tirsdag den 25. november 2014

Jule-lys-guirlande-virus


Donnaen er snottet. Eller også har hun influenza. Det er lidt svært at blive klog på. Men er garanteret 'bare' en virus, som også har lagt et par af veninderne ned.

Vi er andre er (7-9-13 og bank under bordet) ind til videre gået fri.

Til gengæld kan Fruen mærke, at en anden virus er ved at bide sig fast.

Julelysguirlandevirussen!

Hærger fortrinsvis i december, hvor den når sit absolutte toppunkt i uge 52. Når dog almindeligvis også en vis udbredelse allerede i november. Her tyder alt på, at virussen især trives godt ved lavtryk. Således ses ekstraordinært hurtige spredninger på mørke, overskyede og generelt triste novemberdage.

Nu er der ganske vist - oh skræk! - mindre end en måned til jul, men virussen begyndte så småt at angribe allerede for et par uger siden og greb for alvor om sig i den forgangne weekend.

Således kunne man - måske for første gang i danmarkshistorien? - på en og samme hundeluftetur opleve det usædvanlige fænomen, at mens nogen slog græs, var der andre, der hængte lysguirlander op.

I buske og træer, tagrender og altanudhæng.

Altså nogle steder.

For der er stor forskel på virussens udbredelse. Nogle veje ligger stadigvæk dunkle hen. En særlig tak til kommunen for at lege Dumbledore med hveranden lygtepæl klokken 21 nul dut. Mens forhaver, tagrender og udhæng glimter om kap på andre veje. Det er tydeligt, at hvis først en enkelt husejer har fundet guirlanderne frem, så spreder det sig lynhurtigt til nabohusene, til husene overfor og deres naboer og og og.

De fleste har indtil videre begrænset sig til at sætte lys i enkelte træer og buske, men andre er allerede gået all in. Med selvlysende rensdyr og lysguirlander i skiftende kulører.

Egentlig er jeg ret meget imod julepynt og tingeltangel allerede i november, men jeg må indrømme, at det er gør det altså lidt sjovere og mindre mørkt at lufte Kamelen, at vi hver aften kan opleve udsmykninger nye steder.

Noget er ganske nysseligt, og andet er mere særpræget end kønt.

Men bortset fra de værste uhyrligheder, så smitter det altså.

Og jeg har allerede hørt mig selv spørge Gemalen, hvornår han sætter vores lysguirlander op?

Gemalen er dog ret immun, og jeg tror, at jeg skal gentage spørgsmålet et par gange, før han overhovedet begynder at overveje at gøre noget. Og på den måde er der næppe nogen risiko for, at vi er skyld i, at nogen får julesvip, før det overhovedet bliver december.

Vil du tage et godt billede af genboens små lystræer,
så brug noget andet end din gamle Iphone ...

20 kommentarer:

Lene sagde ...

jeg er også smittet af den virus, men landmanden har sagt nej, og det er ham, der ved hvor lystræerne er :-)
Men op skal de inden på søndag, der er der jo 1. søndag i advent, så må man godt.

Mette sagde ...

Ih den virus har jeg også... Synes det så hyggeligt og jo mere 'tacky' jo bedre ;) Elsker det når nogle pynter deres huse helt overdrevet:)

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Ja, første søndag i advent må man godt. Så bliver det spændende, om landmanden kan 'huske', hvor han har gjort af guirlanderne :-)

Mette: Hehe, er det også tacky, det I selv har gang i af lys og guirlander, eller er det kun de andres, der skal være det? ;-) Jeg synes, det er lidt skægt at gå/køre forbi de totalt overpyntede huse, men jeg vil ikke selv. Og jeg vil også nødig være nabo til nogen, der går helt guirlande-amok.

Mette sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Mette sagde ...

Vi har ikke selv så meget, bor ret tæt på andre så ville ikke være fair, hvis jeg gik all in:) Men vi nyder godt af andres på køreturen til og fra skole:) Dem der bor omkring os har så fine og stilfulde lys, det er vores ikke helt så lidt falder vi ud. Vores juletræ er tilgengæld meget 'tacky' med kulørte lys på og rigtig meget glitter. Ungerne har fuldstændig frie hænder til at pynte.....:)

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Ej hvor ærgerligt, at I bor så langt væk, at jeg ikke kan køre gaderne tynde for at finde det hus og den have, der 'falder lidt ud' og så vide, at dér bor du. Med ikke så store unger kan en vis grad af tackyness (mon det hedder det?) vist ikke undgås :-)

@ sagde ...

Det er sjovt med den virus (kjæmpe fin betegnelse). ByggeBob monterede vores lille lyskæde i baghavens kugleasketræ samt i en lille busk ved hoveddøren. Jeg synes ret beset at det i baghaven er alt rigeligt. Men næste dag havde naboen også sat gang i LED-lysene. Han har 3 i forhaven. Tør ikke tænke på hvad det kan udvikle sig til på stien her.
Og *suk* er faringen siger mig at ByggeBob først tager det ned i ca. marts. Men hva. Påskeæggene hænger stadig på kugleasken her 3 år senere ...

ps. Boskopvej, siger det bare ...

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Åh åh, skal Byggemanden nu ud og investere i mere lys? Altså, pyt (næsten) med hvornår det kommer ned. Man kan da bare slukke for det ;-) Jeg må da forbi Boskopvej!

Mette sagde ...

Ved faktisk ikke om det hedder tackyness men det kan vi da bare kalde det:) Faktisk er manden i huset værre end ungerne når det kommer til julepynt. Nu er jeg så lige faldet over nogle store stribede slikstokke hos Jem og Fix.... Uh, tror det bliver vildt men må ha' dem:)Skal nok smide billede på bloggen når de oppe:) Skriv hvis du er i Middelfart;)

Ellen sagde ...

Jeg holder meget af den mere diskrete lyspynt, og vi har da også sat det op både her og hisset, men de der gå-amok-typer ... jamen altså ...
Specielt slemme er dem, der holder af udrykningsblå, blinkende lys.
På vores vej hjem fra Den Stråtækte ser vi i Karise to huse, der vist konkurrerer om at være den, der kommer i Tv-avisen :-)

Laika sagde ...

Julelysguirlande virussen har også bredt sig hertil. Ganske praktisk når man bor 750 m nede af en markvej.

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Haha, hvis det er manden din, der har mest gang i pynteriet, så bliver han garanteret pinlig i ungernes øjne om 4-6 år. Donnaen har en klassekammerat (de går i 9. kl.), som er godt træt af, at faren allerede har pyntet op med selvlysende rensdyr og julemandskane. Glæder mig til at se billeder af dine slikstokke! Det ville da være hyggeligt, skal nok sige til, hvis turen skulle gå til Middelfart en dag :-)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Det er da det, det hedder: udrykningsblå! Hvorfor kunne jeg ikke selv hitte på det? Og amok-typer findes åbenbart overalt :-)

Laika: Ja, det må det være! Lige nu forestiller jeg mig en 750 meter lang allé med julebelysning :-)

monica sagde ...

ej hvor er du heldig som har folk til det, hvornår/om det så bliver... jeg skal bokse med det selv, dermed er der ingen fare det bliver FØR tid i hvert fald.. Og bedst som man syns man har det så kønt og lysende ude i haven, så er der nogen der SKAL bruge akkurat den forlængerledning... hmf... men det er smukt at kigge på de andres... note to self: investér i din helt egen forlængerledning...

Pia sagde ...

Ingen af de vira har ramt mig - endnu. Det er og bliver heller ikke det store glimteri her, hvor det også er et meget, meget nyt fænomen. Jeg skal nemlig også selv montere det og pille det ned igen, men skal jeg have en smule glæde af det, må det blive i weekenden. De store oplyste huse har jeg ikke mødt på min vej endnu. Spændende om det er droppet... Jeg har kun ser en lille stjerne hist og pist,eller lyskæde på træ og det er hyggeligt nok. Når først husene er pakket ind kulørte lamper, så er det for meget til min smag.

Inge sagde ...

Jeg undgår måske den virus i år, med mindre den sniger sig ind via altanerne. :-)

Fruen i Midten sagde ...

Monica: Ja, lige præcis det har jeg heldigvis folk til :-) Det er lidt frækt at løbe med forlængerledningen, synes jeg. Har du nogen garanti for,at det ikke sker, hvis du køber din egen julelysguirlande-forlængerledning? ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Ej, skal du også selv?! Sådan noget med forlængerledninger, gaffatape, plasticposer og - ahem - kreativ samling af diverse enkeltdele er da helt klart et mandejob. Synes jeg. Når det kommer til juleudsmykning af hus og forhave er jeg også helt klart tilhænger af småt men godt :-)

Inge: He he, ud fra hvad jeg kan se her omkring, spreder virussen sig også lystigt via altanerne :-)

Stegemüller sagde ...

Den guirlande er SÅ charmerende, og sådan en ville jeg også gerne have, den passer ikke bare ikke rigtig til min bolig, da jeg bor til leje på første sal. Der er ganske mange ting man ikke kan have, når bor i en etageejendom.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Det er da kun, hvis du slet ingen altan har, at det er lidt svært med lysguirlander. Altanerne her omkring bliver i hvert fald flittigt brugt til lysguirlander - og alle mulige andre lysdimser :-)