tirsdag den 21. maj 2013

Bagte klemmer


Så gik den Pinse, og jeg kan ikke lade være med at spekulere på, hvad vi egentlig brugte den til?

Først startede vi meget energisk ud alle tre.

Lørdag skulle Gemalen være starter til det lokale cykelløb. Og Donnaen, der er hans trofaste hjælper, skulle selvfølgelig med. De dampede af allerede klokken halv ni, og Fruen kastede sig straks over alle sine gøremål. Der blev vasket og strøget til den store guldmedalje, og da jeg ikke gad det længere, var det græssets tur.


Det kan godt være, at jeg tager fejl, men jeg synes, at jeg bøvlede meget mere med påskeliljerne sidste år. Nu er de i hvert fald blomstret af, og jeg behøver ikke at bekymre mig om at undgå at strangulere dem med min plæneklipper-ledning. Og mine tulipaner står inde i bedene, så dem skal jeg heller ikke tænke på.


Jo jo, jeg har nemlig TRE tulipaner. Som rådyrene altså har overset. Eller trods alt ikke kunne nænne at snuppe? Jeg hælder mest til det første, for havde der været bare den mindste smule opdragelse i hvidrumperne, ville de vel have efterladt bare en enkelt mere, så jeg havde kunnet se, hvordan de sidst-plantede ser ud. 


Men ellers ser det ud til, at de holder sig væk, bæsterne. Enten fordi hjortetaksolien virker, eller også fordi, det nu vælter frem med alskens lækkerier, så der overhovedet ikke er nogen grund til at rende rundt i folks haver for at blive mæt. Det er ikke rigtigt til at vide, men til næste år vil jeg plante de første hjortetaksolie-stinkende pinde i snedriverne ved siden af mine krokus, og så er jeg spændt på, om det virker det mindste afskrækkende på et vintersultent rådyr.


Gemalen og Donnaen kom hjem, netop som jeg var færdig med at slå græs. Og så var vi egentlig godt brugte alle tre. Sol og varme havde gjort sit. Donnaen var blevet dyppet i solcreme, og Gemalen havde huske sin kasket, så det var kun Fruen, der var blevet rød. Lidt rød skal man da have lov at blive, så man rigtigt kan mærke, at det er blevet sommer. Men det er ikke noget, jeg siger højt, mens Donnaen hører på det.


Derefter var det ret begrænset, hvad vi fik udrettet.


Gemalen og jeg brugte ret meget tid på at lede efter ferie-logi i det sydligste Polen. De næsten ubegrænsede muligheder gjorde det svært at bestemme sig.


Iøvrigt må det frarådes at bage kage, hvis man er optaget af noget spændende på nettet. Eller hvis man bare er en smule distræt. Resultatet blev nu ganske godt, men det var rent held. For jeg havde sat plasticklemmer i kanten af formen for at holde bagepapiret fast, ind til dejen var kommet i. Og så havde jeg sat kagen i ovnen. Med klemmer. Til alt held skulle jeg lige se, hvordan det gik, og jeg nåede at pille klemmerne ud. De så pæne ud, men var temmelig bløde at røre ved ...


Anyways, vi fandt og bestemte os for et sted i bunden af Polen. Ikke i men i nærheden af Zakopane, hvis det siger nogen noget. Med halvpension, hvilket ellers ikke er noget, vi plejer at vælge. Men her er det så billigt, at vi kan tillade os bare at sige, at vi ikke spiser med, hvis det ikke lige passer os. 


Og så kom Donnaen med dagens bemærkning:


- Ej, ikke halvpension. Det gider jeg ikke!!


- ??


- Nej, så skal vi bare lave en hel masse sammen med nogle gamle pensionister, og det vil jeg altså ikke være med til.


Donnaen blev bragt ud af sin vildfarelse, men så ikke meget mere begejstret ud ved tanken om de polske egnsretter med kål og rødbedesuppe, som moderen (uden at kende noget som helst til de faktiske forhold) begyndte at fable om ...

En enkelt lille ussel tulipan ved siden
 af de sørgelige afhapsede rester.

12 kommentarer:

Inge sagde ...

Hihi... Hvordan smagte de bløde klemmer.. :-)

Anonym sagde ...

Lyder mest som noget jeg kunne finde på at gøre - altså det der med klemmerne..

Godt du fik dem reddet for jeg tror ikke at deres kemiske sammensætning var at betragte som fødevareegnet...

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Hihi, jeg smagte ikke på dem. Måske en fejl, for nu er de kolde og stive - og smager vist ikke af noget ;-)

Overlever: Men det er du altså slet ikke alene om :-) Nej, det tror jeg heller ikke. Og de var nok også begyndt at lugte fælt.

Stegemüller sagde ...

Det er så dejligt at sidde på nettet og planlægge en ferie, alle mulighederne vælter frem, når man først går i gang med Google.

Jeg kan nu godt lide den med pensionisterne...

Madame sagde ...

Billedet af dine tulipaner minder mig om mine havevalmuer sidste år ... alle blomsterne var væk!
Ovnstegte klemmer - måske en egnsret fra det midtjyske ;-)

Ellen sagde ...

Zarkopane - lige der hvor vi boede, så sammenligningsgrundlaget er jo optimalt :-D

Jeg ville ellers lige mene, at du har foræret dig selv en passende lejlighed til at fortælle Donnaen, at pensionister ikke behøver at være gamle og kedelige. Gamle, måske, men ikke kedelige ;-)

Rejen sagde ...

Godt at de frække bæster efterlod et par tulipaner, og mon ikke de først kommer igen til vinter. Den var god den Donnaen fyrede af :-D

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: det er nemlig så sandt så sandt :-D Det svære er pludselig at begrænse sig. Ja, den var ret sød ;-)

Madame: Hm, jeg havde masser af valmuer sidste år. De blev ikke rørt. Gad vide, om jeg skal til at sætte stinke-hegn om dem i år? Det skulle mget nødigt udvikle sig til en egnsret ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Ups, nu håber jeg ikke, at jeg i bedste Louis Poulsen-stil skal sige 'skulle have lyttet til Ellen, skulle have lyttet til Ellen'. Nej, jeg er fuld af fortrøstning; de er søde og rare alle sammen :-) Joh, det burde jeg nok have forklaret Donnaen. Det glemte jeg altså af bare grin.

Rejen: Ja, men de kunne godt have ladet en af de nye stå! Ja, det var en af de bedre ;-)

NonnasBlog sagde ...

Det var godt, at du opdagede klemmerne :-)! Vi har også rådyr på matriklen, men ikke så mange som engang. Det er godt for blomsterne, men dyrene bringer masser af flåter med sig. Øv! Her til morgen pillede jeg 4 af hunden og én af mig selv, trods det jeg altid har lange bukser og støvler på, når jeg er i haven.
Halvpension og pensionister hænger selvfølgelig sammen ;-)! He-he. God torsdag!

Annemor sagde ...

Plastikk-klemmer skal ikke bakes, så det var heldig at du husket dem. :)
Men de kunne jo ha gitt en ny smak til kaken?
Zakopane? Du skal da vel ikke hoppe på ski??
Glad dag.
Mormorklem :)

Fruen i Midten sagde ...

Nonna: Bwadr, flåter er bare det værste :-( He he, altså, der ER jo tit en vis sammenhæng mellem halvpension og pensionister, men nok ikke på den måde, Donnaen tænkte ;-)

Mormor: Øh, jeg huskede dem ikke, men opdagede dem heldigvis. Havde sikkert ikke smagt godt. Det er næppe sæson for skihop, medmindre man kan skihoppe på rulleski?? Og glad dag til dig. Klem tilbage :-)