tirsdag den 31. marts 2015

Sort nat, sort spætte, hvid udsigt


Den der sommertid!

Hvordan kunne en hel masse top-embedsmænd plus politikere i en hel masse lande dog blive enige om noget så dumt?

Og hvorfor kan ingen få sig selv til at blive enige om at afskaffe dumheden igen?

Måske skulle jeg ikke brokke mig, for jeg har hverken køer, der skal malkes, eller en togplan, der skal fungere på trods af den manglende nattetime. Jeg er endda holdt op med at gå med armbåndsur, og min mobil indstiller jo selv tiden.

Jeg synes bare ...

Og så hader jeg altså at stå op før solen.

Nu var vi endelig nået dertil, hvor Kamelen og jeg kunne hente avisen ind i dagslys, og det nød vi begge to. Men nu er vi sat tilbage igen. Til sort nat, når vækkeuret ringer. Kamelen var både forvirret og sur. Forvirret over at skulle op så tidligt. Og sur over igen at skulle i snor (hun har det nemlig med at stæse afsted og stå og gø som en tosse, hvis det er mørkt). Jeg er bare sur og søvnig.

Det kunne have været en formildende omstændighed, at årets overgang til sommertid lå i forbindelse med påskeferien. Men mandag skulle jeg på arbejde, og Donnaen skulle med sin far til Sjælland, så alle skulle op til sædvanlig tid, så dér var ingen mildning at hente.

For at føje spot til skade er vejret usædvanlig usselt. Det er koldt, vådt og blæsende. Og nu sner det ovenikøbet!

Det er faktisk kun vejr til at sove længe og så iøvrigt holde sig indendøre.

Men selvfølgelig er det ikke kun dårligt vejr og dårligt humør.

I weekenden lykkedes det faktisk flere gange at lufte Kamelen i tørvejr. Det i sig selv var lidt af en præstation, og da vi så på én og samme tur mødte både Jensen og en sortspætte, var vi faktisk ganske velfornøjede begge to.

Sortspætten sad i en død gran og dryssede bark og råddent ved ned i hovederne på os. Den lod sig ikke anfægte af, at vi fjumrede rundt i skovbunden under den, og det lykkedes mig derfor både at få snor i Kamelen og komme om på den anden side af træet, hvor jeg ikke var generet af modlys. Den var stadig ret svær at se, og da den samtidig ikke opførte sig særlig spætte-agtigt - ingen tromme-solo, men bare flå-/flænse-/rive-lyde - troede jeg egentlig først, at det bare var en krage og så først rigtigt den røde farveklat, da den til sidst forlod træet og fløj over et åbent stykke, før den igen forsvandt mellem træerne.

Jensen var en stor labrador-hvalp, der havde så meget gå-på-mod, at den trods manglende kilo var et udmærket tumle-match til Kamelen. De havde en fest.

Og da vi kom hjem, var den ene derfor helt høj, mens den anden var tilsvarende flad og tog sig en ordenligt skraber på sin nye, fine sovepude.


Dagens udsigt.

15 kommentarer:

Laika sagde ...

Ja øv for et dårligt vejr. Men dejligt at du alligevel kan nyde en gåtur med kamelen, det gør unge hunde (og ældre hunde med såmænd) dejligt trætte :)

@ sagde ...

Årh har du fået ny fin sovepude Midterfrue? ;)
Håber det hjælper på dit, dumme, våde og mørke humør. Og så og så i snevejr ovenikøbet.
Jensen lyder som en rigtig god ven :) og jeg kan sagtens være i godt humør efter et par dages ferietur bare banditterne og jeg. We like ♡

@ sagde ...

Og ja jeg er begyndt at gentage mig selv. Det har jeg faktisk gjort i rigtig mange år. Tror min hjerne gik i overgangsalderen længe før min krop gør ... ?!

A + K = ♥ sagde ...

Aalborg er også bare gråt i gråt idag, nu må det liiige stramme sig an når der er 2. forårsmåned i morgen! ;)

- Anne

Fruen i Midten sagde ...

Laika: Ja, det er virkelig et øv-vejr pt. Gåture i tørvejr kan nydes. Det kniber ret meget i regnvejr. Men dejligt trætte bliver de jo :-)

Liv: Haha, jeg stod faktisk og kiggede på en, der tilsyneladende var lavet af samme materiale som Kamelens og overvejede, om jeg ikke også selv skulle have en ;-) Desværre er Jensen vist bare på påskeferie i det midtjyske. Ja, du kan sagtens :-) Det havde jeg nok ikke opdaget, hvis du ikke selv havde gjort opmærksom på det. Det kan jo forklare mange ting, hvis det bare er derfor, man skriver lidt sært ;-)

Anne: Ja, det er den rene ynk med det vejr. Sådan kan vi bestemt ikke starte 2. forårsmåned. Opstramning forlanges!

Anonym sagde ...

Det er ikke kun Kamelen, der bliver forvirret og sur over det pjat med at stille på uret. Det gør jeg også. Jeg er ikke søvning til sædvanlig sengetid og ikke udsovet, når vækkeuret ringer om morgenen - hele mit system skriger: Det er NAT :-( Jeg stemmer for, at det pjat bliver afskaffet hellere i dage end i morgen.

Fruen i Midten sagde ...

Randi: Så er vi vist ret enige. - Og mangler kun at finde ud af, HVOR vi kan stemme for afskaffelse af sommertiden :-)

Mette sagde ...

Åh, hvor jeg holder med dig ang det der stillen tid frem og tilbage. Giver ingen mening - der er under en tredje del af verden der stadig gør det (har tjekket på nettet) det er synd for dyrene og jeg kunne blive ved. Stemmer helt klart for sommertid skal stoppes. Nå, det var det og nu til at ønske dig en skønne påske:)

Lene sagde ...

Og i morgen kan jeg så stå op til mørke og køre på arbejde i mørke, bare fordi! Til gengæld nyder jeg de lyse aftener :-)

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Godt, du kan nyde de lyse aftener :-) Jeg synes ikke, det har flyttet så meget. Måske skyldes det alene det dårlige vejr?

Annemor sagde ...

Vi får gå etter egentid? kanskje. Nei det er noe tull med all denne viserflyttingen.
En påsto at vi skulle flyye klokken, så jeg spurte on hvorhen jeg skulle henge bestefarsklokken nå. Han så litt flat ut.
Kamelen er sikkert like "høy og mørk" som katt når det er mørkt ute og ser og hører det forunderligste og oppfører seg deretter.
Klem :)

Annemor sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Pia sagde ...

Så vidt jeg husker, så har man prøvet at afskaffe den sommertid, men den blev indført igen. Vi har rigtigt fået motioneret uret de sidste par uger, og fået stjålet nogle timer.
Sne havde vi også masser af i går. Det var lige før sneskovlen skulle i brug ;-)

Ellen sagde ...

Jeg bilder mig selv ind, at jeg er aldeles upåvirket af sommer/vintertid, så for min skyld kan den bare afskaffes, hvis det er det, flertallet ønsker.
I har da vist ikke haft så godt vejr som vi har haft her højt mod nordvest :-)

Inge sagde ...

Jeg synes ikke jeg mærker noget specielt til sommertiden i år, måske er det fordi jeg har ferie og derfor ikke behøver at stå tidligere op.. :-)

Men jeg har det som Ellen, hvis flertallet mener det skal afskaffes så er det OK med mig..