tirsdag den 2. januar 2018

Juleferiesmulder og et nytårsforsæt


Så forsvandt 2017 i krudtrøgstågerne, juleferien er et overstået kapitel, og hverdagen indfandt sig klokken nul fem tredive i morges.

Det var godt nok tidligt.

Selv Kamelen var lidt overrasket omend ganske tilfreds med at blive vækket så tidligt.

Efter morgenmad gik vi ud på vores sædvanlige morgentur, men den manglende trafik og de mange mørke vinduer viste, at ude i den virkelige verden er hverdagen ikke slået helt igennem endnu. Så vi kunne gå i vores egne tanker og fundere over, hvad søren der skete, da juleferien fløj forbi?

For den er jo nærmest kun lige startet, og hvordan gik det lige med al den afslapning, der skulle nydes,

alle de bøger, der skulle læses,

projekter, der skulle klares,

kager, der skulle bages,

spil, der skulle spilles og

hyggelige julebreve, der skulle skrives??

Det gik ikke særligt godt. Mildest talt.

Jeg læste stort set ikke. Der blev ikke sat hak ved et eneste projekt. Jeg bagte kager, men ikke så mange som planlagt. De fleste blev først bagt i juledagene, og lige nu kommer jeg i tanke om, at der stadig står en halv portion pebernøddedej og venter på at blive bagt. Det er anden portion, men alligevel. Vi spillede ikke spil. Jeg havde ellers købt et nyt spil, men blev så træt, da jeg forsøgte at læse reglerne, at jeg helt opgav og gik i seng.

Og så var der lige julebrevet, der endte med at blive en nytårshilsen. Godt for mig, at der findes internet, og at det ikke længere er en lille smule uciviliseret at sende sine hilsener via denne kanal i stedet for det sendrægtige postvæsen.

Heldigvis var det ikke fordi nogen af os blev syge, eller der skete ubehagelige ting, som umuliggjorde ferienydningen. Vi var heller ikke udsat for invasion eller invaderede selv andre i særlig høj grad. Næh, det var bare som om juleferien smuldrede mellem fingrene på mig.

Træls.

Hvis ikke det var fordi, der nu ligger en helt ny og ubrugt kalender lige til at fylde med to do-lister, noter og kommende gøremål. Jeg tænker, at hvis jeg sørger for ikke blot at skrive alle de stort set uopnåelige projekter ind, men også fylder pænt op med helt almindelige to do-ting, så bliver der helt sikkert noget at hakke af, og jeg kan igen få en fornemmelse af at have nogenlunde styr på det meste.

Sådan må det være.

Det kan vel godt bruges som nytårsforsæt?


Dagen derpå ...

9 kommentarer:

Lene sagde ...

Godt nytår til jer, og sådan en juleferie går hurtigt. Mine intentioner om at være tro mod det, jeg om morgenen bestemmer mig til at gøre godt for mig selv, har allerede lidt nederlag, så ingen gåtur eller dans på stuegulvet i dag, til gengæld har jeg fået udryddet småkagerne og noget af slikdåsen :-)

Ellen sagde ...

Godt nytår herfra - og de der nytårsforsætter skal du slet ikke tænke på - det er at bede om nederlag at give sig i kast med den slags - har jeg altid ment.
Jeg syntes - dengang jeg arbejdede (for nu lige at vade i det) - at hvis ikke vi var ude at rejse, havde ferier det med at smuldre mellem hænderne på mig, og uanset om det er en arbejdsgiverjul eller det modsatte, så er det bare det, der sker. Jeg har i øvrigt bemærket, at set fra et arbejdstagersynspunkt bliver juleugen ikke bedre end her i 2018 :-)

www.skøreliv.dk sagde ...

Ved du hvad jeg ville gøre, hvis jeg var dig? Jeg ville sætte mig i sofaen... og spise pebernøddekagedejen. Rå!
Også rigtig godt nytår herfra! ❤️

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Tak i lige måde :-) Øv for kuldsejlede gode intentioner. Vi må øve os i at holde fast i at være gode mod os selv :-)

Ellen: Tak i lige måde :-) Jeg begiver mig ALDRIG ud i store forchromede nytårsforsætter, som en dødsdømte på forhånd. Men jeg synes godt, jeg kan forsøge at rykke med små skridt. Det trøster mig faktisk lidt, at du også har erfaring med smuldrede ferier :-)

Maude: Ved du, hvor godt den dej smager?? Den er SÅ god! Det lykkedes at bage pebernødderne i går aftes - og imens åd jeg lidt af dejen :-) Tak i lige måde til dig og dine poder :-)

Birgitte B sagde ...

Det lyder som min ferie. Fatter ikke hvor den er blevet af. Men i mangel af aktivitet, så er jeg nu begyndt at rydde op og smide ud. Det går godt. Man skalholt gribe chancen, når motivationen er der. Kh Birgitte. Og godt nytår.

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Nej vel, hvad skete der lige? Men hvis du kan finde ud af at rydde op og smide ud, så har du da alligevel 'gjort noget'. Tak i lige måde :-)

A + K = ♥ sagde ...

Jeg fik sket ikke nogen ferie, for sådan et job har jeg ikke. Men i det mindste arbejdede jeg hvert 24, 25 eller 26 december. Det var en stor luksus for mig.
Så har jeg også en undskyldning for at være bagud med cirka alting (;

- K

Anonym sagde ...

og godt nytår!
en juleferie i smuldretilstand er altså ikke det værste der kan ske!

Min Servicehund sagde ...

Lyder som om I faktisk nød julen og fik slappe af

Det med mere realistisk check liste lyder som et godt nytårsforsæt godt nytår