søndag den 29. januar 2012

Et usmart fuglehus

 
Mit nye fuglehus er lidt usmart.
 
Altså ikke designmæssigt usmart. Selvom det ikke lige er i den der English Cottage stil, som jeg havde tænkt, men ikke sagt højt, at jeg ønskede mig. Jeg havde bare skrevet 'fuglehus' på ønskesedlen til jul.
 
Og det fik jeg så ikke.
 
Men et par dage efter jul var Gemalen i det lokale byggemarked i anden anledning og kom glad hjem med et fuglehus af den mere almindelige slags. Og det er sikkert også bedre, for det fuglehus, som Fruen havde forelsket sig i, havde nok set lidt for mystisk ud i vores have, der er sådan cirka lige så langt fra English Cottage stilen, som en fodboldbane.
 
Fuglehuset kom op.
 
Det står lidt skævt, men det er der ikke noget at gøre ved, før frosten forsvinder, og det bliver muligt at stikke en spade i jorden.
 
Pyt, for fuglene er da trekvart ligeglade. Det er bare mig, der bliver lidt søsyg, når jeg ser på det.
 
Og der kommer faktisk fugle. Det overrasker mig en smule, for jeg havde forestillet mig, at der ville gå lang tid, før der var en eneste fugl, der fik øje på den nye mad-mulighed. Men det var som om, fuglene bare havde ventet på, at vi fik det op, for de var der næsten med det sammen.
 
Og de har været der siden.
 
Det er det, der er det usmarte.
 
For nu føler jeg mig jo forpligtet.
 
Forpligtet til at fodre fugle. Hver dag. Og ikke kun de dage, hvor der er et halvt flutes eller et gammelt æble til overs.
 
Kan man føle sig forpligtet af fire solsorte og en krage?
 
Jeg kan.
 
Så nu håber jeg bare på, at det bliver forår, før vi skal nogen steder.
 

8 kommentarer:

Inge sagde ...

Jep jeg føller mig også forpligtet.. jeg fodrer ikke hele året, men om vinteren prøver jeg ihærdigt på at der er jordnødder og blandet fuglefrø til dem hele tiden.
I Sverige fodrer vi også når vi er der, og jeg har ind i mellem dårlig samvittighed over at automaterne løber tomme her om vinteren.. Har endda overvejet at få genboen deroppe til at gå over og fodre, men det synes jeg alligevel er at udnytte deres hjælpsomhed lidt for meget.. :-)

Annemor sagde ...

Vi har hatt fugletelling denne weekend, dvs, herren i huset har talt fugler i går (da var han alene og kjedet seg nok litt ) og i dag. Men jeg vet ikke hvor han lagt notatene sine, sist snakket han om over 8oo fugler.
Hvor mange arter? Tja, det var det da. Men så har vi tre matstasjoner og forer året rundt. Er ikke vi hjemme, har vi noen som kommer og tar seg av det.
Det er morsomt med fugleliv, bare ikke i hekketiden, da er det ikke snakk om fugleSANG, men fugleStøy.
Ha en flott kveld og fuglemateren din så da fin ut, litt skjev, men fin :-)

Rejen sagde ...

Nu må vi ikke sætte fuglehuse op der hvor jeg bor, men sidste år gjorde vi det nu alligevel så der bare var lidt solsorte til at synge for os morgenen når det igen blev forår...og jo det forpligter, men er vel egentlig også lidt hyggeligt..;-D

Fruen i Midten sagde ...

Inge, det er jo netop det med den dårlige samvittighed, hvis man ikke lige kan være der til at fodre..

Mormor, I har vist rigtig meget glæde af naturen. Fugle og rådyr og.. Dejligt :-)

Ih altså Reje, er du sådan en regelbryder ?! ;-)
Ja, det er rigtig hyggeligt. Det er jo netop derfor, jeg er startet. Men så skal jeg jo også blive ved. Og det går nok også. Der er ikke de store ferieplaner lige nu.

Anonym sagde ...

Jeg har vist også et hjemme på øen. "Vist" fordi jeg ikke kan huske om det er blevet fældet for at gøre plads til et pænere.
Men vi fodrer skam også hele vinteren. ;) Ganske uden dårlig samvittighed!

Fruen i Midten sagde ...

Jamen KongMor, vi fodrer da også med god samvittighed :-) Det er når vi så pludselig IKKE fodrer, at samvittigheden bliver lidt grå i kanten..

Østfronten sagde ...

Kan man ikke købe nogen stort kugleværk med nødder/kerner/fedt, som kan bindes på huset og som tager fuglene en rum tid at komme igennem? Til de dage, hvor der kun er et halvt æble at gøre med?

Fruen i Midten sagde ...

Jo Østfront, det kan man da. Og det gør jeg nok også en dag. Jeg er bare ikke så vild med de der skriggrønne net, der ender med at falde ned/blive rykket af og så ligger og ser grimme ud rundt om i haven, til jeg finder dem en dag i maj.. :-/