lørdag den 15. december 2012

Dobbelt suk


Florence Nigthingale eller bare en, der ligner, bliver jeg aldrig.

Jeg er bare så lidt gearet til at passe min syge familie.

Bliver umådelig træt af at varte op og så iøvrigt lave det hele selv.

Donnaen gik ned med flaget i torsdags, hvor hun ringede hjem fra danselektion, at hun frøs. Og det har hun sådan set gjort siden. Når hun ikke lige har svedt, for så straks at fryse igen. Har sovet med to dyner og ellers bare ligget i sofaen og set fjernsyn. I modsætning til mig kan hverken hun eller Gemalen finde ud af at sove sig gennem sygedagene. Og når man ikke kan sove, ikke gider læse og ikke rigtigt kan holde til at spille computer, så kommer man altså ret hurtigt til at kede sig. Derfor bliver moderen tilkaldt:

- Moar!

- Ja?

- Jeg har det dårligt.

- Det ved jeg godt. Du har influenza. Det er slet ikke sjovt, men jeg kan ikke gøre noget for dig. Du må bare putte dig godt.

- Jamen, jeg sveder.

- Tag trøjen af.

- Så fryser jeg armene.

- Så tag armene ind under dynen.

- Nej, for så kan jeg jo ikke bruge min mobil.

Efter cirka 28 af den slags 'samtaler' igår og mindst lige så mange idag, var tålmodigheden ved at blive lidt tyndslidt, og jeg glædede mig alvorligt til Gemalen kom hjem igen fra møder og firmajulefrokost på Sjælland.

Klokken lidt i ti mente jeg godt, jeg kunne nænne at ringe og spørge ham, hvornår han ville dukke op.

- Hanno, lød det med meget rusten bodegastemme.

- Hallo, du lyder godt nok som om du har været ude at danse moderne, sagde den overbærende hustru.

- Ne er forni, jeg er nevet nidt forkønet ...

Det var dagens underdrivelse. 

Så nu har jeg en influenzaplaget Donna i sofaen og en grundigt forkølet Gemalen siddende under et tæppe i lænestolen.

Suk.

Dobbelt suk.


20 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er saftsuseme da godt, at du er frisk, så du kan opvarte patienterne :-) Rigtig god bedring til dem begge!

Randi

Ellen sagde ...

Jeg føler med dig og forstår dine småfrustrerede udtalelser - håber du kan forblive rask, for jeg har lidt på fornemmelsen, at selv om du blev syg, var det stadig dig, der stod for serviceringen i den lille familie ;-)
Jeg husker en jul, hvor vi alle tre lå med influenza. Tre personer med 40+ i feber i tre dage ... så er aktivitetsniveauet helt i bund - der er ikke engang overskud til at kede sig, man ligger bare og kan slet ikke huske livet før influenzaen ...

Stegemüller sagde ...

Det er slet ikke sjovt med en syg familie; det ville egentlig være godt hvis I alle tre lagde jer, så ville der af sig selv komme en mere rimelig fordeling af arbejdsopgaverne. Jeg kan huske da mine forældre i 1970 begge lå med den dengang meget kendte Hong-Kong Influenza; jeg var 7-8 år og jeg elskede at servere te og lignende for dem. Det var så hyggeligt, som de begge to lå der i sengen og var syge, syntes jeg. Jeg tror ikke, de syntes, det var særlig hyggeligt.

Rejen sagde ...

Åh din stakkel, håber sandelig ikke at de smitter dig..God bedring med dem begge to og køb et skåneærmer til Donnaen så fryser hun ikke om armene når hun skal bruge mobilen..;-D

Madame sagde ...

Åh, sikke noget - rigtig god bedring til dem begge, og jeg håber, du undgår at blive smittet!

Anonym sagde ...

sikke en redelighed,,,,,, stakkels dig,,,,, rigtig god bedring til patienterne

Pia sagde ...

Der er kun en ting der er værre, og det er at du selv bliver ramt også. Jeg håber du klarer skansen og så ønsker jeg god bedring til de andre.

Inge sagde ...

Åhhh hvor jeg føler med dig.. Kan de to syge ikke passe på hinanden nogle timer, så du kan komme ud blandt friske og raske julestressede mennesker.. :-)
Rigtig god bedring til dem begge.

Fruen i Midten sagde ...

Randi: Ja, det er. Og tak :-)

Ellen: Tak :-) Ja, jeg skal simpelthen bare ikke smittes. For joh, hvis vi alle tre er syge, så er det nok stadig mig, der har køkkentjans. Uh, alle tre syge til jul. Det har ikke været sjovt.

Stegemüller: Jeg tror altså desværre, Ellen ville have ret i sin antagelse, hvis vi alle blev syge. Det ville ikke ændre arbejdsfordelingen synderligt. Det har da været sødt med dig som te-serverings-frøken med begge dine forældre i sengen ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Reje: Nej, kryds fingre for, at jeg kan holde mig uden for bacillernes rækkevidde. Tak, og ja, skåneærmer ville være genialt i denne sammenhæng ;-)

Madame: Tak :-) Og ja, det håber jeg altså også.

Jonna: Ja, de er godt nok lidt trælse, og så skal jeg ovenikøbet have ondt af dem ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Det er nemlig præcis skrækscenariet; at jeg ryger ned lige her op til jul! Tak :-)

Inge: Tak :-) Jo, de bliver sat til at underholde hinanden, så jeg kan komme ud blandt de julestressede (og iøvrigt ikke alle særligt raske) danskere.

NonnasBlog sagde ...

God bedring til dem begge. De er måske allerede ved at komme ovenpå? Jeg håber ikke, at du er blevet smittet? Jeg mindes, da Husbonden og jeg lå side om side i soveværelset, influenzaramte. Da var det naturligvis stadig mig, der måtte holde for. Der sprang jeg dog mange gange over, hvor gærdet er lavest!

Annette sagde ...

Åh nej, din stakkel....
Jeg har alvorligt ondt af dig, ikke én men to syge mennesker, det kan tage pippet fra enhver tålmodighed.
Min mand påstår, at der er en naturlov, der siger at mænd ER meget mere syge end kvinder, når de er ramt af forkølelse/influenza. Jeg håber ikke at din mand har hørt om den lov. Rigtig god bedring med dem.

Fruen i Midten sagde ...

Nonna: Tak :-) I dag, mandag har Donnaen fået det meget bedre. Gemalen er stadig godt og grundigt forkølet. Ind til videre er jeg ikke blevet smittet, så kryds endelig fingre. Det der, med at begge ægtefæller går ned på én gang, holder bare ikke! Så må man snyde og hoppe over meget lave gærder.

Annette: Tak for medynk :-) Jeg har været ved at få pip! Jo, min Gemale bliver også ramt af mande-forkølelse og -influenza, men lige nu insisterer han nu på at passe sit arbejde. (Så han bliver sikkert ikke god at gå til i aften).

Johanne sagde ...

Jamen dog, I arme stakler.
Håber at bare en af dem har det lidt bedre nu. Og lad nu være med at blive smittet selv.

Annemor sagde ...

Himmel og pannekake.
Jeg ønsker deg en rask bedring av dine syke og at du får noen gode timer, midt i pleierjobben. Menn blir minst dobbelt så syke som kvinner, slår aldri feil.
Du har hele min medlidenhet.
Pass deg selv , slik at du ikke krabber til sengs, uten å ville det :)
Ha en utholdende kveld :)
Mormor

Susanne sagde ...

Kære Frue, jeg føler med dig. En ting er et sygt barn, der keder sig, men en mand, der er ramt at virus. Uha. Jeg krydser fingre for snarlig bedring til dem begge.

Fruen i Midten sagde ...

Johanne: Ja, vi har været lidt stakkels. Donnaen er ved at være ovenpå, og Gemalen er knapt så medtaget som lørdag, så det går vel. Og jeg håber, at jeg kan undgå at gå ned med flaget :-)

Mormor: Der er bedring på vej, så hvis jeg nu bare kan lade være med at blive smittet, er der håb. Tak for medlidenhed :-)

Susanne: Ja, det var en barsk kombination, men nu lysner det heldigvis, så hvis bare Gemalen nu tager det lidt roligt, så han ikke trækker sin forkølelse i langdrag, så kan vi forhåbentlig holde snot-fri jul :-)

Birgitte B sagde ...

Hader også at passe syge! Bliver så rastløs, suk...

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Nå, heller ikke noget sygeplejer-gen i dig? Det er nemlig bare kedeligt. Og trættende!