mandag den 7. november 2011

Megapinligt brillefjols

 
- Åh mor, du er altså mega-pinlig! siger Pigebarnet og ser bebrejdende på mig.
 
- Hvem mig? Her sidder jeg i solskinnet og læser. Rimelig tækkeligt klædt, uden åbne lynlåse nogen steder og vistnok uden at have spildt is eller andet ned ad mig selv. Så hvorfor nu det?
 
- Du har både briller og solbriller på. Du er pinlig, insisterer Pigebarnet.
 
Mindre detalje, vælger jeg at mene. Pigebarnet er ikke enig.
 
Fruen har aldrig kunnet læse sorte bogstaver på hvidt papir i solskin uden solbriller. Gemalen kan, bruger aldrig solbriller. Jeg fatter det ikke.
 
Nu kan jeg så heller ikke læse uden briller længere. Altså har jeg både briller og solbriller på, hvis jeg skal sidde ude og læse.
 
- Du kan da bare købe et par briller med indbygget solbrille. Sådan nogen, hvor glassene bliver mørkere, jo mere solen skinner, påpegede en af mine venner, da jeg en dag beklagede mig over situationen.
 
Ja ja, men ikke i Ti'er-butikken, vel.
 
Så længe, jeg kan nøjes med discount-briller, der i øvrigt alt for tit skal skiftes til stærkere styrke, er jeg altså for nærig til at investere i andet. Og Pigebarnet må leve med sin pinlige mor..
 
Og så er det endda kun på ferier. Jeg sidder jo ikke på en bænk foran Pigebarnets skole og læser, når hun får fri. Og hjemme på terrassen er der ingen, der kan se det. Altså medmindre de kommer hen over matriklen i luftballon.
 
Så det..

Ingen kommentarer: