søndag den 25. november 2012

Lampens Ånd


Det kostede det blå ned fra himlen. Men det var alle pengene værd.

For sjældent har hele familien moret sig så godt.

Fredag aften var vi med mormor og morfar i Fredericia Teater for at se en af de sidste Aladdin-forestillinger.

Hele optakten var præget af dårligt vejr, meget trafik og vejarbejder, så det, der skulle have været en hyggelig tur på Jensens Bøfhus inden forestillingen, blev i stedet et kapløb med tiden. Uden dessert. Øv bøv. Heldigvis havde betjeningen forståelse for vores hastværk, så vi nåede både at spise, betale og småløbe de få hundrede meter hen til teateret i tide til lige at 'lande', før forestillingen begyndte.

Og hold nu helt fest, hvor var det sjovt!

Der var selvfølgelig Aladdin og Jasmin. Men de var nærmest kun biroller. Ikke fordi de var dårlige, men fordi Aladdins tre bedst-buddies bare var meget sjovere. De indledte og bandt i det hele taget stykket sammen. Og trådte ud og ind af deres egne roller på den skæggeste måde, så ethvert tilløb til amerikansk for-meget-hed blev effektivt punkteret.

Allermest hylemorsom var dog Genie, lampens ånd. Fuldstændig blå, bortset fra en gylden hanekam, for han rundt, så man blev helt træt bare af at kigge på ham. Han var den mest bøssede lampe-ånd, der endnu er set, og der var adskillige grinagtige hentydninger til Ole Henriksen.

I det hele taget var der mange referencer. Donnaen hoppede noget i sædet, da der blev gjort grin med Justin Bieber, men overgav sig igen, da Genie gjorde Gangnam Style til sin egen Genie Style. En del referencer gik givetvis hen over hovedet på morfar og mormor, men Donnaen og jeg havde en fest.

Aladdin fik sin Jasmin, Genie blev gjort fri, mens Jaffar blev spærret inde som ny lampeånd, og således endte alt i fryd og gammen.

Bagefter var der kun én ting at ærgre sig over: At vi ikke kunne se hele forestillingen igen, så vi kunne få endnu flere detaljer med.

Billeder måtte man ikke tage, så jeg nøjedes med ´
et af bagtæppet i en pause og håber, at  det kan gå an.

16 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sikke en beskrivelse du her leverer, og selvom jeg ikke kender det fjerneste til det konkrete teaterstykke, kan jeg nærmest se Genie´n for mig. I alle de udgaver du beskriver.. det kan kun have været uhyrligt morsomt.

Man bliver jo passende misundelig.

NonnasBlog sagde ...

Netop dette teaterstykke ville jeg gerne have set! I oktober overværede vi 20 min. af forestillingen (se "De drog mod vest" på Nonna on tour), og det var fantastisk. Det var en lille uge før premieren, så symaskinen snurrede i baggrunden, instruktøren var på tæerne, og teatrets direktør havde givet en introduktion til hele scenariet og bl.a. fortalt, hvorfor netop Fredericia Teater var det eneste sted i Europa, hvor musical´en blev fremført.
Dejligt, at I havde en god oplevelse!

Lene sagde ...

Den forestilling gad jeg da godt se, og havde helt sikkert set den, hvis jeg havde haft børn i dit barns alder hjemme :-)

Susanne sagde ...

Det er bare en særlig oplevelse at se tingene, hvor det sker - frem for på TV. Sådan en forestilling kan man leve højt på længe. Også selv om det var en dyr fornøjelse..

Inge sagde ...

Lyder som en meget festlig forestilling.. :-)

Anonym sagde ...

Lyder fantastisk!

Randi

Ellen sagde ...

Det lyder hylemorsomt. Sådan en oplevelse kan man snakke om og leve på længe.
John og jeg husker endnu Musicalen The Lion King som vi så i London for over ti år siden ... også en rigtig god oplevelse.

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Tak :-) Genie var fabelagtig!

Nonna: Det kan jeg sørme godt forstå, når I nu havde fået en helt speciel bag-om-scenen-introduktion. Man kan kun håbe, at forestillingen bliver sat op en hel masse andre steder, så mange flere får mulighed for at se den.

Lene: Selvfølgelig er man mest tilbøjelig til at se sådan en forestilling, hvis man har børn i 8-15 års alderen, men mine forældre mødte faktisk nogle af deres jævnaldrende bekendte - uden børnebørn - og de virkede til at være godt underholdt :-)

Fruen i Midten sagde ...

Susanne: Det er nemlig rigtigt, at man lever højt på gode teateroplevelser i lang tid efter :-)

Inge: Det var det bestemt også :-)

Randi: Fantastisk var lige hvad det var :-)

Ellen: Det var helt vildt grinagtigt. Disney når det er bedst, tilsat et twist dansk humor, så det ikke blev for svulstigt ;-) The Lion King, spændende, den musical kunne jeg også godt tænke mig at se. Det er en af dem, der har gået i årevis, ikk'?

Rejen sagde ...

Det er alt for længe siden jeg har været i teatret, og når stykket er sjovt og fængslende så kan man leve på det i lang tid. Jeg må tage mig sammen..;-D

Fruen i Midten sagde ...

Reje: Ja, vi kan heller ikke prale. Jeg kan slet ikke huske, hvornår vi sidst har været i teatret og set noget, som ikke på den ene eller anden måde involverede noget Donna-optræden ;-)

Anonym sagde ...

den forestilling ville jeg gerne se,,,,,,,

Ellen sagde ...

Jo, den går endnu. På 13. år.
Giv jer selv en god undskyldning for at tage en tur til det skønne London :-)

Madame sagde ...

Det lyder fantastisk - en forestilling jeg meget gerne ville opleve!

Fruen i Midten sagde ...

Jonna: Hvis Aladdin kommer op på Sjælland må du afsted med barnebarn/børnebørn (kan ikke huske, hvor mange du har). Den er SÅ sjov :-)

Ellen: 13. år! Det er godt nok imponerende. Åh ja, den er jeg helt med på. Desværre spiller finanserne ind som en stærkt begrænsende faktor. Men hvis Fruen en dag kommer til penge, så :-)

Fruen i Midten sagde ...

Madame: Kommer forestillingen til Sjælland/Kbh, så bliver du og Bella simpelthen NØDT til at tage afsted :-)