onsdag den 14. november 2018

Kære Isabellas


Kære Isabellas,

Jeg skriver til jer, fordi jeg har valgt at opsige mit abonnement.

Desværre, vil jeg sige.

For jeg har været en trofast læser, i mere end 15 år tror jeg. Jeg har kigget på lækker boligindretning, savlet over mad- og kageopskrifter og funderet over, om min egen have kunne blive lige så dejlig, som dem i jeres artikler.

Men gennem den sidste tid, som nok er lidt længere end bare 'sidste', er jeg blevet mere og mere klar over, at jeg ikke længere hører til jeres målgruppe.

Måske er jeg blevet for gammel og for gnaven?

Eller for meget jyde og for lidt spelt-københavner?

Måske har jeg bare ikke penge nok til at føle mig som en del af jeres målgruppe - og er så blevet gnaven af den grund?

I hvert fald kan jeg ikke rumme både at kigge artikler om mennesker, der går ind for bæredygtighed og minimalisme, og hvad har vi af politisk korrekte holdninger, og derefter blive underholdt med, hvordan jeg selv kan gribe stilen ved at investere i astronomisk dyre, og/eller guldbelagte ting.

Først kan jeg læse, hvordan en designer eller på anden måde kreativ sjæl i samarbejde med sin mand har indrettet sig totalt lækkert på et eller andet nordsjællandsk landsted med en kombination af arvestykker, loppefund og enkelte selvindkøbte ting. Det er helt igennem sjovt og inspirerende, at se, hvad de har kunnet skabe med knokle-arbejde, hittepåsomhed - og en sjat penge. Noget helt unikt selvfølgelig.

Men dernæst er det så, at I synes, jeg skal se, hvordan jeg kan gribe stilen. Denne helt unikke stil, som meget hurtigt kan blive alt andet end unik, hvis vi alle kopierer den. Tænker jeg. Og så er det jo ikke sjovt længere. Eller hvad? Jeg ved godt, det er en del af gamet, når der produceres blade. Der skal annoncekroner ind, og det kommer der måske lidt lettere, hvis der også fra redaktionel side gøre en vis indsats for at ekspedere varerne over disken? Det vil I nok benægte, men det tror jeg ikke rigtigt på.

Og så er der også det der med at være unik, på præcis samme måde som alle andre. Er det ikke lidt, bare lidt, selvmodsigende? Jeg har det stramt med at skulle være som alle andre, om de så er nok så hippe. Og der sker præcis det samme, som når en tøj-ekspedient kommer for skade at anbefale et bestemt outfit som meget populært. - Så vil jeg ikke have det.

Noget andet er, at jeg ofte slet (SLET!) ikke har råd til at gribe den såkaldte stil, hvis jeg alligevel skulle se noget, jeg kunne tænke mig. Ærgerligt, for det kunne da være fedt lige at lade sig inspirere til at købe en Ægget-stol til små 100.000 kroner. Men det kommer desværre ikke til at ske, før Gemalen vinder i lotto. Og så bruger vi nok alligevel pengene til noget andet.

Ligesom vi ikke kommer til at købe guldbelagt bestik eller gryder, der koster tre gange prisen for de mere almindelige af slagsen.

Og så videre.

Jeg stopper nu, men måske kan I mærke, at jeg godt kunne blive ved lidt endnu?

Det gider jeg ikke. Jeg gider ikke at fortælle jer, at jeg synes, jeres bladindhold efterhånden er nogenlunde lige så hyklerisk som visse politikeres tilgang til kontorindretning.

Jeg nøjes bare med at opsige mit abonnement.


14 kommentarer:

Birgitte B sagde ...

Godt at du har taget aktion på noget, som irriterer dig (jeg er i øvrigt helt enig, jeg læser stort set ikke ugeblade mere). Kh. Birgitte

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Ja, man må jo stoppe sig selv (og sit abonnement), hvis det er til mere irritation end fornøjelse. Iøvrigt glad for at have en forbundsfælle i dig :-)

Susanne / Flesthverdage sagde ...

Hørt, hørt - jeg opsagde selv bladet af samme grund sidste år:-)

Fruen i Midten sagde ...

Susanne: Også du. Det synes jeg er lidt fint, for så er jeg da ikke helt galt afmarcheret :-)

Kisser sagde ...

Godt skrevet :-) Så har de da lidt at tænke over.

Fruen i Midten sagde ...

Kisser: Tusind tak skal du ha' :-)

Ellen sagde ...

S....godt skrevet - og i øvrigt præcis de årsager til, at jeg aldrig har brudt mig om den slags magasiner. For mig er det helt på linje med Bo Bedre (findes det mon endnu?), og derfor aldeles ulæsbart og alt, alt for snobbet.
Du er ikke mere jysk end jeg er - i hvert fald ikke på det punkt ;-)

Pia sagde ...

Dit indlæg er langt mere interessant end Isabellas, og alle andre magasiner. Jeg har aldrig brugt penge på sådan noget. Det har aldrig sagt mig noget. Jeg gider ikke en gang kigge i det i et venteværelse.

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Tak :-) Ja, jeg har jo altså læst det med fornøjelse. I hvert fald indtil for et år eller halvandet siden. I første omgang var jeg så for sløv til at få det afbestilt ... Hæ hæ, så kan vi være jyske - eller det modsatte - på samme niveau :-)

Pia: Også tak til dig :-) Jeg gider heller ikke de helt almindelige ugeblade, heller ikke i venteværelser. Men nogle af de lidt mere glittede magasiner vil jeg gerne bruge, ikke penge, men venteværelsetid på. Sikken masse penge du kan sige, du har sparet på den konto :-)

Lene sagde ...

Godt du fik dig taget sammen. Jeg interesserer mig ikke for have og indretning, slet ikke for mode, på trods af det tog mig flere år at opsige mit abonnement på Alt for Damerne. Til gengæld køber jeg troligt to andre blade hver uge, bare fordi de har sudoku ;-) Og Magasinet LIV en gang om måneden, det er jeg til gengæld helt vild med.

www.skøreliv.dk sagde ...

Ja, der er vist ret meget hykleri rundt omkring når man går tingene efter i sømmene. Jeg er stor fan af mange former for boligblade, men mine præferencer skifter i ny og næ. Jeg kan se hvad du mener. For mit eget vedkommende er jeg faktisk blevet ret stor fan af at kigge boligindretning på Instagram - det kan anbefales!

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Så det er ikke kun mig, der har lidt svært ved at få opsagt unødvendige abonnementer. Det er da lidt rart at vide :-)

Maude: Det synes jeg, der er - hykleri altså. Måske skulle jeg kigge lidt på det der Insta en dg ved lejlighed :-)

Mia Folkmann sagde ...

Jeg holdt op med at interessere mig for Isabellas, da Isabella (hende, der startede det) holdt op med at frembringe det. I hendes tid var det nemlig hyggeligt og personligt, men derefter blev det bare... endnu et magasin af slagsen.

Nu ser jeg lidt anderledes på det, fordi jeg selv har fremstillet magasiner - og jeg prøvede at udgive nogle, der var anderledes. Jeg havde mange glade abonnenter, men det er svært at "bokse sig ind" på bladmarkedet, som de store forlag sidder tungt på. Og måske er netop det grunden til, at så mange magasiner ligner hinanden. Det kunne jeg godt tro...

Fruen i Midten sagde ...

Mia: Du har helt ret; det var nok i virkeligheden på det tidspunkt, jeg skulle have opsagt mit abonnement. Ja, det er garanteret svært at bokse sig ind på et marked, som domineres totalt af ganske få store udbydere. Ret synd faktisk, for både læserne og de små udbydere.