søndag den 25. december 2011

Hvad mere kan man ønske sig??

 
Så sænkede julefreden sig.
 
Juleaften er ikke længere stress-opbyggende fremtid, men et veloverstået kapitel.
 
Og familens medlemmer gør status.
 
Fruen var i første omgang mest optaget af, om julemiddagen var vellykket.
 
Det var den. Og det kunne konstateres, at det heller ikke var i år, at alle familiemedlemmer kollektivt besluttede sig til at spise sig mætte i brune kartofler eller rødkål. Alene. Mængden af rester kunne ellers godt indikere, at netop dette scenarie var frygtet..
 
Og så var der jo gaverne.
 
Alt i alt en indbringende høst.
 
Gemalen mente, at vi havde overset et par punkter på hans ønskeseddel. Det skyldes dog næppe Maude-humør men influenza, at han nu er gået i seng. For han er faktisk godt klar over, at han må vente med at gøre sin gave-status helt op til efter sin fødselsdag om et par dage.
 
Pigebarnet var ganske godt tilfreds. Lige til hun åbnede facebook.
 
For her måtte hun konstatere, at der ikke er nogen grund til at udbrede sig, hvis høsten ikke inkluderer enten en fladskærm, en bærbar, en Iphone 4S eller en racercykel eller eventuelt flere af de nævnte ting på én gang.
 
Det sad hun så og skumlede lidt over.
 
Imens prøvede moderen at overbevise hende om, at det egentlig ikke er særlig god stil at lægge sin urimeligt store gavehøst ud som statusopdatering. Og at der rimeligvis er enkelte derude, der - som hun - 'kun' har høstet en rigtig pæn stabel gode gaver. Men at disse bare ikke havde ment, at det var nødvendigt at statusopdatere om det.
 
Således lidt trøstet, omend ikke helt overbevist, satte Pigebarnet sig til at kæde-se sine nye DVD'er.
 
Fruen derimod mærkede alderen trykke, for hun kom til at lyde som sine egne bedsteforældre, da hun tænkte videre: Hvad skete der med de gamle dyder beskedenhed (ungernes) og mådehold (givernes)? Og ikke mindst: Hvad i alverden vil man (man som i forældre og bedsteforældre mm) give ungerne, når de skal konfirmeres om halvandet år?
 
Og hvad forventer de selv?
 
En swimmingpool, en ny fløj i villaen med egen indgang eller aktiemajoriteten i Dansk Bank?
 

2 kommentarer:

Rejen sagde ...

Godt at I slap med mavepine, men stakkels hr. Maude, håber han snart kommer sig og får nogle flere af sine ønsker opfyldt...Skrækkeligt at det kun drejer sig om hvor store gaver man får, det er en kedelig udvikling, i stedet burde man lære ungerne at det drejer sig om hygge og samvær og ikke dyre gaver man kan prale med...Fortsat god jul...

Fruen i Midten sagde ...

Tak, Reje, hr Maude har det helt klart bedre :-)
Og ungerne, ja det er (sgu) da synd..