mandag den 22. juni 2015

Fortsat god dag


Der er ting, som folk bare ikke skal sige.

Også selv om det er venligt ment.

Som for eksempel ' Hav en fortsat god dag'.

Det skurrer i mine ører, og jeg bliver altid en lille smule olm, når nogen siger det til mig. For de kan jo - for pokker - ikke vide, hvordan min dag har været.

I morges var det en ung gut ved kassen i føtex, der sagde det. Heldigvis havde jeg lidt for travlt med at holde styr på mine varer til at kunne bide hovedet af ham. Ellers havde jeg nok gjort det.

For jeg syntes faktisk ikke, at min dag indtil da havde været særligt god, så jeg håbede da, at den ikke ville fortsætte på samme miserable niveau.

Nu var det ikke, fordi min tante eller min kat var død. Men det var mandag, og det regnede. Faktisk havde det sjaskregnet, da Kamelen og jeg gik morgentur, så jeg var blevet gennemblødt, og det havde taget mig mindst ti minutter ekstra bare at komme ud af mit våde tøj og få tørret Kamelen. Så jeg var ovenikøbet for sent på den.

Alt i alt var der virkelig plads til forbedringer, og jeg havde overhovedet ikke brug for nogen 'forsat god dag'.

Grrr ...

Resten af dagen gik heldigvis bedre. Verdensfirmaets yngste er noget af en charmetrold og skyndte sig at komplimentere sin mor mig for mine fine røde gummistøvler. Og så gik det hele straks bedre.

Eftermiddagens gåtur foregik i solskin, og både Kamelen og jeg havde en fin tur. Hun fik lov til at fjolle rundt med to andre hunde, og jeg fik mig et godt grin, da den yngste af hundene, en labradorhvalp på bare et halvt år, i kampens hede røg baglæns i en grøft. En grøft bestående af to tredjedele mudder og okker, som den stakkels hvalp gled og trillede i, så den, da den til sidst blev halet op, var fuldstændig smurt ind i slam og skidt, som den skyndsomst forsøgte at ryste af sig og ud over sin ikke særligt begejstrede ejer.

Jeg vil tro, at både hund og ejer er blevet nogenlunde rene og tørre nu, men om ejeren også er færdig med at rengøre sit badeværelse, er nok tvivlsomt.

Kamelen fulgte hvalpens tur i muddergrøften med interesse, men holdt sig klogeligt på det tørre.

Aftenen har vi tilbragt alene hjemme, mens Gemalen og Donnaen har været til studenterfejring på Sjælland.

Nu er de på vej hjem, mens jeg nyder stilheden og tusmørket. Og Kamelen sover.

Det blev således en god dag, der heldigvis ikke fortsatte, som den var startet.

God nat.

Tusmørke på terrassen.

16 kommentarer:

Mette sagde ...

The Script har skrevet en sang som lidt giver dig ret på en måde.
"Where's GOOD in goodbye - Where's the Nice in nice try" En rigtig go' sang forøvrigt - du kan høre den her:

http://hvisvindenvender.blogspot.dk/2015/06/jamen-vi-er-da-sa-heldige-at-have-fri-i.html

Anonym sagde ...

Det er helt bestemt et irriterende udtryk, men vi må nok trøste os med, at det i hvert fald nok er venligt ment :-)

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Nej, de kan nemlig ej. Men hvorfor er nogen overhovedet begyndt at sige sådan? Tak i lige måde :-)

Mette: Gode eksempler på noget, der betyder det modsatte af de præcise ord. Jeg må vente med at høre sangen, til jeg kommer hjem og kan sætte lyd på :-)

Randi: Det er det jo helt bestemt. Og så er der de mange gange, hvor det bare er en sætning, der SKAL lires af. Men hvem har indført, at der skal siges 'fortsat'?

Inge sagde ...

Ja men så vil jeg nøjes med at ønske dig en god dag i dag.
Og kom nu ikke for tæt på bålet i aften. ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Tak i lige måde :-) Faktisk tror jeg, at risikoen for en flyvetur er begrænset. Det lokale bål består af haveaffald, som er meget bladrigt og meget nyproduceret, og så har det iøvrigt regnet i stænger i de seneste dage. Det bål kommer ikke til at brænde særlig godt, er jeg bange for.

Ellen sagde ...

Det sagde de også i starten i min gamle brugs, men de ændrede det faktisk forbløffende hurtigt til bare at sige "Hav en god dag". Der må være nogen (og det var for en gangs skyld ikke mig!), der har klaget over det med de samme argumenter, som du så rigtigt brugte her. Og når jeg tænker lidt over det, er det vist efterhånden de fleste, der har smidt "fortsat" væk.

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Så er der måske håb - en gang med tiden - også for os vest for Storebælt :-)

Lene sagde ...

Min mors yndlingsaversion, som hun så plantede i mig :-) Men faktisk hører jeg det heller ikke så meget mere. Og jeg bliver glad hver eneste gang de unge mennesker i alverdens butikker husker at ønske mig en god dag :-)

Lene sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Pia sagde ...

Jeg hører også til dem der bliver irriteret over den hilsen.
Det kan være rigtigt fornøjeligt at se hunde lege, hoppe, springe, rulle og ryste sig, bare man selv er i sikkerhed ;-)

A + K = ♥ sagde ...

Så "du må ha' en god dag" må simpelthen være ordene B-)

- Anne

Annemor sagde ...

Om jeg ikke tar helt feil skulle det være din fødselsdag i dag.
Det ligger en hilsen på klagemuren.
Til lykke med dagen :)
Mormor

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Hehe, er du også sådan en, der har arvet yndlingsaversioner fra din mor. Jeg har også arvet et par stykker :-) Det er altid dejligt at blive ønsket en god dag. Der kan dog være enkelte gange, hvor man kan høre, at det er ren rutine, og vedkommende ser allerede på den næste kunde. Så kan det være lidt lige meget.

Pia: Vi er nok flere. Med de store vovser, som din datter holder sig, er det altså også bare med at passe på sig selv, når der tumles og fjolles, ellers kan man let blive jordet :-)

Fruen i Midten sagde ...

Anne: Tak. Og i lige måde :-)

Mormor: Du tager slet ikke fejl :-) Tak og klem :-)

@ sagde ...

Jeg vælger at høre det som "må din fortsatte dag blive god". Men det er jo også bare mig. Og så går jeg jo helt glip af at blive irriteret, kan jeg forstå. Øv.

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Ja, det er bare dig, men det eneste bare ved dig (på min blog i hvert fald!) er vist, at du bare er et godt menneske (og altså ikke en gammel mavesur brokkemås som visse andre) :-)