mandag den 12. januar 2015

Egon og juledemontering


Hvis Kamelen havde sat snuden op efter en tur i skoven lørdag, blev hun grundigt skuffet.

Egon susede, og Fruen skulle ikke nyde noget af at få et træ i hovedet, så ruterne blev omhyggeligt valgt, så der var mest muligt læ og mindst mulig risiko for væltende træer og flyvende tagsten.

Mindre planlagt men bare heldigt var det, at det faktisk lykkedes os at gå tre ture uden at blive ramt af en af de mange særdeles hidsige byger, der kom piskende med vand, slud og hagl. Særligt glad var jeg lørdag aften, da vi lige akkurat var kommet indenfor i læ og varme, da Egon i sin arrigskab udfordrede de elektriske installationer med et kraftigt lyn og et underligt fladt kapow af et tordenskrald. Udenfor haglede det stort set vandret.

Det viste sig, at der dårligt nok knækkede en gren i de allermest lokale skove. Men det fandt vi først ud af søndag, da Fruen igen turde vove sig ind blandt rigtige træer. Derfor stod Fruen så selv for underholdningen og både skvattede over egne ben og trak halsbåndet af Kamelen (dog ikke på én gang), men det er der jo ingen grund til at nævne.

Altså stod lørdagen i de indendørs syslers tegn. Og så lå det lige for at demontere julen.

Skulle have været gjort for længe siden, ville nogen sikkert straks mene.

Men pyt, hos os varer julen præcis så længe, som vi jeg synes, den skal. Og i hvert fald til og med Hellig Tre Konger.

Det vil sige; juletræet røg faktisk ud allerede i sidste weekend. Det tager jo flere timer at pille al juletræspynten af, få træet ud, støvsuge for grannåle og skrabe stearin af gulvet, så det er ikke noget hverdagsaftensprojekt, og tanken om at have det stående en hel uge mere var ikke tiltalende. Så ud røg det.

Og stuen blev dobbelt så stor og meget lysere.

Sådan er det hvert år. Lige så hyggeligt det er at få træet ind, lige så befriende er det at få det ud igen, så gulvpladsen igen er tilgængelig.

Lidt det samme med den øvrige julepynt. Det pynter, når det kommer op. Og det pynter, når det kommer ned. 


Sært, men sådan skal det nok være.

Juleoprydning.

15 kommentarer:

@ sagde ...

Ja og sådan pynter det så dobbelt. Det har jeg faktisk ikke tænkt over før.
Ham Egon var da flink at skåne jeres skovstykke. Er glad for at han også skånede jer fra nedfaldne ting og sager. Skvat og noget med et halsbånd - skidt!
Men ... han stjal vores tv-signal den bandit! Eller det opdagede i måske slet ikke? (måske kun os der lever med stue-antenne?!).

Mette sagde ...

Her holdt Egon mig vågen den halve nat for jeg kan ikke li' de lyde kraftig vind laver... ja, ja ved godt det er tosset men sådan er det bare. Troede Golden Globe var lørdag nat og havde glædet mig til, at der så var en gyldig grund til at holde mig vågen men snydt igen. Det var søndag og der sov jeg udmærket.... Genboens tag på carporten røg af men ellers ikke voldsomme skader hvor vi bor.

Ellen sagde ...

Hehe, jeg skulle godt nok læse overskriften et par gange for at finde ud af, hvad du mente :-D
Godt, at Egons temperament ikke var det voldsommeste hos jer - jeg er glad for at jeg ikke har sommerhus ved nordvestkysten!
Jeg synes der bliver så tomt og en lille smule trist, når julepynten er gemt væk igen, hvorfor jeg af samme grund HADER at pakke den væk. Det er som regel John, der tager det ned og lægger det pænt i bunker, som jeg så kan få lov til at pakke på plads.

Inge sagde ...

Ja det er skønt at få julepynten pakket væk.
Egon var heller ikke så hård ved os, men der blev presset en masse vand ind i fjorden og vi slap ikke helt for lidt overskydende vand rundt omkring.

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Ja, ret smart kan man vel sige :-) Nej, vi har bredbånds-et eller andet, så vi opdagede ingenting.

Mette: Jeg kan heller ikke lide lyden af storm. Så jeg sov med lukket vindue, og var i øvrigt så heldig, at vinduet vendte væk fra stormen. Surt for naboen med bortfløjet carport-tag. Det ødelagde forhåbentlig ikke noget på vejen?

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Hvad? Selv om jeg omgås bogstaverne lidt lemfældigt, kan du vel nok regne ud, hvad jeg mener? Tak, det er nu rettet :-) Gør du? Det er da trist. Jeg nyder faktisk - næsten - lige så meget at pille ned som at pynte op.

Inge: Det er det nemlig :-) Ja, nu gik det igen ud over fjordene. Man burde kunne bygge et kæmpe (men gerne diskret, så det ikke skæmmer udsigten, tak) dige-/vold-/sluseanlæg, så man slap for den slags.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Hm, feedet kan jeg vist ikke finde ud af at gøre noget ved. Ja, selv om det ikke gør noget, at julepynten - især juletræet selvfølgelig - fylder, når det kommer op, så er det skønt at få pladsen tilbage, når det hele ryger ud eller væk igen :-)

Annemor sagde ...

Slik er det hvert år (for dem som bringer skogen inn i stuen) Flott når det blir satt opp og pyntet og flott når det blir avkledd og kastet.
Mer vind på gang hos dere?
Her er dedt det. Pass på hatten og Kamelen :)
klem :)

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Ja, sådan er det bare. Som Liv skriver: ..sådan pynter det så dobbelt.. :-) Nej, ikke så meget vind her. Både hat og Kamel bliver, hvor de skal være. Klem tilbage :-)

Lene sagde ...

Og her ligger al pynten spredt ud på et værelse endnu, men i aften SKAL det i kasser :-)
Det var ikke et vejr at være ude i lørdag og søndag. Heroppe kan vinden rigtig blæse én væk :-)

NonnasBlog sagde ...

Heldigvis skete der heller ikke noget her, hverken da Dagmar eller Egon var forbi. Hvad angår juletræ og - pynt, så plejer vi også at vente til efter Helligtrekonger. Men i år blev det i weekenden inden. Måske skyldes det, at vi havde købt en rødgran, da vi ikke skulle være hjemme juleaften, og det dryssede :-(!

Laika sagde ...

Ja der er ikke noget så hyggeligt som at få hængt julepynt op og juletræet ind. Det skulle da lige være at få fjernet det hele igen. Så er det næsten forårsagtigt og der skal tulipaner i vaserne :)

Susanne sagde ...

Det er altså rart at få sin stue igen efter alt juleriet. Men der bliver altså farveløst, så jeg måtte have blomster i vasen og lidt ekstra lys i vinduet.
Egon gik lettere forbi her. Der blev ikke flyttet på noget her på grunden.
Men jeg tænkte da på, om jeg skulle have snor i 5 kg. bomuldshund, når hun gik i haven. Hun skulle jo nødig blæse væk.

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Pyt, du har et værelse, hvor pynten kan ligge uden at genere nogen :-) Her havde vinden lagt sig søndag. Men oppe hos jer kan det jo rigtigt suse.

Nonna: Nogen synes jo, at det SKAL være en rødgran for at være et rigtigt juletræ, men ja de drysser, så vi har købt noget andet (spørg ikke havd) de sidste mange år.

Fruen i Midten sagde ...

Laika: Haha, det er nemlig så rigtigt :-) Og hvis solen skinner osv., så kan man ganske rigtigt få forårsfornemmelser.

Susanne: Ha ha, du har nu givet mig det sjoveste billede af en sød lille bomuldshund brugt som drage :-D