torsdag den 19. september 2013

Omvendt september-strip


Det er jo ikke fordi, jeg ikke kan lide september.

For det kan jeg. Det kan være en fantastisk måned. Med flotte morgener med dråber i alle spindelvævene og dampende mosekonebryg i alle lavninger. Med gode lugte i skov og have. Solfyldte eftermiddage. Og så videre.

Temperaturen er også okay. Den er ikke så pruste-hed som i juli, og den er ikke istappe-kold. Den er faktisk ret behagelig midt på dagen. Lige tilpas.

Jeg kan dog ikke så godt lide de kulsorte aftener og nætter. Okay, det var det flotteste måneskin i nat. Og at det ikke er ordentligt lyst, når vækkeuret ringer.

Det værste ved september er dog, at det, på trods af gode dage, er uimodsigeligt slut på sommeren. Det kan være den smukkeste sensommer, javel. Men højsommer er det altså bare ikke mere. 

Og så bliver det efterår, og bagefter vinter. 

Og. jeg. kan. ikke. fordrage. vinter.

Min sommerdyne er allerede blevet for kold. Jeg frøs, da jeg skulle sove i aftes. Jeg burde have hentet et tæppe, men det gad jeg jo ikke, så jeg sov sammenkrøllet og ikke særlig godt . En varmere dyne må frem inden sengetid i aften.

Sommertøjet er heller ikke længere varmt nok. Jeg har stadigvæk en masse liggende og flyde. Sommertøj, altså. Fordi det kunne jo være, at der blev en halv eftermiddag, hvor det stadigvæk er muligt at holde varmen i korte ærmer, stumpede bukser og sandaler. Men stykke for stykke må jeg se i øjnene, at det ikke duer. Shortsene er pakket væk. Og de tyndeste bluser. Igår satte jeg de første to par sandaler hen ved siden af kassen med sommertøj. De er ikke hoppet op i kassen endnu. Men de gør det nok idag.

Så ryger stumpebukserne til vask, og den lette trøje lægges væk. Og efterhånden som dagene går, tager jeg mere og mere tøj på. Som i et omvendt stripshow. Lange bukser, lange ærmer, lukkede sko, strømper, varmere sweater.

Overtøjet er blevet til en rigtig jakke. Et tørklæde er også nødvendigt.

Det er stadig nogenlunde okay. For jeg har stadig stort set min normale facon. Jeg kan bevæge mig for mit eget tøj. Og jeg får ikke hedeslag, hvis jeg skal være indenfor i en butik i mere end to minutter.

Her til morgen var det bare rigtig nisse-koldt, og jeg måtte finde mine handsker frem. De tynde, lækre, pink ruskindshandsker. Som egentlig er ret kække.

Men handsker er for pokker vintertøj. Selv tynde, lækre, pink ruskindshandsker. Og før end jeg får set mig om, vil jeg igen gå rundt og ligne et telt, en udstoppet søpølse eller en lyserød udgave af michelinmanden.

Jeg bliver lidt træt, bare af at tænke på det.17 kommentarer:

Mette sagde ...

jeg nægter at ligge mine stumpebukser væk endnu... Har et par på i dag:) jeg er heller ikke fan af vinter men af andre grunde. Sclerose, dårligt gående og en balance der ikke altid virker, er ikke den bedste kombi med sne og slud....

Anonym sagde ...

September er min yndlingsmåned - jeg er vild med både de lune, solrige dage og de kølige morgener. Jeg synes at alting er tilpas i september - det er, som du selv skriver, stadig lunt om dagen uden at være for varmt og så er det dejlig køligt om natten - jeg kan næsten ikke få det koldt nok der, hvor jeg skal sove - men sådan er vi jo så forskellige :-)
Jeg har ikke fundet vanter og handsker frem endnu, men det ville jeg gøre, hvis jeg havde så smarte handsker som dine :-)

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Jeg ville også gerne nægte,men jeg kan altså ikke holde varmen længere, hvis jeg kun har stumpebukser på. Men jeg er også et værre pyldrehoved (siger Gemalen), hvad angår temperaturer. Vi 'andre' har jo også tit svært ved at stå fast på glatte fortove, så det må være en virkelig prøvelse, hvis man er dårligt gående og har noget med balancen. Vi stemmer for mere sommer :-)

Randi: Hvis bare september ikke var et forvarsel på surt efterår og vinter, så kunne den også godt være min yndlingsmåned. Næh, så ligner du nok mere Gemalen, som også gerne sover med frost på dynen ;-) De er nemlig smarte. Tak.

Inge sagde ...

Jeg har overgivet mig og skiftet sommerdynen ud, åhhh som det var dejligt. :-)

I morges ville jeg ønske jeg havde taget et par handsker med, det var godt nok koldt at holde på cykelstyret.

Stegemüller sagde ...

Fed overskrift på din blogpost.

Jeg går og tænker på at skifte sommerdynen ud med en med lid mere gods i! Jeg går stadig i mine lange shorts (til ned over knæet) og i mine sandaler. Jeg nægter at acceptere, at sommeren er slut.

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Det kan jeg lige forestille mig :-) Jeg glæder mig også til en varmere dyne. Ja ikk', det var nemlig koldt for ens cykelstyrsfingre.

Stegemüller: Jeg ville ønske, jeg bare kunne 'nægte' ;-) Men jeg hundefryser. Og så er jeg ikke behageligt selskab. Desuden bliver jeg for nemt snottet.

Anonym sagde ...

👍 ja september er flot,,,,, men kold, jeg har pakket mit sommertøj og sandaler væk.......

Rejen sagde ...

Det er svært at få pakket sommertøjet væk, men jeg er også en lille frossenpind, men vi sover dog stadig med sommerdyne, har slet ingen vinterdyner endnu, men de skal vist snart købes. ;-D

Ellen sagde ...

Jeg skal have en supervarm dyne og noget nær frost i soverummet, så sover jeg bedst. Hvis jeg sover et sted, hvor jeg ikke kan have et vindue åbent, uanset årstid, sover jeg elendigt.
Sommertøjet er også pakket væk for mit vedkommende, men jeg elsker september, hvor man kan gå næsten amok i naturens egne produkter og lave forråd til den kolde vinter :-) ... og hvor det ikke er så varmt, og hvor himlen er så høj, så høj. Når den altså er blå ...

Anonym sagde ...

Kender godt den der lille øv-følelse af sommeren der forsvandt, men synes nu selv at jeg tager den i en vis sportsånd. Min anke er det lidt besværlige at den jakke jeg tager på om morgenen meget hurtig bliver for varm.. og at vejret ikke er varmt nok til at undvære en vest eller lignende. Er lidt surt at slæbe rundt på et ekstra stk overtøj...

@ sagde ...

Jeg har de seneste nætter drømt om min vinterdyne, men tænkt at det ER for tidligt. Så tak, for at du nu også har fundet den frem og at jeg i kommentarfeltet kan læse at vi ikke er alene. Så føler jeg mig ikke helt så ynkelig. I denne uge har jeg desuden haft strikvanter på om morgene (uld) og nej, jeg cykler ikke. Men jeg fryser. Og da jeg hentede i SFO i går, fik jeg lyst til at pakke alle børnene ind, som rendte uden overtøj - selv mødte jeg op med hue (ahhrr ok mest pga. dårlig hårdag). MIN yngstemand havde dog jakke på. Han er nemlig også kuldskær....

Pia sagde ...

Handsker om morgenen er nødvendigt når man er på cykel, men sommerdynen er rigelig varm endnu. Dynen og jeg skiftes hele natten til at ligge øverst, og blive afkølet af den friske vind fra det åbne vindue. Sandalerne er endnu ikke pakket væk, men det må ske snart, de er ikke i brug.

Fruen i Midten sagde ...

Jonna: Den er nemlig flot - og kold, især om morgenen :-)

Rejen: Det er nemlig lidt svært at erkende, at nu skal det altså væk. Du sover jo med din egen helt særlige nathue, så måske behøver du ikke så varm en dyne ;-D

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Jeg vil også helst have lidt frisk luft ind. Bare en lille bitte smule. Hvis det blæser meget, er jeg dog tilbøjelig til at lukke vinduet for at slippe for suset. Det er rigtigt; septemberhimlen er bare ekstra høj :-)

Overlever: Sportsånd - hehe :-) Det kan jeg ikke rigtigt prale med.

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Nej, det er IKKE for tidligt med en varmere dyne :-) Ja, man kan blive helt dårlig over de unger, der altid spæner rundt uden overtøj. Godt, at dit eget afkom dog havde jakke på.

Pia: Ja, det er nemlig her de sidste morgener blevet rigtig koldt for fingrene at cykle. Næh, hvis du stadig ikke ligger UNDER din sommerdyne hele natten, er det nok alt for tidligt at finde en varmere frem ;-)

Annemor sagde ...

Vinter er ikke flott eller godt.
Veel, den er flott sett inennefra et vrmt rom, men ellers?? Nope, Nei, Njet, No!!!
Liker ikke, Du får konkurranse om Michelinmannen-utseende, av meg :)
Klem på en søndag.
Mormor

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Godt, så er vi to :-) Søndagsklem tilbage.