søndag den 8. januar 2012

Nisse-jagt

 
Glædelig bag-jul!
 
Min far bliver sur, når jeg siger sådan, så derfor har jeg som et uartigt børnehavebarn behov for lige at klemme det ud alligevel en gang i mellem.
 
Og det er sidste chance, for jeg har proklameret, at julen er overstået pr. udgangen af denne weekend.
 
I sidste weekend kaldte Pigebarnet mig både julehader og juletræsmorder, da jeg gik til angreb på juletræet bevæbnet med grensaks og sav. Derfor måtte al videre ned-pyntning, af-pyntning (hvad hedder det?) udsættes til denne weekend..
 
Projektet går ikke særlig godt..
 
For det første er der ingen hjælp at hente, for både Gemalen og Pigebarnet synes, det er alt for tidligt. For det andet står Pigebarnet fast på sin - siger hun - hævdvundne ret til kun at pille én ting ned pr. dag af sit eget pynt, så på hendes værelse har det i særdeleshed lange udsigter.
 
Al gran er dog ude af huset. Dvs det er det forresten ikke, for selvom det nu er 7. søndag i advent, er der stadig lidt lys tilbage at brænde i adventskransen, og det skal altså væk først. Sådan er reglerne. Basta.
 
'Al gran' er også en sandhed med modifikationer, for ligegyldigt, hvor meget der støvsuges, dukker der alligevel grannåle op rundt omkring de næste par måneder.
 
Når det kommer til stykket, er det dog nisserne, der udgør det store problem.
 
For de hygger sig, gør de.
 
Og de vil ikke pakkes væk.
 
Så de driller, og jeg må erkende, at jeg falder håbløst igennem som nisse-opdrager.
 
De gemmer sig. Nogle gør sig små bitte, så jeg ikke lægger mærke til dem. Andre prøver at blende i med omgivelserne. Nogle har anbragt sig så højt, at de er svære at se og kræver en stige at få ned. Så er der dem, der lader som om, de er fast inventar, bare fordi de pga byggerod har strået fremme siden august. Og endelig er der dem, der er så frække, at de lader sig falde ned bag ting og sager, når jeg rækker ud efter dem.
 
Jeg har jagtet dem hele dagen. Og nu gider jeg ikke mere.
 
Men der sidder stadig nogen tilbage og griner i krogene. Jeg kan høre dem fnise..
 

 

2 kommentarer:

Rejen sagde ...

Jeg prøver igen at sende en kommentar...Frække nisser, kan du ikke prøve at lokke dem risengrød og så indfange dem når de kommer frem for at smovse...;-D

Fruen i Midten sagde ...

Selvfølgelig Reje, lusk må der til. Næste år serverer jeg risengrød og indfanger nisserne med net! :-D