fredag den 6. januar 2017

Mumitrolde på morgentur


Tidligt her til morgen kunne man opleve adskillige mumitrolde lufte deres hunde.

Eller sådan så det i hvert fald ud.

I virkeligheden var det bare de sædvanlige hundeluftere på morgentur. Eller bare var vi jo netop ikke, men indhyllet til ukendelighed i adskillige ekstra tøjlag for at holde til strabadserne, nu den arktiske kulde havde ramt det midtjyske.

Jeg har været i gang med at tælle lag. Det blev til 3 på underkroppen (jens lynere, lange bukser og overtræksbukser) og ikke mindre end fem på overkroppen. Plus selvfølgelig hue og både halsedisse og tørklæde, uldne sokker og termostøvler.

Bortset fra en noget hæmmet bevægelsesevne virkede det meget godt. Det er kun fingrene, jeg ikke kan holde varmen i. Trods store forede arbejdshandsker frøs jeg hurtigt fingrene, så de gjorde ondt, og blev derfor en lille smule skruphysterisk, da Kamelen for syvhundredeogsyttende gang stoppede op for liige at snuse en særlig spændende duft ind.

Jeg prøvede at forklare Kamelen, at det var alt for koldt til at stå stille, men den tossede hund var aldeles upåvirket. Hun er ganske vist også ret velpolstret for tiden. Hvilket - vil jeg gerne pointere - ikke skyldes overfodring med julelækkerier, men gement æblerov.

Hvorfor det altså kan konkluderes, at æbler feder. I hvert fald når der er tale om 3-4-5 æbler om dagen. Oven i den almindelige madration. Nu ligger der heldigvis næsten ingen æbler mere nogen steder (Kamelen har jo ædt dem), og om et øjeblik holder det op med at være så koldt og bliver forår igen, så vi kan røre os lidt mere uden at dø af kulde i processen.

Tænk, om et halvt år vil mine lufte-udfordringer forhåbentlig bestå i at finde fortovsfliser i skygge og undgå at blive ædt af myg, hvis vi går i skoven.

Det bliver nu dejligt.


Egen udgave af Find Holger
med Kamelen en gang i efteråret.

12 kommentarer:

www.skøreliv.dk sagde ...

Det er så fucking k-k-k-k-KOLDT, at man må overgive sig, og hyle. Intet mindre. Jeg får aldrig, aldrig varmen igen...
Forresten: An apple a day, keeps the doctor away!... Hunden har fat i noget.

Fruen i Midten sagde ...

Maude: Det er alt for koldt at hyle. Man får for meget kold luft ned i lungerne! Hmmm, i hvert fald tør jeg næsten ikke tage Kamelen med til dyrlæge nu. Jeg ved, hvordan hun (dyrlægen) vil sætte sine fingre i Kamelens sideflæsk og beordre hende direkte på slankekur :-(

Birgitte B sagde ...

Så koldt for tiden - jeg misunder dig ikke de ture. Hader de kolde fingre, så jeg har oftest to par vanter på.
Du må lige smide et billede af kamelen, så vi kan vurdere om hun skal på slank ;-)
Kh. Birgitte - og god weekend.

Lene sagde ...

Mine fingre frøs også så gevaldigt, da jeg ville være frisk og få motion i morges. Jeg kunne godt have brugt et skisæt og gode, gedigne skiluffer :-)

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Det gode er, at jeg i den grad kan pudse glorien, når jeg kommer ind i varmen igen :-) Kamelen ser ikke særlig tyk ud, men det ER hun.

Lene: Uf, du er da næsten alt for morgenfrisk. Du var jo ikke tvunget ud som jeg ;-) Der er bare det ved luffer, at de er så dårlige i kombination med hundesnor.

Annemor sagde ...

Da tror jeg det var mange søte mennesker ute på tur. Mummitrollet er da søt? Ullvanter med skihansker på utsiden kunne kanskje hjelpe?
Klem fra nord

Ellen sagde ...

Skihandsker, så? De er i hvert fald varme! Og alligevel ikke for tykke at have på.
Det er hamrende koldt, men også flot, når vi som hos os ikke har set en sky på himlen de sidste tre dage. Jeg kan godt lidt at gå tur i det kolde vejr og har det nok lidt som Kamelen, mens John piver lige som dig og vil hurtigt ind igen :-)
Okay - jeg spiser kun ét æble om dagen, så det er ikke helt som Kamelen ...

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Mumitrolde er helt sikkert søde. Det er de allerfleste hundemennesker også :-) Donnaen og jeg har længe ønsket os at komme til Finland og besøge mumitroldene. Måske lykkes det en dag. Og måske er uldfingre indenunder skihandsker en løsning. Klem fra syd :-)

Ellen: Men hvor slidstærke er skihandsker? Jeg slider let et par læderhandsker op på en handskesæson. Selvfølgelig skal jeg ikke bruge skihandsker ret mange dage i løbet af en vinter, men så føles det til gengæld urimelig dyrt at skulle investere i døddyre handsker. Også i minus 10 grader?!!? Ja, så er du mere på linje med Kamelen, end jeg er :-)

Stegemüller sagde ...

Åh ja "Mummitroldene" havde jeg helt glemt. De havde vist deres højdepunkt i min barndom; i hvert fald har jeg ikke set dem siden.

Jeg hader denne kulde, men den bragte dog i går et skønt solskin her i Hvidovre og på Frederiksberg.

Mette sagde ...

hi hi hi Mumietrolde:) Så er det billede godt og grundet plantet i min hjerne:o) Fnis

@ sagde ...

Pyha, jeg troede et øjeblik at det var hundene der var klædt ud som mumitrolde. Det må ellers også være noget af et syn sådan at have den slags trolde stavre omkring i - nu - æblefriskove. Jeg vil nu stoppe med at spise æbler - det må jo være dem der har sat sig på min mave i løbet af julen. Slut!

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Mumitroldene lever vist i bedste velgående. Donnaen kender dem skam ganske godt. Og iøvrigt kan man købe krus og meget andet med mumitrolde, hvis man har lyst til det :-) Nu er vi tilbage til almindelig kedelig dansk gråvejrsvinter, men selv om det er lidt trist at se på, foretrækker jeg helt klart den slags vejr frem for stærk kulde.

Mette: Selv tak ;-)

KS: Ja, pas på med de æbler! Æbleflæsk har pludselig fået en hel anden klang ;-)