det varede.
 
Nu skifter vejret. Himlen gråner, det blæser op, og temperaturen er landet på ordinære 11 grader.
 
Det er slet ikke sjovt, men jeg kan bedre finde ud af det ...

12 kommentarer:

Anonym sagde ...

Nej det har vi også her - det er iskoldt og 4-5 grader om morgenen også om eftermiddagen kommer vi op på de 21-23 grader. Ikke til at klæde sig på efter.

Næ lad os få sommer døgnet rundt - så er det til at finde ud af!

Annemor sagde ...

Her har det også blitt lavere temperatur og en ganske så heftig vind.
Vi har bundet fast det vi må og noe vi ikke må, men det flagrer mye rart forbi.
Å kle seg når været er som nu er en vanskelig øvelse.
Men man lykkes vel, når det blir stabilt vær og ikke opp og ned så mye?
Ha en god dag.

Rejen sagde ...

Vejret det er ikke til at regne med, jeg skal også pakkes ind om morgen da jeg også er en frossenpind, selvom jeg kører i bil...Jeg har så skiftesko på arbejdet så fødderne ikke koger over nede i de varme støvler..;-D En god aften til dig..

Mia Folkmann sagde ...

Jeg forstår udmærket, hvad du mener. I går tog jeg på bytur, og jeg var ved at opgive ånden af bar' varme. Men man tør jo heller ikke smide det hele endnu, for det er så nemt at blive forkølet på denne årstid.

Inge sagde ...

Hvor er jeg glad for, at jeg ikke er den eneste der kæmper "forkert tøj" kampen i disse dage.. :-)
Men det er ski godt nok stadig køligt at cykle om morgenen.

Fruen i Midten sagde ...

KongMor: God ide! Lad os indføre sommermed det samme :-D

Mormor: Nu blæser det også kraftigt her. Ja, det er de store udsving, der gør det svært. Det bliver heldigvis hurtigt bedre - god aften til dig :-)

Reje: Skiftesko er det eneste fornuftige. Jeg skal bare lære, at det er nødvendigt. - og så huske dem :-/

Mia: Det er bagsiden ved at blive rigtigt voksen. For 30 år siden ville jeg bare blæse afsted i lille jakke og små sko - og stædigt benægte, at jeg frøs ;-)

Inge: Nej, du er ikke den eneste ;-) Ja, mon ikke det er koldt om morgenen. Men nu bliver det vist desværre bare koldt i døgndrift. Trist, men nemmere at klæde sig på til ...

Ellen sagde ...

Haha, sådan er det vist hvert eneste år ...
Jeg hæftede mig egentlig mest med, at du har 8½ minut til arbejde. På CYKEL! Det har jeg aldrig prøvet at have ... jeg er grøn af misundelse - det står i temmelig skarp kontrast til mine 60 kilometer. Til gengæld har jeg så ikke dit tøjproblem, for bilen er jo varm med det samme :-)

Madame sagde ...

Du har fuldstændig ret - det er utrolig svært at klæde sig på, så man både holder varmen om morgenen og ikke smelter senere på dagen. Lag-på-lag-tøj er det eneste, der fungerer for mig i øjeblikket.

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Jeg tror virkelig, det var værre i år, da det både var meget koldt om morgenen og rekord-varmt om eftermidagen. Men nu er det jo helt overstået i denne omgang.

8½ minut var lidt en overdrivelse. Der er nok kun 7 minutter på cykel. Det er nemt. Men verdensfirmaet overvejer at flytte, og så får jeg måske mere end dobbelt så langt - uha ;-)

Madame: Lag på lag er det eneste rigtige. Bortset fra at man til sidst har taget en hel stabel tøj af, som man så skal huske at få med sig. Det er højsæson for glemt tøj lige nu ;-)

Kirsten sagde ...

Jeg har altså et par sko parkerede på arbejde - helt fast. Så kan man jo skifte efter behov. Det eneste problem var så i vinter, hvor jeg pludselig befandt mig i meterhøj sne iført pæne sko med høje hæle - for så havde jeg glemt at skifte tilbage til støvlerne da jeg gik....

Fruen i Midten sagde ...

Kirsten: Ups! Hihi, slet ikke sjovt.

Jeg har faktisk også haft skifte-støvler stående på arbejde, mens det var allermest vinter. Men altså ikke sko :-)

Pia sagde ...

Nej det er ikke nemt. Der hvor jeg cykler skal jeg pakkes ind, når jeg når frem er der som en bageovn. Der hvor jeg kører i bil og sidder lunt og godt, er det ikke til at holde varmen, indtil det virkelig bliver sommer, så er det fint begge steder.