mandag den 26. november 2012

Øv for en kedelig julegave


Helst vil jeg jo have julegaver indpakket i papir med bånd og til-og-fra-kort og det hele. Men i år er Gemalen og jeg nødt til at give os selv og hinanden en før-julegave. 

Sådan helt akut.

Forhåbentlig kommer den allerede idag. Eller senest i morgen.


En ny vaskemaskine. 

Wee!

Eller nej, det er der da overhovedet ikke noget 'wee' over. Det er skrup-kedeligt og trist.

Men det kommer ikke som en overraskelse. Faktisk har der været optræk til vaskemaskine-udskiftning i ni måneder nu. Vi håbede bare, at vi kunne kommer frem til januar-udsalget. Men det kunne vi så ikke.

Allerede i februar begyndte vaskemaskinen at te sig tosset. Eller i virkeligheden har den i endnu længere tid skullet have et knæ for at starte. Men i februar var det pludselig ikke nok, og jeg var sikker på, at nu skulle vi have en ny.

Efter et døgns tid kom vaskemaskinen på bedre tanker og startede pænt. I det hele taget gik det godt et stykke tid, men så begyndte det igen at blive en smule kringlet at vaske. Nu ville den ikke længere starte, bare fordi den fik et knæ. Næh, nu spillede den kostbar og forlangte, at jeg trykkede på start-knappen og lod den overveje sagen i cirka tyve minutter. Og SÅ skulle den have et knæ. Og SÅ startede den. Måske. Eller også passede det ikke lige dens prinsesse-elektronik. Før lidt senere. Som i fem minutter senere. Eller en time senere. Eller.


En gang i mellem sagde den 'Æv bæv, jeg starter bare ikke. For i dag er det lørdag, og du har ekstra travlt, men jeg holder fri.' Det hjalp så på samarbejdsvilligheden, hvis Gemalen truede den, og man kunne næsten mærke, hvordan den tænkte 'Okay, okay', før den startede og vaskede de næste ti vaske uden synderligt brok.

Og hver gang udskød vi udskiftningen og kom lidt tættere på januar. At tilkalde en tekniker mente vi ville være spild af penge, for før han overhovedet var kommet ind og havde fundet skruetrækkeren frem, ville det givetvis koste mindst en trediedel ny maskine. Og hvor længe ville den så holde bagefter. Måske kan man slet ikke forvente, at den kan holde til mere end knap 2000 vaske? Og det er sådan cirka, hvad jeg har regnet ud, at den nok har klaret.

Men nu er det slut. Hverken knæ, trusler eller bønner har kunnet formå den til at starte. I to dage. Så nu tabte vi tålmodigheden og bestilte en ny.


Den må gerne komme snart!

Tomme løfter fra den gamle vaskemaskine.


23 kommentarer:

Inge sagde ...

Ja det er godt nok en kedelig julegave, men helt uundværlig. Håber den snart dukker op. :-)

Anonym sagde ...

En vaskemaskine ville jeg meget nødigt undvære. Jeres har jo også været på overarbejde efter ferien, så måske er det det, der har taget pippet fra den?
Håber, at den nye maskine bliver leveret pronto :-)

Randi

Anonym sagde ...

smiler ...... en vaskemaskine er ikke sådan at diskutere med....
et er sikkert, den får altid det sidste ord .....Pøj pøj med den nye,,,, og en lille julepakke får du sikkert ❤

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Ja, alt for kedelig. Men det er jo værre at undvære, så ...

Randi: Næh, den kan man ikke undvære. Og så må man jo undvære noget andet, som man kan undvære :-/ ja, måske var overarbejdet efter efterårsferie lige præcis det sidste søm.

Jonna: Næh, vaskemaskiner er hårde diskussionspartnere. Måske, jeg kan jo håbe ;-)

Rejen sagde ...

En kedelig men nødvendig julegave og jeg ved hvordan det er at være uden vaskemaskine ikke spor sjovt!

Pia sagde ...

Hverken vaskemaskiner eller noget andet er som det var før i tiden :-)
For nogle år siden, havde vi sådan en hvor programvælgeren, under hver vask skulle hjælpes over et bestemt punkt. Til sidst var det ikke nok.
Det er altid surt at bruge penge på de mest nødvendige ting, men når alternativet er at undvære så kryber vi jo alligevel til korset.
Ting i dag er designet til kun at holde til en vis dato, har jeg læst, ellers køber vi jo intet nyt.

NonnasBlog sagde ...

Det lyder til, at I har presset maskinen til dens yderste. Måske er det krapylet, det har taget livet af den?
Jeg tror, at vi giver hinanden udendørslamper i julegave. Det er faktisk også temmelig kedeligt, men vaskemaskine og lys kan dårligt undværes.

Stegemüller sagde ...

Der er ikke noget så kedeligt som at købe vaskemaskiner og støvsugere mv. Men det er jo nødvendige onder. Det var ærgerligt, at den ikke kunne holde til januar.

Østfronten sagde ...

Praktisk, men knap så festlig. Øj, der ville være krise herhjemme, hvis vaskemaskinen strejkede. Den slags er helt, helt uundværlig med baby i huset.

Fruen i Midten sagde ...

Reje: Jeg kan godt huske, at du sukkede, da du måtte undvære vaskemaskine ifm jeres flytning. Det er altså bare ikke sjovt.

Pia: Ja før i tiden kunne tingene holde i 100 år, eller i hvert fald længe. Nu skal man nærmest betragte det som en foræring, hvis tingene holder ret meget længere end garantien ...

Nonna: Ja, måske skulle vi sende vaskemaskinen til obduktion for at finde ud af, om der sidder et krapyl i de vitale dele ;-) Udendørslamper er næsten lige så kedelige som en vaskemaskine, men også kun næsten.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Ja, det er næsten en personlig fornærmelse at skulle bruge penge på de der helt nødvendige ting. Og nu du nævner støvsuger, så har vi faktisk lige ødelagt selv-oprullet til ledningen. Men det må vi altså leve med.

Østfront: Meget meget praktisk, meget lidt festlig! Ja, med en baby SKAL vaskemaskinen altså bare virke. Ellers er det lige før, man er nødt til at flytte hjem til sin mor!

Ellen sagde ...

Øv. Nej, en vaskemaskine kan da overhovedet ikke undværes.
Men bortset fra det, synes jeg, at der hele tiden er en form for udsalg, fordi konkurrencen er så stor - vi købte jo fx for kort tid siden en til 6300 kroner for 2500 kroner. Det er da i orden.
Det er også kun nummer tre i vores 25-årige karriere; dvs. at de to andre holdt i hhv. 15 og 10 år - det er også i orden.
Ingen af dem hørte til de dyre mærker - faktisk er denne tredje den dyreste, vi har købt.
Måske vasker vi for lidt tøj? ;-)

Kong Mor sagde ...

Jeg havde ikke overlevet i 2 dage uden vaskemaskine.. Gys et drama!
2000 vaske siger du.. Hm (regner lige hurtigt)
Nu har jeg en vaskemaskine som kan klare 7-8 kg tøj og den kører 6-8 gange om ugen.
Det varer nok ikke så længe før vi har nået de 2000. Jeg holder vejret. Har ikke planlagt en udskiftning lige nu!

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Næh, det tror jeg så alligevel ikke, at I gør ;-) Det var da et virkelig godt tilbud, I fandt. Det kan vores ikke hamle op med. Vi havde ellers gang i både pricerunner.dk m.m., men kunne ikke finde tilsvarende besparelse. Så vi endte på lidt mere. Plus levering, montering og bortskaffelse af den gamle maskine. Noget der reelt bare skal lægges på prisen, da det jo var en gratis ydelse førhen. Det er sådan lidt Ryan Air-agtigt, synes jeg :-/

Kong Mor: Jeg ved det jo ikke. Måske burde en vaskemaskine kunne køre 5000 vaske? Men denne her holdt altså kun til cirka 2000. Ja, der er også ved at være krise. Den nye maskine kom ikke igår, og vi har ikke vasket siden torsdag. Argh!

Birgitte B sagde ...

Det må være noget de gør med vilje, de der vaskemaskiner. Øglemors stod også af for nogle dage siden ;-)
Er lige på det punkt glad for fællesvaskeri...

Tina Liel sagde ...

Øv kedelig men nødvendig julegave!!! Og sikke en oplevelse Alladin forestillingen var! Sådan en oplevelse er ALLE pengene værd. KNUS♥

Annemor sagde ...

Jeg tror jeg skal slippe å bytte på en stund, eller kanskje ikke?
Min broder som har sitt virke i en butikk som selger innretninger av elektriske og elektroniske dingser og nødvendigheter, sier at det bare er slik, for at de som produserer slikt, skal kunne ha sin virksomhet i gang.
Men 2000 vask? Næhei, det er er for dårlig.
Klem på en tirsdag og lykke til med en mer samarbeidsvillig vaskedings.

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Hej og velkommen forbi :-) Jeg så det godt, at Øglemors også var stået af. Måske er det en ganske særlig ondartet vaskemaskine-virus, der spredes via bloggene!?

Tina: Ja, Godt vi HAVDE set Aladdin, inden vaskemaskinen stod af. Ellers kunne vi vist godt have glemt alt om den oplevelse :-)

Mormor: Dejligt at se dig i kommentarfeltet igen :-) Jamen, så understøtter din bror bare Pias teori om, at sådan er tingene produceret nu om stunder. Nej, 2000 vaske er vel ikke særlig meget?

Anonym sagde ...

Det kan sagtens være at det er en kedelig julegave I der må hoste op med til jer selv og hinanden - men det er dælme et af de skæggeste indlæg om det du har begået.

Tak for dagens store smil.. frit leveret hende i midten - til hende på kanten ...

Susanne sagde ...

Øv øv. Min røg for to år siden, men den ventede til anden juledag, så da var gaverne købt og langt de fleste penge brugt. Jeg krydser for, at den allerede er leveret og sat til.

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Ja, rigtig kedelig! Selv tak, skulle det være en anden gang :-D

Susanne: Ja, 2. juledag er pengene brugt, og så er det bare at spænde livremmen ind :-/ Det er den så ikke. Det gik ikke helt så Wupti, som jeg havde håbet. Den er lovet til i morgen eftermiddag.

Madame sagde ...

Og hvis jeg nu fortæller, at vi slet ikke har nogen vaskemaskine ... ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Madame: Så tænker jeg, hvordan pokker det kan være, at I har valgt ikke at have vaskemaskine (for I har vel plads osv.?) Synes, det må være meget besværligt??