mandag den 12. november 2012

Lang Århus-eftermiddag


Nogle byer holder jeg meget af.

Andre byer kan jeg ikke rigtigt komme overens med.

Århus hører til i sidste kategori. Århus og jeg bliver vist aldrig nogen god kombination.

Hvad det helt nøjagtigt er, ved jeg ikke. Det er bare ikke rigtig godt. Har aldrig været det.

Og nu er vi vist kommet ind i en ond cirkel.

I dag havde jeg ellers sat mig for, at det skulle være anderledes. For Donnaen skulle danse i Musikhuset, og jeg var i et svagt øjeblik kommet til at love hende og en veninde at køre dem, selv om det betød, at jeg måtte tage en halv dag fri fra arbejde.

Det betød så også, at jeg havde godt tre timer at slå ihjel. Og hvad var mere nærliggende - også i ordets bogstaveligste forstand - end at få gjort noget ved det uheldige faktum, at jeg aldrig havde besøgt Aros? Visse toneangivende bloggere (ingen nævnt - ingen glemt) har også i den sidste tid gjort deres for at reklamere for stedet, så for li'som at få hanket op i mit kulturelle jeg, valsede jeg glad afsted.

Bare for at finde ud af, at Aros altså holder lukket om mandagen ...

- Det kan gå hen og blive dyrt det her, sagde Fruen til sig selv.

For så måtte jeg jo shoppe mig til varmen. Mente jeg, og gik ned gennem byen for at ende i Magasin, hvor jeg kørte hele vejen op til øverste etage. Og kiggede på lækkert sengetøj og meget andet. Uden overhovedet at gide eje noget af det. Historien gentog sig hele vejen ned, og jeg begyndte, med let undren, at indse, at det næppe ville blive til det helt store med det der shopping.


Men så kunne jeg da købe mig en bog og fordrive tiden med den og en cafe latte i Musikhusets café.

Magasin havde bare ingen bøger, jeg havde lyst til at købe. Det havde Bog&Ide i gågaden og Salling heller ikke. 

Derefter drejede jeg ind til Søstrene Grene, hvor jeg blev overfaldet af nisser i en grad, at jeg måtte tage to med hjem. 

- Flot, tænkte jeg, nu har jeg bevist over for mig selv, at jeg trods alt ikke er blevet ramt at en købs-blokering, men har samtidig undermineret min julemodstandsdygtighed, her allerede før vi er halvt inde i november.

Og så gik jeg ellers i julemode og købte én julegave. I sig selv uhyggeligt meget lidt mig. 


- Det her går bare ikke, afgjorde jeg og marcherede ned til Bruuns Galleri for dér omsider at finde en god bog. Travede tilbage til Musikhuset, fik min latte til at vare en time og kunne så endelig få tøserne med hjem til det midtjyske. 

Herefter vil der nok igen gå lidt tid, før jeg skal forsøge mig med Århus.


24 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg kan heller ikke rigtigt med Århus, men Aros ville jeg dog gerne opleve.

Men så er det jo godt at man kan sætte sig på en café og læse lidt i stedet. Ville jeg nok også have valgt.

Det er altså nogle vildt søde nisser og ikke helt i juletøj endnu, så dem kan du sagtens sætte frem.

Susanne sagde ...

De nisser kiggede jeg på sidste søndag og puttede hænderne i lommen, mens den indre stemme sagde "det gør du bare ikke Susanne". Og jeg var dygtig, for jeg gjorde det ikke ;o)
Jeg elsker Århus gågademiljø om sommeren. De små sidegader og den gode stemning. Men jeg har jo også kun oplevet det som turist fra Sjælland.

Anonym sagde ...

Jeg har en romanstisk forestilling om, at jeg eeelsker Aarhus.
Måske fordi jeg kun har besøgt byen, mens jeg i min pure ungdom havde en kæreste, der boede på de kanter - jeg har faktisk kun oplevet byen gennem forelskelsens lyserøde briller :-)

Randi

Fruen i Midten sagde ...

Overlever: Ja, irriterende med Aros. Især fordi nu tror jeg selvfølgelig, at det skyldes beliggenheden i Århus. Og hvis jeg så bare havde tænkt på at tage en bog med. Ja, de kan godt få lov at sidde og kigge allerede nu, synes jeg også :-)

Susanne: Ja, så er du virkelig meget dygtig, for de der nisser er ret insisterende. Men jeg så da godt, at du havde fundet spionnisserne frem, så lidt ramt af julehumør er du vist også ;-)

Randi: Lyserøde briller kan gøre rigtig meget for de allerfleste byer :-)

GiSP sagde ...

Langt de fleste museer har altså lukket om mandagen, så det må du ikke være sur på Århus over.

Fruen i Midten sagde ...

GiSP: Hehe, nej det ved jeg da godt. Og når jeg er på ferie, kan jeg godt finde ud af at forholde mig til den slags detaljer. Men når jeg pludselig har tre timer til overs i Århus, så synes jeg jo, at Aros meget passende kunne holde åbent ;-)

Madame sagde ...

Du har det vist med byer og med indkøb lige som mig :-) Et besøg på Aros står højt på ønskelisten - der er bare så langt fra Liseleje ...

Anonym sagde ...

ærgerligt du landede i Århus på en mandag, for Aros havde helt sikkert nemt kunne udfylde din ventetid, ærgerligt Aros ikke ligger her på sjælland , jeg har nemlig Aros til gode, desværre nåede vi det ikke i sommer

Østfronten sagde ...

Måske er Aarhus sur på dig, fordi du staver med Å?
Jeg har vist kun været der en enkelt gang som voksen for år tilbage - lige da Aros var åbnet og før Eliason havde sat sin præg på bygningen. Og da var det noget arbejdsrelateret noget, der skyldtes besøget, men jeg tog et par timer tidligere afsted for at nå at besøge Aros. Selvsagt var det ikke mandag.

Juleriet er i fuld gang herhjemme. Søsterlils pakkekalender blev færdig for halvanden måned siden, kalenderlyset er indkøbt og der er også fabrikeret indtil flere gaver. Jeg ELSKER jul.

Fruen i Midten sagde ...

Madame: Måske :-) Ja, der er langt fra Liseleje til Aros, men det føles som afstanden er mindst lige så lang herfra?

Jonna: Ja, tror også sagtens, jeg kunne have brugt en eftermiddag på Aros. Og ærgerligt, at Aros ikke ligger på Sjælland, så kunne vi måske begge får det set. Jeg er åbenbart ikke så god til nære attraktioner ;-)

Østfront: Århus og jeg kom skævt ind på hinanden, allerede inden de skøre århusianere fik den skøre ide at bruge aa i stedet for å. Synes egentlig, det er tarveligt, at man ikke må opleve noget spændende på mandage. Det at jule er jo mange ting. Hvis juleriet er gaveproduktion et det helt i orden, at det starter i august. Hvis det er at hive julestads og nisser frem, er det ikke okay. Sagde Fruen stålsat - lige til igår ;-)

conny sagde ...

Nu er det godt nok længe siden, jeg sidst har været i Århus, men dengang syntes jeg, det var en fed by. En hyggelig by. En by, jeg gerne ville have min gang i.
Men den kan åbenbart også skuffe, ligesom andre byer. Træls også, at Aros finder på at holde lukket ;-) Der ville jeg også gerne hen.
Men årets nisser fik du da med hjem.

Annemor sagde ...

Jule og nisser. Blæh, ikke ennu, OK, de nissene var ikke så forferdelig julete. Så det var godt.Jeg har det ikke ond med Århus eller Aarhus, men så har jeg vel hatt det herlig de gangene jeg var de. Dvs, vi har klart å rote oss vekk. Men det var ikke byens skyld, men mormors kartleserevner :-)
Kos deg med nissene

Annemor sagde ...

Jule og nisser. Blæh, ikke ennu, OK, de nissene var ikke så forferdelig julete. Så det var godt.Jeg har det ikke ond med Århus eller Aarhus, men så har jeg vel hatt det herlig de gangene jeg var de. Dvs, vi har klart å rote oss vekk. Men det var ikke byens skyld, men mormors kartleserevner :-)
Kos deg med nissene

Ellen sagde ...

Hahaha - jeg håber ikke, at det bliver taget alt for ilde op, når jeg tillader mig at spørge, om du er helt sikker på, at det var Aarhus, der var noget galt med? :-D
Men underholdende læsning - det var det ...
Nu må du altså ikke droppe ARoS forever, fordi de tillod sig at holde lukket på den normale museumslukkedag - der er virkelig et besøg værd :-)

Fruen i Midten sagde ...

Conny: Velkommen forbi :-) Alle byer kan jo nok skuffe, hvis man taber ja-hatten undervejs. Ja ærgerligt med Aros. Gemalen spurgte, hvorfor jeg dog ikke havde ringet i forvejen og meldt min ankomst ... Lad os krydse fingre for, at det var 'årets nisser' og ikke kun starten på en større invasion ;-)

Mormor: Man kan nemt blive væk i Århus. Den by er (også) dum at finde rundt i - især i bil. Nej, nisserne er ikke specielt julede. Heldigvis, for nu nægter de at forlade stuen :-)

Ellen: Overhovedet ikke :-) Selvfølgelig er det Århus, den er gal med! Det er efterhånden sådan, at jeg tvivler på, at jeg overhovedet kan få en rigtig vellykket tur til Århus. Sådan har jeg det da aldrig med København? Næh, jeg vil stadig gerne se Aros, men nu går der jo nok igen en rum tid, før jeg igen vover mig på de kanter.

PS: Og jeg nægter altså at skrive Aarhus.

Rejen sagde ...

Synd at du ikke fik set Aros´når du nu var i byen. Jeg kender godt det med at shoppegenet er glemt derhjemme, når man nu har bestemt sig for at købe lidt...;-D

Kong Mor sagde ...

Julen angriber alle. Fra uventede vinkler.
Jeg kender slet ikke Århus. Desværre. Men jeg ville gerne se Aros så din iagttagelse vedr. byen må komme an på en prøve!

Fruen i Midten sagde ...

Reje: Ja, så ærgerligt med Aros - og med det glemte shoppegen. Det er ellers ikke så tit, jeg glemmer netop det ;-)

Kong Mor: Jeg tror stadig på, at Aros er seværdig. Men det er jo personligt mellem Århus og mig, så det kan næppe efterprøves af andre med tilfredsstillende resultat ;-)

Lone sagde ...

Hihi - du kom da hjem med et par nisser - og forhåbentlig en god bog :-)
Jeg har også prøvet at vandre rundt i Magasin mellem lækre tekstiler, køkkengrej, tøj mv. uden overhovedet at have lyst til at købe noget. Jeg er gået ud af forretningen (og andre) tomhændet flere gange. Man kan gå fuldstændig i baglås over alle de forbrugsgoder, der tilbydes, og miste købelysten.

Fruen i Midten sagde ...

Lone: Udmærket bog, indtil videre, tak :-) Er det da ikke bare irriterende at gå shoppe-baglås, når der nu endelig er tid (omend ikke råd)?

Inge sagde ...

Øv hvor ærgerligt at AROS var lukket, der kunne du helt sikkert ha' fået alle timer til at gå.
Jeg kender ikke meget til Århus, men byen var med i overvejelserne da vi skulle vælge miniferie-by, det blev dog Aalborg som vandt, og det har vi bestemt ikke fortrudt.

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Ja, rigtig dumt. Nu havde jeg lige glædet mig efter, at både du og Ellen havde skrevet så fint om Aros :-( Det ville ikke være korrekt at påstå, jeg kender Århus særlig godt. Tror ikke, jeg nogensinde får den by ind under huden :-/

Stegemüller sagde ...

Jeg elsker Aarhus - og måske er det fordi min tante og onkel boede der, da jeg var barn, og de var mennesker med et stort overskud og tog mig med til alle mulige oplevelser, så mine minder derfra er kun gode. Også når jeg har besøgt byen som voksen synes jeg de har en masse at byde på. Jeg har ikke besøgt ARoS, men det vil jeg bestemt gøre, når jeg atter kommer på de kanter.

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Jeg tror, du er inde på noget meget centralt. Har man oplevet noget dejligt i en by, vil man altid være 'gode venner' med den :-)