fredag den 2. november 2012

Mens regnen stod ned i stænger


Det meste af turen til Bratislava foregik i almindeligt grumset gråvejr.

Men til sidst mødte vi det regnvejr, som vejrudsigten havde forudsagt. Og næste morgen var vejret præcis så skrækkeligt som frygtet eller måske lidt værre; koldt, regnfuldt og blæsende. Ikke den bedste start på ferien.

Hvad gør man så?

Fruen havde set vejrudsigten hjemmefra og truffet sine forholdsregler.

At trække Gemalen og Donnaen rundt på museer en hel dag ville være et dødfødt projekt. Men et næsten nyt og fancy storcenter med masser af butikker til Donnaen og Fruen - og rigeligt med siddepladser til Gemalen - kunne gå an.

Så sådan et havde Fruen da lige fundet (gloriepudsning ...) ved at google lidt rundt. Og der kørte vi så hen. Stort og flot så det ud, og beliggenheden lige ned til Donau var også førsteklasses. Men alt det blev ikke beundret på grund af det dårlige vejr. I stedet susede vi lige ned i parkeringskælderen, hvor vi så meget praktisk kunne efterlade det tunge overtøj i bilen.

Derefter var det bare at gå igang. Tre etager med butikker og spisesteder. Havde vi håbet at finde noget specielt, var vi blevet skuffede, for storcentre ligner åbenbart hinanden overalt i verden, og det gør (kæde-)butikkerne også. En del butikker var præcis de samme, som vi ville kunne have fundet i Bruuns Galleri eller Fields.

Men ikke alle, og både Donnaen og jeg fik en masse tid til at gå med at studere tøj og sko. Donnaen fik en jakke og et par småting og prøvede desuden cirka en million sko og støvler uden at finde de helt rigtige. Fruen fik sig et par hybridstøvler; gummistøvler forneden og forede skafter. 

Gemalen fulgte entusiastisk med i starten, men tabte hurtigt interessen og var derefter mestendels at finde rundt omkring i diverse sidde-arrangementer. Nogle steder var hot spots, hvor han så slog tiden ihjel med at surfe rundt på mobilen.

En sen frokost med udmærkede sandwiches til stort set ingen penge blev også indtaget inden for i de beskyttende omgivelser. Og på den måde gik det meste af en våd, kold og blæsende dag. Hvilket jo var fint, men ikke lige den måde, vi havde tænkt os at tilbringe vores ferie.

Heldigvis skulle vi kun have én møgvejrsdag. Den næste dag vågnede vi op til tæt tåge og kun 2 graders varme. Men det klarede hurtigt op, og resten af efterårsferien bød på en række lune og smukke efterårsdage.


EuroVea, Bratislava.
Butikker i tre etager.

14 kommentarer:

Annemor sagde ...

Oj, nesten en dag i helvetshus??? Ok, det regnet og var kaldt og Donnaen og Gemalen var med ... aber doch?
Fint at dere koste dere og at være ble noe mer brukbart, for det var vel ikke akkurat slik som var planen?
Ha en vidunderlig dag på en fredag :-)
Mormor

Madame sagde ...

Det var heldigt, I kun havde én møgvejrsdag og og hurra for storcentre, når det regner :-)

Rejen sagde ...

Selvom storcentre på en ferie ikke lige er det optimale så var det trods alt godt at I kunne være indendørs..;-D

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Ja, Gemalen var lidt til overs, men han er god til at bære ;-) Det var overhovedet ikke en del af plan A, men som plan B virkede det udmærket. Også dejlig dag til dig :-)

Madame: Ja, skræk-scenariet er jo en hel uge med regn og rusk. Føj! Og ja, hurra for storcentre, med indendørs parkering :-)

Reje: Ja det var bestemt godt, for en hver tanke om udendørs-aktiviteter kunne godt skrottes. Men det havde nok været dyrt i længden ;-)

Lene sagde ...

Ja jeg havde valgt muséerne , men det er også fordi hverken min mand eller jeg er til shopping :-) Det var dog godt at I kom i tørvejr :-)

Kong Mor sagde ...

Øv - regnvejrsdage når man er et nyt sted! Godt der ikke var for mange af dem
Når nu resten af familien ikke er til museer. (er der i øvrigt must-see museer i Bratislava?)

Men jeg nyder dine feriefortællinger!
Du skriver bare så godt!!

Ellen sagde ...

Én dag med shopping er udmærket, men så har man også fået nok af det, for som du siger, så er der ikke den store forskel på den slags centre.
Et glimrende tidsfordriv i tilfælde af regn er det dog klart nok - man gider ikke ligefrem gå en tur i skoven, så :-)

Stegemüller sagde ...

Det var godt jeg ikke var med, for jeg havde hængt sammen med Gemalen ved diverse hot spots. Jeg hader indkøbscentre og havde helt klart foretrukket nogle museer, men sådan er vi jo så forskellige.

Anonym sagde ...

Smiler,,,,det må være enhver mands lod at finde en magelig
Stol eller hård bænk at hvile sig på , alt imens vi shopper
Igennem ligegyldigt om det er hjemme eller i udlandet

NonnasBlog sagde ...

Det var godt, at I havde fint vejr det meste af ugen. Når man endelig har ferie, skal vejret bare helst være godt!

Pia sagde ...

Regnvejr ER ikke det bedste til udflugter. Shopping og storcentre plejer vi at styre uden om, efter ungerne er flyttet hjemmefra, men det hænder da, at tiden bliver brugt der. Lidt det samme er med museer, men der er trods alt også spændende museer. Bedst er det selvfølgelig, hvis det interesserer os begge :-)

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Gemalen er ikke meget for hverken museer eller shoppingcentre. Donnaen er absolut ikke til museer (bilder hun sig selv ind). Så derfor :-)

Kong Mor: Jeg vil vove et øje og sige nej, der er ikke must see museer i Bratislava. Men folk med større entusiasme ville garanteret kunne finde flere interessante. Tak :-D

Ellen: Tidsfordriv, det er lige, hvad det er ;-) Men efter det meste af en dag havde alle fået nok.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Så kunne du og Gemalen da have hygget jer ;-) Eller vi tokunne have gået på museer sammen. Ferie med familien er ofte et spørgsmål om kompromiser. Dette var et af dem :-)

Jonna: Tjah, det er åbenbart ikke mange mænd, der ligefrem nyder at shoppe ;-)

Nonna: Ja, ferievejr skal bafe være godt. Vi havde - bort set fra denne ene dag - heldigvis det skønneste sensommervejr.

Pia: Har lidt på fornemmelsen, at I styrer uden om steder med mange mennesker og nyder roen og naturen. Det er også skønt, men kræver altså godt eller bare nogenlunde vejr. Hvilket vi så heldigvis også fik :-)

Annemor sagde ...

Kunne du tenke degg å være med på dette?
http://www.starbear.no/mormor/2012/11/01/en-skrivebilde-stafett/
Ha en flott kveld.
Mormor