torsdag den 12. januar 2012

Hjælp, jeg vil ud!


Min mus tager somme tider magten fra mig og sætter helt af sig selv kryds i

'ja tak, jeg vil gerne modtage både nyhedsbreve og tips og gode tilbud og spørgeskemaundersøgelser, og hvad I nu ellers måtte have lyst til at sende til mig.'

Det er ret irriterende, for det betyder, at hver gang jeg åbner min mailbox, skal jeg først slette en forfærdelig masse.

For jeg har jo ikke lyst (læs: råd) til vandreture i Nepal eller kro-ophold i Næstved. Og ikke liiige tid til at læse Mandag Morgens analyse af Danmarks konkurrence-evne sat i relation til de stigende råstofpriser.

Og det er kun i uger med to torsdage, det har relevans for mig at studere ekstra gode tilbud på designer-møbler, invitationer til vinsmagning eller kurser i at vurdere antikviteter.

En sjælden gang hænder det, at jeg ser en nyhedsmail om et eller andet, der måske - eventuelt - en gang - ved lejlighed kunne være interessant at huske. Fx om en seværdighed et sted i Tyskland, som vi næsten kører forbi, når vi næste gang suser afsted på ferie længere sydpå.

Fint nok, hvis jeg altså kunne 1) huske det, når jeg skulle bruge det og 2) finde mailen igen. Det kan jeg ikke.

Bøger, musik og tøj er selvfølgelig en anden sag. Men ud fra et privatøkonomisk synspunkt ville det absolut være bedst helt at bandlyse disse emner fra min mailbox.

Det værste er dog spørgeskemaundersøgelserne. Som starter blidt ud med små undersøgelser, der kun tager få minutter at svare på. Men som så pludselig vokser i både størrelse og kompleksitet, så det snildt tager både 20 og 30 minutter at besvare dem.

(Det er der jo ingen almindelige mennesker, der har tid til. Så derfor er det nok kun ualmindelige mennesker, som bliver ved med at svare. Og hvis det kun er de ualmindelige, der svarer, hvad kan man så bruge undersøgelsen til??

Nå, det var lige et tankespring).

Jeg kunne jo bare melde fra.

Men igen er det som om, der ikke er kontakt fra min hjerne ud til hånd og mus.

For måske ville jeg så gå glip af noget..! (Tænker hånden og musen..)

Iøvrigt er det heller ikke altid lige let at finde ud af at afmelde sig diverse nyhedsbreve. Nogle steder står det pænt med småt nede i bunden af siden. Andre steder skal man lede efter det. Og så er der spørgeskemaundersøgelserne, hvor selv en hidsig jagt på afmelde-knappen ikke har givet resultat.

Jeg har dog taget en voldsom beslutning. Et forsinket nytårsfortsæt måske. I dag melder jeg én mail/ét nyhedsbrev fra. I morgen én mere. Og så fremdeles.

Jeg er nok stort set ude af det hele omkring påske. Hvis altså, jeg ikke tilmelder mig nye i mellemtiden.. 

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja - den slags virtuelt skrald vil jeg simpelthen ikke have. Uanset hvor fordelagtigt det er.
Ej det passer ikke helt. Den lokale blomster/kjolebutik hjemme i DK de får lov til at sende mig nyhedsbreve!

Håber du får kål på dem ALLE sammen!!

Fruen i Midten sagde ...

Nu er du jo også helt exceptione(t fornuftig). :-D
Ind til videre forløber projektet fint.... men det er jo også de nemme, jeg er startet med at slette :-/

Annemor sagde ...

Jeg filtrer dem bort i postboksen min.
Har satt opp fraser som gjør at de går i søppelbøtten og ikke i innboksen.
Ligger de der i over tredve dager, slettes de automatisk.
Genialt for min del.
Og tror jeg at jeg har gått glipp av noe, kan jeg jo sjekke søppelbøtta *flirer*, men det blir ikke til det :-)

Fruen i Midten sagde ...

Klogt Mormor, klogt :-)

Pia sagde ...

Nej, den slags skrammel, vil jeg altså heller ikke modtage. Jeg nægter at sætte kryds eller flueben, om det så medfører at jeg er udelukket fra resten. Allan har været igennem turen, med det resultat, at han fik så flere hundrede spam efterfølgende. Helt holde sig fra det kan han ikke :-)

Fruen i Midten sagde ...

Ok Pia, du er også for fornuftig til den slags pjat. Men jeg kan da se, at jeg har en lidelsesfælle i din Allan. Iøvrigt går det dint med at melde fra, nu hvor jeg er kommet i gang :-)