torsdag den 24. november 2011

Trolde-rod

 
Dagene er nu så korte, at jeg stort set kun ser mit hjem i dagslys i weekenderne.
 
Og selvom jeg burde have vænnet mig til det, er det alligevel altid lidt et chok.
 
For troldene har været her. Igen-igen.
 
Der er simpelthen ikke andre forklaringer: I løbet af ugen - mens vi andre er væk, forstås - hærges huset af trolde! Som roder og griser. Prøver vores tøj og smider det i krogene. Efterlader tæpper i sofaen. Og bøger, aviser, blade, dvd'er, penalhuse og linealer på sofabordet. Spiser kiks og taber krummer. Drikker te/kaffe/mælk/saft og lader de brugte krus stå.
 
Der mangler sådan set kun afgnavede ben og knogler på gulvet. Men der ligger trods alt kun førnævnte krummer plus müsli, nullermænd og en enkelt knap i ny og næ.
 
Til almindelig orientering har vi faktisk elektrisk lys, men det virker af en eller anden grund ikke så trolde-afskrækkende som sommer-solskin.
 
Lige om lidt er det heldigvis december, og så kommer nisserne.
 
Men først skal der ryddes op gøres rent, for nisser kan ikke li' trolde-rod.
 
Så langt så godt.
 
Desværre siger erfaringerne, at nisser vældig godt kan li' nisse-rod..

5 kommentarer:

Rejen sagde ...

Hihi, heldigvis er de fleste af mine rodetrolde og nisser flyttet hjemmefra, men der bor stadig et par stykker i mine skuffer og i klædeskabet...De er ikke sådan at jage ud..sollys eller ej...;D

Lene sagde ...

Ha ha, her har vi også altid trolderod ;-)
Der er nu dejligt i Danmark, men én ting, som jeg ikke savner er netop de der korte mørke vinterdage.

Pia sagde ...

De huserer også af og til her, men holder sig heldigvis mest til skrivebordet på kontoret, og spisebordet i køkkenet, og der skal de bestemt ikke være, de må kunne lære at samle deres rod et sted :-)

Anonym sagde ...

Ja det er kreperligt, men jeg kan forsikre dig for at de også findes i dagslys - også selvom jeg er hjemme hele dagen - de dukker op på mystisk vis og roder.

Men iiihhh hvor bliver man træt af det!

Fruen i Midten sagde ...

Okay, der er altså andre, som også har trolderod ;-)
Men selvom det ville være løgn at påstå, vi har det specielt ryddeligt om sommeren, så er vores trolde altså mange gange værre om vinteren.