onsdag den 6. juni 2018

Strygende


- Det ryger! konstaterede Donnaen og pegede på mit strygejern, som jeg lidt uforsigtigt havde ladet stå på selve strygebrættet, mens Donnaen havde forklaret mig et eller andet enormt vigtigt.

Jeg skyndte mig at flytte strygejernet over på den dertil indrettede afsætningsplads, men det hjalp ikke meget. Det røg stadig, og jeg hev stikket ud af kontakten og satte strygejernet på mit køkkenbord, som er lavet af granit, og dermed må formodes at kunne holde til lidt af hvert.

Strygebrætsbetrækket blev inspiceret, og jeg undrede mig lidt over, at det var lykkedes mig at lave sorte mærker. Så længe syntes jeg alligevel ikke, at Donnaen havde sludret. Det undrede mig også, at det var strygejernet og ikke betrækket, der røg, så da det holdt op, og jeg ville stryge igen, var jeg blevet lidt skeptisk og fandt en meget gammel, meget slidt bomulds-t-shirt frem, som kunne bruges som prøveklud.

Og godt det samme, for da jeg satte jernet ned på blusen, satte det straks et mærke. Derefter begyndte belægningen på sålen at smelte, og så begyndte det iøvrigt at ryge igen. Det blev for meget af det gode, og strygejernet kom ud at stå på cementfliserne på terrassen. Og nu står det nede i traileren og venter på næste tur til lossepladsen. Dér bar Gemalen det ned, for da jeg forklarede ham, at belægningen ligefrem var begyndt at smelte, måtte han erkende, at det nok trods alt ikke skyldtes en fejl40 fra min side.

Det er ellers altid hans auto-reaktion, når et eller andet driller Donnaen eller mig.

Det kan vi godt blive lidt trætte af.

Som for eksempel, da lampen over spisebordet pludselig holdt op med at lyse, og jeg beklagede mig til ham, mens han sad i bilen på vej hjem fra et eller andet cykelløb. Han var ikke en gang alene i bilen, men alligevel lød det:

- Har du prøvet at skifte pæren?

- Ja, jeg har prøvet at skifte pæren. Jeg har prøvet at tænde og slukke på begge kontakter, og jeg har tjekket, at lyset iøvrigt virker i hele huset.

- Nå, men så er der jo nok noget andet galt.

- Det tror jeg sådan set også, meddelte jeg en lille smule gnavent.

Og her kunne jeg så høre Gemalens co-pilot gnægge lidt i skægget ...

Tilbage til strygejernet. Jeg har købt et nyt, og efter at have skrabet rød belægning fra det gamle strygejern af afsætningsdimsen på strygebrættet har jeg afprøvet, at det fungerer udmærket. Ledningen er dog alt for kort, så når den først skal nå ud over køkkenbordet, kan jeg dårligt nå ud til spidsen af strygebrættet. Det er en anelse upraktisk, og jeg kan ikke forstå, at man ikke fra producentens side lige ofrer en meter ledning mere?

Men pyt, jeg finder en forlængerledning, og så kommer det til at gå strygende igen.


7 kommentarer:

Birgitte B sagde ...

Jeg havde engang et tv, som begyndte at ryge (det var monteret på væggen). Kan nok være jeg kom op og fik slukket strømmen i en fart. Min morfar var elektriker og jeg har stor respekt for el/strøm og dets farlige væsen. Håber du får lagt lidt længde til det nye strygejern :-) kh. Birgitte

Ellen sagde ...

Uha, hvor ville jeg nok også komme til at vrisse ad den slags bemærkninger - kan godt forstå, at co-pilot måtte smile halvhøjt :-)
Tillykke med det nye strygejern. Jeg har også ladet mig irritere over, at der altid behøves en forlængerledning - også når jernet ikke først skal ligge på et køkkenbord. Det er da underligt ... og det har ikke noget med strygejernets pris at gøre, har jeg også erfaret.

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Uh, det tv kunne du jo så ikke bare lige flytte på. Det har da været lidt uhyggeligt. Tak, det gør jeg. Skal bare lige finde Gemalens kasse med ledninger :-)

Ellen: Ja ikke? Møgirriterende! Tak. Ja, hvorfor gør der det?? Ingen har jo lyst til at stå helt ind til væggen/kontakten. Jeg glemte at se efter, nok fordi den sidste ledning var meget længere. Men det kan jeg jo ikke bruge til noget nu.

www.skøreliv.dk sagde ...

Jeg tror - apropos den korte ledning - at det er en spareøvelse a la den, hvor tandpastaproducenten laver åbningen større for at sætte forbruget op. Flere penge til Colgate. Hvis man klipper ledningen af en meter før på mange strygejern, så er resultatet det samme. Flere penge til Philips. Suk.

Fruen i Midten sagde ...

Maude: Du har garanteret ret. Man kan jo selv regne ud, hvor hurtigt der er sparet en kilometer ledning, og den besparelse ryger direkte ned på bundlinjen. Og så længe ledningslængde ikke er et issue, som tæller med hos fx TÆNK, så bliver der næppe lavet om på det. Mer' suk.

Pia sagde ...

Godt der ikke skete fle af de større ulykker.
Den ser nu også ualmindelig lang ud, ledningen på det kasserede strygejern, synes jeg. Her har jeg ikke problemer med ledningslængden på mit strygejern, men andre ledninger er fir korte, og andre er alt for lange, for slet ikke at nævne de irriterende store stik, der gør at en dobbeltkontakt ikke kan udnyttes, og ledninger/stik kan man ikke bare skifte. Suk.

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Absolut :-) Ja, den gamle ledning var dejligt lang. Ja, de der store stik, som gør det umuligt at benytte dobbeltkontakter og de gammeldags forlængerledninger med smalle huller til stikkene. Du har helt ret: Suk.