fredag den 15. februar 2013

Enlig vintergæk gør intet forår


Jeg har set én vintergæk.

Og én erantis.

Ikke i min have altså. For der hærger fimbul-vinteren stadig. Jeg har lige set efter. Og nix; ikke antydningen af forår nogen steder. Der ligger stadig sne, og det eneste, jeg kan se, er, at rådyrene hygger sig, når vi vender ryggen til. Vi har set dem nogle gange, men det hører stadig til sjældenhederne, at vi har fornøjelsen af dem.

Vi måtte til Sjælland for at finde forårsbebuderne. Vintergækken stod i Farmors frimærke af en have. Hun har stadig sit lillebitte rækkehus, da hun betragtes som indlagt på den midlertidige aflastningsplads. Så der boede vi et par dage, da Donnaen skulle have sit ønske om en københavnertur i vinterferien opfyldt. Mere kunne det ikke blive til i denne omgang, da der står noget, der ender med onfirmation på programmet en gang til foråret. 

Men lidt har også ret, og det var bare et spørgsmål om at få enderne til at mødes. Donnaen ville shoppe, moderen ville gerne bare en lille smule kultur, og Gemalen ville helst slet ingenting. Og så var der jo lige Farmors hus, der snart (blev der sagt) skal tømmes.

Aftalen blev, at Gemalen kunne tage mountainbiken med og køre sig en tur, mens Donnaen og jeg tog til byen. Men desværre valgte vi den absolut koldeste dag i hele vinterferien, så det var så som så med fornøjelsen. Klædt på som polarforskere kunne vi næsten holde varmen på vores strøgtur. Til gengæld føltes det lynhurtigt tropevarmt, så snart vi kom ind i butikkerne. Donnaen var derfor på en næsten umulig opgave, når hun skulle prøve tøj. For hun skulle nå at vikle sig ud af alt sit eget tøj og prøve diverse (læs: mange) udvalgte tøjstykker, inden moderen fik hedeslag.

Så på trods af alle gode intentioner endte vi med at give op længe før oprindelig planlagt, og Gemalen nåede kun lige hjem og i bad, før vi meldte vores ankomst på Hillerød station. Men det passede ham nu meget godt, for så kunne vi købe kager hos bageren og drikke kaffen hjemme i varmen.

Oprydning hos Farmor blev der ikke meget af. Gemalen synes, det er så svært, at det til sidst nærmest føltes som overgreb at spørge om lov til at smide mere ud. Så det er midlertidigt opgivet, og jeg håber så bare, at vi begge har mulighed for at tage en uge ud af kalenderen (som om!), når Farmor endelig får sin plejehjemsplads, og huset skal tømmes.

Farmor selv havde det dårligt, da vi kom på besøg. Havde åbenbart haft et ildebefindende og sansede dårligt nok, at vi var der. Hun klarede dog lidt op, men ikke nok til at kunne fortælle, hvor hendes guldarmbånd var henne. Faktisk havde hun slet ikke bemærket, at det var væk. Måske ligger det gemt mellem sokker og undertrøjer. Måske er det bare væk. 

Ligesom vinterferien også er pist væk lige om lidt.

Det såkaldt kulturelle indslag sørgede jeg for allerede på udturen, da jeg med lovning på efterfølgende cafébesøg fik lusket Donnaen (og Gemalen) med en tur i Roskilde Domkirke. Og den enlige erantis stod i haven hos gode venner, som vi besøgte på hjemturen.Spor efter rådyr.14 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sikke noget snyd, jeg har ikke set en eneste endnu.. men et par grønne skud hist og her, men ikke en rigtig blomst.

I skal nok nå det med huset når den tid kommer.. det haster vel ikke sååå meget.

Stegemüller sagde ...

Jeg glæder mig sådan til jeg også ser en forårsbebuder - jeg vil ligefrem slæbe kameraet frem og tage et billede af den. Nu synes jeg, det har været vinter længe nok. Vi trænger til forår og lysere tider. Jeg glæder mig dog dagligt over at det hver dag er lyst lidt længere.

Det er hæsligt at prøve tøj om vinteren; ja det er nærmest en umulig opgave at gennemføre med at få al vintertøjet af i et lille prøverum.

Anonym sagde ...

Jeg har også set nogle stykker af hver - altså vintergæk og erantis. Hvis nu vi lægger dem sammen, så bliver det da til noget. Foråret kan ikke være sååå langt væk :-)

Randi

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Hmm, jeg synes ellers, at det er snyd, at jeg kun har set en eneste af hver slags, når andre har dem i læssevis (sådan da). Nej, det haster ikke sååå meget. Jeg havde bare troet, at vi kunne have gjort det nemmere ved at tage det lidt i etaper, mens vi havde god tid. Men der tog jeg fejl.

Stegemüller: Ja, jeg havde jo ikke lige noget kamera, så det er i princippet en ren påstand ;-) Det er bare så dejligt, at det - trods alt - bliver lysere for hver dag. Det er absolut hæsligt at prøve tøj om vinteren. Donnaen har så den fordel, at hun kan læsse jakke og hue og vanter af på/hos mig, før hun går ind i omklædningsrummet.

Randi: God ide! Vi lægger sammen og får noget ud af det, som ligner forår :-) Det er lige på trapperne, foråret. Det SKAL det bare være.

Ellen sagde ...

Vintergækker findes her på matriklen i snesevis; de står og skutter sig i kulden og er gået på stand-by. Men de er der!
Er I de eneste til at tømme farmors hus? Det er vist både godt og skidt, vil jeg tro.
Men din mand vil i givet fald lære at smide ud - med mindre han vil have det hele med hjem, og det vil han trods alt nok ikke :-)
For mig er der kun ét ord, der ender på onfirmation, og det begynder med k. Alt andet er bare en fest af en eller anden art - vi kaldte den 15-års fødselsdag, da det var C, det drejede sig om ;-)

Annemor sagde ...

Ikke et eneste vårtegn i sikte, her, bare rådyr som kommer og går og er høystsynlige og lar seg forografere :)
Vinterferien slutt? Alt har en ende, vinterferier også.

Det blir nok tid til å rydde ut av hus, og så håper jeg armbåndet blir funnet.
Mormorklem :)

Inge sagde ...

Jeg har heller ikke set hverken gækker eller erantis endnu.. Men jeg håber snart de dukker op.. :-)
Shoppeture i polarkulde er ikke verdens sjoveste øvelse.

Madame sagde ...

Det er en barsk tid for jer med din svagelige svigermor og tømning af huset i vente. Vi har været igennem det samme ...
Her er kun havevalmuer og primula på vej op gennem sneen.

NonnasBlog sagde ...

Der er ganske små tegn på forår i haven hos os! Jeg har set et par krokusspirer! Det blæser for meget her på toppen og er for koldt endnu til yderligere forårstegn.
"Foråret så sagte kommer".
Det er ikke nemt at tømme et hus. Bare at vænne sig til tanken kan tage tid, synes jeg. God weekend!

Anonym sagde ...

Stakkels manden din,,,, sikkert svært at skulle smide sin mors ting ud,demens er en rædsom ting, vi var på demens klinikken med min mor , jeg tror det var første og sidste gang, min mor skal ikke igennem den tur en gang til, hun har fået stillet dianosen , hun ved det bare ikke selv,,,,
Foråret er ogå langt væk her ingen erantis,,,,
uge 7 i København i isnende kulde og det halve Danmarks mødre på indkøb med teenagere gru og rædsel,,,, smiler

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Jeg tænkte jo nok, at der måtte være mere gang i foråret hos jer :-) Det kan godt være, at der kommer lidt hjælp på banen ifm den endelige rømning, men her og nu er det kun os. Enig, men Donnaens vægelsind volder kvaler desangående lige pt.

Mormor: 'Vores' rådyr er meget sky og lader sig bestemt ikke fotografere. Ja, der bliver vel tid nok til at tømme hus. Det havde bare - syntes jeg - være rarere at komme i gang allerede nu, hvor der er god tid. Klem tilbage :-)

Inge: Bortset fra Midtjylland, så er Roskilde jo åbenbart også landets koldeste sted. I hvert fald her den seneste uge er Roskilde flere gange nævnt med både minus 10 og 12 grader. Uf. Næh, det var ikke særlig sjovt. Det var også virkelig, virkelig koldt. Øv, der kunne jo lige så godt have været et par graders varme.

Fruen i Midten sagde ...

Madame: Ja, så kender du jo hele turen. Den er ikke særlig sjov. Det er næsten ligegyldigt hvad, bare der er noget, der titter frem :-)Måske vil der også vise sig valmuer her, når sneen forsvinder, men selv om det lige nu er tøvejr, så ligger der stadig sne over det hele.

Nonna: Krokusspirer er et godt tegn på forår :-) Jeg er lidt bange for, at jeg går og tramper på mine eventuelle spirer, når jeg fodrer fugle. Du har ret; alene tanken om at skulle rydde op og smide ud er ikke særlig rar og kræver nok, at man går lidt rundt om sig selv, hvis det er ens allernærmeste, det gælder.

Jonna: Ja, det er svært. Også at rydde op efter en dement. Heller ikke sjovt for dig at være igennem turen på demensklinikken. Men godt, at din mor har fået stillet diagnosen, så hun kan få den rette medicin. Jeg håber for jer, at den vil stabilisere hende. (Det var/er svært at finde ud af, hvor meget medicinen egentlig hjælper Farmor).

Rejen sagde ...

Jeg gider heller ikke prøve tøj om vinteren det er så besværligt med alt det der skal af og på. Og jeg glæder mig også til at der kommer rigtig mange forårstegn, jeg tror at blogland bliver bombarderet når de begynder at dukke op..;-D

Fruen i Midten sagde ...

Reje: Heller ikke jeg. Det er et forfærdeligt bøvl med alt det tøj. Ja mon ikke vi kommer til at se en hel masse forårsbilleder den næste måneds tid. Og du er netop begyndt, kan jeg se ;-)