fredag den 13. november 2015

Nok november


Vi er ikke en gang nået til midten af november endnu, og jeg har allerede fået rigeligt.

November er min hademåned nummer ET!

(Undskyld til Liv).

Jeg hader også januar og februar og er ikke specielt begejstret for december. Men lad nu det ligge.

November er både dum og grim.

Det er mørkt og bliver kun mørkere. Det er vådt og blæsende og bliver sikkert kun værre. Det milde vejr i øjeblikket er dog en - tøhø - formildende omstændighed, for der er én ting, jeg hader mere end mørke, og det er kulde.

- Så kan man jo tænde lys, siger folk. Brygge te og tage uldne sokker på. Smække fødderne op i sofaen og læse gode bøger eller se serier i TV. Det er så hyggeligt.

Jaja, det er godt med dem. Godt for dem, vel nærmere. For det er sjældent, at jeg overhovedet når så langt, og hvis jeg endelig gør, så er det som regel ren kapitulation, og så kunne jeg i virkeligheden lige så godt være gået i seng ...

- Men, siger folk, årstidernes skiften er da en god ting, som vi slet ikke kunne tænke os at være foruden.

Jeg kunne virkelig godt undvære de fire mørkeste, vådeste, koldeste og mest blæsende måneder, og jeg forstår seriøst ikke, når folk i ramme alvor siger det modsatte. Det er selvfølgelig meget smart at have det på den måde, når nu Vorherre har villet det sådan, at man lige præcis er blevet dansker, og jeg spekulerer sommetider på, om folk alene siger som de gør, fordi de tilpasser sig noget, de ikke mener kunne være anderledes?

Kunne det være anderledes - og vi vandt den helt store lotto-gevinst -  var vi dem, der var skredet. For at overvintre under varmere og lysere himmelstrøg. Om vi i givet fald overhovedet ville komme tilbage til andedammen i sommermånederne, må stå hen i det uvisse.

Altså; november er både dum og grim.

Og det er bare sådan en helt almindelig november.

Men nu, hvor besværlighederne har valgt netop denne måned til at stå i kø, har november-trætheden meldt sig endnu tidligere, end den plejer.

Fra den lette ende kan jeg for eksempel nævne, at min mobil gik så helt og aldeles død, at selv Verdensfirmaets absolut største æble-nørd ikke var i stand til at få liv i den. Så nu er den til reparation, selv om man rimeligvis lige så godt kunne have stukket mig en ny med det samme.

Og mine støvler er stadig ikke kommet retur efter omforsåling. Da de lovede tre uger var gået, kunne butikken end ikke finde data på, at de var sendt afsted. Lang tids søgen resulterede i en besked fra importøren om, at der nok ville gå cirka en uge yderligere.

Imens har jeg slidt min gummistøvler næsten i stykker. Tre ugers daglig brug var mere, end de kunne holde til ... Sålerne er slidt blanke, og hælene viser sig ikke at være massive, og lige om lidt har jeg slidt igennem ind til hulrummet, hvorefter støvlen er ødelagt, og jeg kan gå ned til skobutikken og brokke mig. - Og se, hvad der kommer ud af det.

Gemalen har mere ondt i sin hofte end forventet, og Donnaen er så skadet i sin ene fod, at dansesæsonen er aflyst for hendes vedkommende. Den sluttede næsten inden den kom i gang, og en ellers optimistisk fysioterapeut har nu med beklagelse kastet håndklædet i ringen. Næste stop er idrætsklinikken. Den slags er overhovedet ikke sjovt, når man elsker at danse og har gjort det stort set så længe, man kan huske.

Det var den lette ende. Den tunge ende vil jeg slet ikke skrive om.

Jeg har fået nok af november.

Bliver det ikke snart marts?
18 kommentarer:

Birgitte B sagde ...

Var det den lette ende??? wow! Jamen marts er lige om lidt... eller weekenden er i hvert fald. Og tak for bogen, den kom i går :-) kh. Birgitte

Susanne sagde ...

Uha, jeg tør næsten ikke skrive, at jeg er i den anden grøft.
Jeg er en af dem der synes, at det er dejligt med inde hygge og hvad der ellers følger med, her i denne tid.
Jeg hader til gengæld når solen brager ned og vi har de her ulidelige varme dage og nætter.
Skulle vi afskaffe en måned, må det blive januar, der både er lang og kedelig :)

Lene sagde ...

Stakkels dig, et er at du hader november, noget andet er at alt det andet så også driller. jeg ønsker jer god bedring og alt godt.

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Ja, weekenden er i hvertfald. Og det er godt!! Selv tak :-) Det tog sin tid. Så ellers, at den blev smidt direkte på lastbilen med post til 'øst' mandag aften.

Susanne: Skal vi så ikke bare vedtage at afskaffe januar? Jeg kan godt gå på kompromis ;-) Og så kan vi måske enes om at holde af fx marts eller april, når foråret begynder at piple frem.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Godt med en meningsfælle :-) Jeg ville nok også gå lidt i hi, hvis jeg kunne.

Lene: November går i det mindste over. Med tiden :-) Forhåbentlig får vi også styr på de øvrige besværligheder. Sådan lidt hen ad vejen. Tak :-)

www.skøreliv.dk sagde ...

Hej med dig!
Jeg holder faktisk af november, så det det jeg nok mest havde lyst til at sige til dig var, at folk som mig, skal tie stille med den slags! For man har også nogle gange behov for at ha' medhold, når noget føles dumt og grimt! Så derfor, til ære for dette indlæg, vil jeg godt springe med på vognen, bare i aften: November er grim og mørk. Gå hjem i seng, november!!
Fuld back up til din mening fra mig...
Kærligst mor-monsteret fra Skøre liv 😘

Ellen sagde ...

Uha. Jeg er slet ikke sikker på, at det alene er november der har skylden for disse udladninger, men er ret sikker på, at vejret og mørket er med til at forstærke det hele.
Det er ikke så godt med mand og barn - kan sagtens forstå, hvis humøret ikke lige er i top.

Jeg synes nu også, at januar er værre end november, for alt det gode og hyggelige er overstået, og man kan ikke andet end se frem til endnu et par måneder med mørke og ikke meget sjov.
Men nej, jeg VIL virkelig ikke undvære årstiderne, og jeg mener det - ikke engang den triste vinter vil jeg undvære, for det får mig til at frydes så meget mere over foråret. Hvert år.
Jeg har set et krydstogt, hvor man er væk i 105 dage, startende i januar, og hvor man kommer hele verden rundt. Det må da være lige noget for dig.
Man skal nok bare vinde en god portion penge i Lotto først ...

Moster Tulle sagde ...

Jeg har det som dig, november er en dum måned. Det smukke ved efteråret er væk, det er klamt og gråt og bare gennemført trist. Da jeg ventede yngste var jeg sat til 28.11. Heldigvis bestemte pigebarnet selv sin fødselsdag og valgte at lade sin mor gå 12 dage over tiden mod til gengæld at få fødselsdag i december. Kunne næsten ikke bære at mit stakkels barn ville skulle fejre fødselsdag i november, af alle måneder. December er fin, der er jul og hygge og januar er lang, men det lysner dog lidt dag for dag, så den er stadig bedre end november. Havde jeg masser af penge - og ferieuger - lå der helt sikkert 2 ugers ferie sydpå i november måned, så der var lidt at tære af resten af vinteren. Håber de andre ting løser sig for jer - god bedring til mand og barn

@ sagde ...

Apology accepted :o) Lyder klart til at din november er startet på den knapt så fede måde. Håber at alting er i bedring inden måneden slutter igen - hofte, fod, støvler, fon und alles.
Og så inviterer vi da hjertens gerne til 2 x banditfødselsdag her i løbet af måneden, også Moster Tulle som næsten ikke kan bære at skulle fejre i november. Fødselsdag er jo fødselsdag uanset dato. Og I kan tro vi er gode til at hygge, spise god mad, mixe drinks og snakke livligt til sådan en fejring. Vi er ikke selv ret mange, så 'kombardo!' så skal vi have fest! :o)

Mette sagde ...

November er da også kedelig. Jeg er bare glad for det milde vejr. Vil helst der ikke kommer sne og for meget frost for det er så besværligt. Go bedring med mand og barn. Håber dine sko snart er færdige. Vi gør os klar til de mange julearrangementer der kommer nu. Glæder mig til vi har store børn og vi ikke skal til alle de der juletræsfest m.m.

Birgitte B sagde ...

Vores post har desværre aldrig været særlig hurtig, suk... derfor bestiller jeg alt på nettet med GLS ;-) sad but true... kh. Birgitte

Laika sagde ...

Vi har lige været på Malta og det har taget brodden af november. Og nu kommer december med lys, og vat og nissemænd. Kan anbefale at du køber en masse lyskæder og sætter op indendørs til at lysne din hverdag. De koster næsten ingenting i Søstrene Grene :) Og for mig er januar lang, mørk og kold selv om jeg har fødselsdag den sidste dag i måneden. Men som min gamle mor altid har sagt "når vi når din fødselsdag er dagen tiltaget med en time" juhuu. Mvh Britt

Fruen i Midten sagde ...

Mor-monster: Velkommen forbi :-) Du har så evig ret. Sommetider trænger man bare til medhold og opbakning. Tak for det :-)

Ellen: Selvfølgelig har det en forstærkende effekt, men jeg har altså ALDRIG brudt mig om november. Jeg kunne fint undvære både november og januar, men måtte jeg kun slippe for én måned, så blev det november. I januar begyder dagene så småt at blive længere, og selv om det kun er få minutter (som ofte bliver væk i regn og slud og møgvejr), så går det i det mindste i den rigtige retning. Jeg er altså sikker på, at jeg godt kunne finde ud af at frydes over foråret, selv om jeg slap for vinteren. God ide - altså bort set fra, at jeg a) ville blive idiot af at være spærret inde på et krydstogtskib så længe, b) synes, det ligger forkert. Det skulle jo starte 1. november, og c) ikke spiller Lotto, og Gemalen formår sjældent at vinde mere end 43 kr. Så det ...

Fruen i Midten sagde ...

Moster Tulle: Godt! Ja og nemlig til det hele. Og tak :-)

Liv: Pas nu på ikke at udfordre skæbnen, så risikerer du jo, at skulle forklare Banditterne, hvorfor der pludselig er kommet to tilløbende halvgamle tanter med til deres fødselsdage!

Mette: Jeg foretrækker også helt klart mildt vejr fremfor snevejr og kulde. Meget nemmere, trods vådt tøj. de der juletræsarrangementer kan godt trække lidt tænder ud. Kan godt forstå, du glæder dig til, ungerne skal til lidt færre af slagsen :-)

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Irriterende for jer. Det var endda bare et almindeligt brev :-(

Laika (Britt): Ja, heldige jer :-) Man burde kunne få tildelt to ugers (mindst) ferie under sydens sol på recept i november. Lyskæder er måske en god ide. De pynter i hvert fald. Januar er også kold, mørk og lang, men som din gamle mor så rigtigt sagde, så er dagen tiltaget med en time, når måneden er omme. Og det gør den, i min optik, bedre end november.

Inge sagde ...

Uha hvis det er den lette ende, så kan jeg godt forstå du ikke er november-fan.. :-)
God bedring til både mand og datter.

@ sagde ...

@Midterfrue. Jo flere des bedre. Tro mig, selv med 2 halvgamle tanter, er der stadig plads ved bordet. Når hele familien er samlet, kan vi stadig tælles på 2 hænder. Så jeg gentager: kombardo!

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Nej, november er virkelig ikke min kop te. Tak :-)

Liv: Jeg tror, dine banditter skal skånes for tilløbende tanter på deres fødselsdag. Men tak :-)