fredag den 22. august 2014

10 sekunders kommunisme


Efter hyggeligt besøg hos min søde, gamle moster og et obligatorisk kulturelt indslag var vi klar til Donnaens primære mål med en tur til København: Tivoli og strøgtur.

For at spare havde vi valgt at bo helt i Rungsted, og nu kunne vi i stedet betale det hele i parkeringsafgift.

Så det gjorde vi så. Parkerede under Scandic ved Planetariet og gik direkte i Tivoli.

Fordelen ved at komme tidligt er fremkommeligheden og en behagelig temperatur. Desværre for Donnaen stod hendes yndlingsforlystelse, Dæmonen, stille. Tilsyneladende på grund af tekniske problemer. Donnaen mukkede misfornøjet, mens moderen drog et lettelsens suk. For selv om jeg tappert havde lovet at tage et par ture, så havde jeg intet imod at slippe ...

Men så kunne vi jo prøve så meget andet. Se på pantomime-teater. Og på snakkesalige påfugle. Deres skrig (kalden?) lyder virkelig mærkeligt. På den skræmmende måde. Og der var ganske mange mennesker, der som os stoppede op og forvirret kiggede efter det stakkels barn, som helt sikkert sad fast eller på anden måde led frygtelig overlast et eller andet sted. Og så var det bare påfugle på taget af eller i træerne omkring Grøften ...

Da vi ikke gad mere, men til gengæld var blevet godt sultne, gik vi på Wagamama og spiste frokost. Der har vi efterhånden været mange gange, og Donnaen synes, at det hører med til en tivoli-tur at spise netop der.

Derefter Strøget.

Noget Donnaen (også) havde set frem til. Formuen var blevet hjemme, men Donnaen vidste præcis, hvad hun havde til rådighed, og så ville moderen jo nok svinge dankortet og lægge ud, når de vilde indkøb skulle foretages.

Men som det så ofte er; når der er penge til rådighed, mangler tøjet, som man bare eje. Til trods for, at både selve Strøget og de bagvedliggende stræder blev gennemtrawlet, blev det kun til en enkelt t-shirt.

Nedtur!

Så kunne vi jo lige så godt tage nord på igen.

For efter en times fladen ud på hotelværelset at gå ned på Rungsted Havn og spise aftensmad.

På vejen kom vi forbi en række badebroer. Men det var lidt for koldt at bade, så der var ingen mennesker.

Derimod var der et lille stykke ude på hver badebro en lille 'væg' med en dør eller låge i. Ligesom der oppe ved vejen, hvor vi gik, var låste låger ned til stranden.

Det fænomen havde Donnaen ikke tidligere set, og hun blev tydeligt oprørt, da sagens rette sammenhæng gik op for hende.

- Aij, hvor strengt! udbrød hun. Så ville jeg jo slet ikke kunne bade dér, hvis jeg gerne ville?

Næh, det ville hun jo ikke kunne, måtte jeg medgive. Kapitalisme kan være en anelse ekskluderende ind i mellem. Og det gik hun så og skumlede en hel del over. Ind til vi, i krydset ved havnen, kunne følge, hvordan Ferrari-folket var ude og lufte dyrene i samlet flok. Her var der ingen moralsk forargelse, men alene grøn misundelse.

- Når jeg bliver rig .. filosoferede Donnaen, og så måtte jeg ellers belære hende om, at den rigtige Ferrari-farve altså er rød og ikke noget som helst andet. Bare så hun ikke skulle komme i tvivl ...

På havnen var der mange mennesker, men heldigvis også lige et bord til os.

Næste dag tog vi hjem. På vejen gjorde vi holdt for, for første gang, at besøge Ringsted Outlet. Og selv om det ikke blev til de helt store indkøb (Moderen var hård og ville ikke betale halvdelen af en skøn, men aldeles overflødig taske Og så blev Donnaen offer for sin egen nærighed, da hun trods forgabelsen alligevel ikke vil betale hele beløbet selv), så blev vi meget klogere, og det er hermed besluttet, at der er visse ting, som det fremover er helt og aldeles forbudt at betale fuld pris for i lokale midtjyske butikker, når de kan købes til det halve i Ringsted.

Og herefter kunne der ikke trækkes mere ferie ud af den sommer.

De famøse badebroer.

14 kommentarer:

Ellen sagde ...

Man holder virkelig på ejendomsretten i Rungsted, åbenbart.
Ferrarier er røde. Punktum. Tims bror har en mørkegrøn, og det er helt forkert i mine øjne.
Det er ret sjovt at se, hvor nærig et ungt menneske kan blive, når de selv skal ryste op med pengene - den var vi også på, da C var teenager.

Inge sagde ...

Hehe.. Kapitalismens højborg i Rungsted bygger broer til dem selv.. :-) så sku da osse..
Det er altså sjovere at købe ind når andre betaler.. ;-)

@ sagde ...

Kære Midterfrue. Jeg er noget forvirret over Donnaens kun nylige opdagelse af badebroer med lås. Jeg inviterer jer derfor til en gåtur i egen stad, hvor de også findes i hobetal. Det må være fordi i bor der oppe i udkants-staden ...
;-) Liv

ps. æv for Dæmonen

Mette sagde ...

Hi hi så fik hun set det:) men når nu hun bliver rig så vil hun nok værdsætte det:) Ferrarier skal være røde:) Go' weekend.

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Åbenbart. Men tilsyneladende også her i provinsen, hvis man skal tro Liv - og det skal man jo ;-) Mørkegrøn - det duer da slet ikke! Hehe, det er nemlig så sjovt, hvordan interessen for en given ting kan falme, når egen muldvarp er i fare :-)

Inge: Nemlig. Sådan tror jeg, at rigtigt mange mennesker har det. Det er for længe siden, jeg selv har prøvet det, så jeg lidt glemt fornemmelsen :-)

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Er der virkelig? Det må være et specielt fænomen ude i jeres rigmandsghetto ;-) Vi må ud og se. Om 14 dage for eksempel?

Mette: Ja tænk, hvis hun selv ender som sådan en, der helst holder pøbelen på afstand ;-) Selvfølgelig skal de være røde. Tak i lige måde :-)

@ sagde ...

@Midterfrue: Hahahaha - rigmandsghetto. Som om ;-) Finno til 14 dages tid.

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Hehe ;-) Super, de nærmere detaljer kan vi aftale, når vi nærmer os :-)

Annemor sagde ...

Ferrarier RØDE.
Slike badebrygger har vi ikke, og strendene skal (i prinsippet) være tilgjengelig for almenheten. Nedfelt i lov om friluftsliv. Om du gidder, kan du føle lenken.
http://lovdata.no/dokument/NL/lov/1957-06-28-16

Alltid mer morsomt å bruke andres penger, i alle fall ikke egne, det ser man jo godt i politikken også :)
Mormorklem :)

A + K = ♥ sagde ...

Lyder som en hyggelig udvridning af den sidste portion sommer, trods lukkede broer B-)

- Anne

NonnasBlog sagde ...

Det var godt, at I kunne nøjes med 10 sekunders kommunisme ;-)! Jeg kender ikke Rungsted, er kun kørt igennem, men jeg tror du beskriver stedet godt. Rungstedlund (Karen Blixen museum) vil jeg dog gerne besøge! God mandag!

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Ja, røde! Jeg har ikke nærlæst de danske regler for offentlighedens adgang til strand og vand ud for private grunde, men umiddelbart ser det ud som om, offentligheden generelt har adgang. Men der er sikkert en masse underlige undtagelser ... Det er nemlig supersjovt at bruge andres penge - også skatteydernes! Klem tilbage :-)

Anne: 'Udvridning' - godt ord ;-) Det var nemlig meget hyggeligt.

Nonna: Jeg skal ikke gøre mig alt for klog på Rungsted, men nogle ting er jo ret iøjnefaldende ... Jeg vil også gerne til Rungstedlund, men måtte love Donnaen, at hun havde været på nok museer i denne omgang. Og god mandag til dig også :-)

@ sagde ...

Det er som om din mailadr er blevet borte med blæsten. Skriver du til mig?

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Ja da :-) Lige om snart ...