onsdag den 26. juni 2013

On location


På Donnaens ønskeseddel over ting, vi skulle se, prøve eller opleve i New York var der, foruden butikker og nogle af de allermest kendte attraktioner, især én ting med en særlig stjerne ved. Donnaen ville gerne se nogle af de kendte steder fra Sex and the City. Og hun havde googlet sig til, at man kunne komme på en dertil beregnet bustur.

Moderen var ikke just vildt begejstret ved tanken om at skulle bruge 3½ time plus det løse på det projekt, så i stedet for straks at klappe i hænderne, blev der nærlæst på tur-punkterne, som viste sig i høj grad at være fra serien, som Donnaen var for lille til at se, da den gik i fjernsynet. Desuden var der et stop ved en såkaldt 'adult-store', hvor Donnaen ikke måtte komme med ind, samt en bar, hvor man selvfølgelig ikke serverede for mindreårige.


Øv, det var straks ikke så sjovt, og Donnaen hang lidt med ørerne. Ind til vi - oh mirakel, hvor jeg dog bare æælsker Google - fandt en hjemmeside med en lang,lang liste over locations fra Sex and the City. Med præcise adresser og det hele. Og på den måde kunne vi jo bare arrangere vores egen tour. Donnaen fik et print på næsten 50 sider, og så bladrede og bladrede hun, til hun fandt de - for hende - vigtigste steder. Som jeg så lovede hende, at vi ville gøre en indsats for at finde.

Første stop var Carries lejlighed. 66 Perry Street, der lå bekvemt tæt på, hvor vi havde valgt at stå af turbåden.

Egentlig var jeg godt frokostsulten, men first things first og sult kan nedprioriteres, så vi begav os ind i the Village, som er et meget rart område at færdes i. Ikke alt for høje huse, små butikker, masser af træer langs fortovene og en behagelig, afslappet stemning. 

Vi fandt hurtigt den rigtige adresse. Og at den var rigtig, var nemt at afgøre, da der både før og efter os var unge piger i grupper af to, tre og fire, der stillede op til veninde-fotografering på netop dette sted. 

Donnaen stod et øjeblik og sugede indtryk og atmosfære til sig, tog billeder og blev taget billeder af. Hvorefter vi gik på den nærmeste café, stillede den værste sult og kølede lidt af i skyggen.

Således forfriskede kunne vi fortsætte vores færd. Der blev indkøbt mere flaskevand, hårelastikker til Donnaen, hvis nakke nærmede sig kogepunktet, og solbriller til Fruen, der naivt havde ment, hun kunne undvære. 

En nogenlunde stabil zigzag-kurs mod sydøst burde bringe os hjem mod hotellet. Og med lidt god vilje ville vi også ramme en af Donnaens butikker. At Fruen på et tidspunkt drejede op ad og ikke ned ad Broadway gjorde dog turen rigeligt lang. Til gengæld blev Donnaen så meget desto gladere, da vi pludselig fik øje på en Hollister-forretning, som vi slet ikke havde googlet os til på forhånd.


Dér måtte vi ind, og mens Donnaen gik på tøj-jagt, sank moderen ned i en af de mange lænestole, der stod rundt omkring. Det koncept, altså lænestole til trætte mødre, fædre eller kærester, burde være meget mere udbredt. Det er ulige nemmere at slå en halv time eller mere ihjel, mageligt anbragt i en lænestol end utålmodigt trippende rundt og rundt.

Herfra var der kun en halv blok til næste udvalgte butik. Donnaen shoppede, og vi traskede hjem i højt humør og med trætte fødder.

En times tid og et fodbad senere var vi klar til aftensmad. Men først kunne vi godt lige se, om vi kunne finde Mirandas midlertidige lejlighed. Fra den gang hvor hun var flyttet fra Steve (ja, Sex and the City igen, hvis nogen skulle være i tvivl). Så det gjorde vi. I hvert fald næsten, for adressen var ikke helt præcis, men kun et gadenavn. Donnaen var dog tilfreds og syntes, at det så meget rigtigt ud.

Vi burde selvfølgelig have spist kinesisk, men det orkede vi ikke rigtigt, så i stedet gik vi hen i Little Italy, som kun lå ganske få gader fra hotellet. Her vrimlede det med restauranter, og det var dejlig nemt at forholde sig til deres menukort.

Easy peasy og så på hovedet i seng.


Måske boede Miranda her?


23 kommentarer:

Østfronten sagde ...

Ih, hvor lyder det som en fantastisk tur - og kun for mor og datter! Herligt :) Kæreste skal med sine elever på studietur til NY i det kommende skoleår, men jeg er ikke sikker på, han gider tage billeder af mine yndlings-SatC-locations ;)

Inge sagde ...

I holder et imponerende aktivitets niveau.. :-)

Fruen i Midten sagde ...

Østfront: Ja, det er det også. Du og Bean må prøve. En gang :-) Kæreste skal da bare uddelegere opgaven med SatC-billedtagning til nogle af pigerne fra hans klasse.

Inge: Vi havde kun ganske få dage til at opleve 'det hele', så det var bare med at holde tempoet :-)

Mette sagde ...

Lyder som en skøn tur:)

Rejen sagde ...

Puha jeg er allerede træt i mine ben og fødder af at følge med, men I da fået set og oplevet en masse ;-D

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Var det også :-)

Rejen: Vi oplevede nemlig en masse - og så må man tage de trætte ben med :-)

Annemor sagde ...

Takk for et nytt reisebrev. Forstår at det går en skosåle varmt. Men ting skal og må oppleves og da er det slik det er, fin tur og ikke gå i søvne (det gjør dere visst nok av om dagen)
Klem :)

Madame sagde ...

I har da fået set og oplevet en masse :-D

Ellen sagde ...

Du kan få selv en Sex and the City-tur til at blive spændende og interessant læsning - og det lader til, at Donnaen indtil videre er fuldt ud tilfreds med sin gave :-)

Anonym sagde ...

smiler,,,, jeg skal love for du er sat. på arbejde med at tilfredsstille Donnaens ønsker, smadder hyggeligt ,,,men kan godt forstå i trængte til et kølende fodbad

Susanne sagde ...

Hold nu op, hvor I oplever. Her er også en, der har check på sin Sex and the City... Dejligt, at I nyder dagene..

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Ja, vi fik virkelig varme fødder og måtte skifte fodtøj for at undgå vabler. Men ting må og skal opleves. Vi gik ikke i søvne. Overhovedet ikke :-) Klem tilbage.

Madame: Jep :-D

Ellen: Ha ha, det vælger jeg at opfatte som et kompliment :-)

Fruen i Midten sagde ...

Jonna: Jah, jeg tror også efterhånden, at der er gået en turplanlægger tabt i mig :-) Sådan et fodbad sidst på eftermiddagen var guld!

Susanne: Ja, jeg kan forestille mig, at din datter har helt check på de ting. Hun har (endnu mere end Donnaen) lige alderen til det :-)

Mia Folkmann sagde ...

Det med lænestolene lyder særdeles fornuftigt i mine ører. Jeg beundrer dig for din udholdenhed; jeg bliver træt bare af at læse om det... ;-)

(Nu har jeg også kun set Sex and the City på film. Én gang. Det var nok... ;-) )

Fruen i Midten sagde ...

Mia: Lænestole-konceptet er bare SÅ smart. Burde indføres i alle tøjbutikker :-) Sex and the City er ikke film, man behøver at se ret mange gange ;-)

Nola sagde ...

Det lyder som en laaaaang og herlig dag. Og findes der noget bedre end når de unge mennesker er tilfredse ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Nola: Det var en laaang dag, men når man kun har ganske få dage til rådighed, må man jo gøre hvad man kan. Og, det er jo altid skønt, når de unge menesker er glade og tilfredse :-)

NonnasBlog sagde ...

Havde I skridttæller på? Jeg synes godt nok, det lyder til, at I har slidt et par fodsåler den dag.
Men det er jo den eneste måde at holde storbyferie på, at trave og at trave og så igen. Måske lige først en byrundtur, men så ellers selv derudad.
Så er det meget passende med en lænestol her og der i forretningerne. Godt koncept!God weekend!

Stegemüller sagde ...

Hvor har I dog set meget på de få dage I havde/har til rådighed. Jeg bliver helt træt i benene bare af at læse om det.

Det må være så mærkeligt at stå ved 9/11 og vide at det var lige her det skete.

Pia sagde ...

Jeg aner intet om Sex and the City, så din lille fodnote var helt fin :-)

Den gave kommer der vist næppe nogen klager over fra Donnaen. Som forældre bliver man glad ved at se glæden og begejstringen hos ungerne og være en del af det de går så højt op i.

Fruen i Midten sagde ...

Nonna: Ha ha - nej, det havde iv ikke. Vi gik meget. Men i virkeligheden var afstandene ikke så enorme. Til gengæld var det varmt! det var virkelig skønt at falde ned i en dyb lænestol en tyve minutters tid. Og god uge 27 til dig :-)

Stegemüller: Ja, vi fik heldigvis set en masse. Det VAR underligt at så og kigge på et vandfald og vide, at lige præcis dér havde så mange mennesker mistet livet pga utilgivelig religiøs fanatisme :-(

Pia: He he, vi kan alle have brug for en lille fodnote i ny og næ ;-) Nej, heldigvis var Donnaen i det store og hele yderst tilfreds med sin tur. - Og ja, det ER dejligt at opleve begejstringen :-)

Johanne sagde ...

Hvor har I dog oplevet meget. Det hele lyder skønt, men man bliver da helt forpustet bare af at læse om alle Jeres gode oplevelser.

Fruen i Midten sagde ...

Johanne: Vi oplevede virkelig meget, og det hele var bare skønt :-)