onsdag den 8. juni 2016

Hul - og hul igennem


Da jeg søndag klokken seks kørte efter jordbær, var vejen pæn og fin, og at jeg ingen jordbær fik, kommer ikke historien ved, men ærgerligt var det.

Men da jeg ved nitiden gik tur med Kamelen, var der pludselig et hul. Ude midt på vejen. Vores lille villavej.

Først var jeg lidt i tvivl. Det havde jo været meget varmt, så måske så jeg syner?

Men den var god nok. Der var hul i vejen. Et stykke asfalt på størrelse med et meget stort grydelåg var forsvundet, sunket ned i et hul, der var lidt større end en stor murerspand.

Det var så sært, at jeg trak Gemalen ud for at se det, og vi blev hurtigt enige om, at det var vi faktisk nødt til at gøre ved. Lige med det samme. Selv om klokken var aften, og det ovenikøbet var søndag. Vi kunne anstændig vis ikke bare gå i seng og risikere, at nogen kørte galt, fordi de fik et forhjul i hullet.

Men hvem ringer man lige til en søndag aften for at belemre dem med, at der er huller i ens vej?

Der er jo ikke - umiddelbart - en døgnbemandet hotline til kommunens afdeling for Park & Vej, så vi besluttede os for at ringe til politiet. Ikke 112, for så højdramatisk syntes vi alligevel ikke, det var, men 114 måtte være det rigtige valg, mente vi.

Hvad der sker på en hverdag mellem 10 og 14, ved jeg ikke. Men en søndag aften, bliver man først bedt om at indtaste sit postnummer og ryger så videre til en telefonsluse, der fortæller en, at man ved røveri og andre akutte ting skal ringe 112. Godt så, men det ville vi jo netop ikke. Desuden kunne man vælge mellem at taste x for at blive viderestillet til en specifik medarbejder (som man altså på en eller anden måde skulle kende i forvejen) eller taste y for at høre politiets åbningstider. Mere kunne man ikke vælge i mellem ...

På det tidspunkt tabte Kamelen og jeg tålmodigheden og overlod til Gemalen at ringe 112.

Det virkede til gengæld. Og efter ganske kort tid var det lykkedes at jage den meget lokale indsatsleder (han bor 1½ vej væk) væk fra terrassen og hen om hjørnet, hvor Gemalen pligtskyldigt stod og dirigerede den ikke-eksisterende trafik.

Han, altså Gemalen, fik ros for sin indsats (hvilket var lidt unfair, for det var jo Kamelens og mit hul ...), og så ringende han, altså indsatslederen, til Park & Vej, for i modsætning til os havde han den direkte linje til det kommunale hul-beredskab. Og så ville der straks blive gjort 'noget', for sådan et hul i vejen kunne man ikke have til at stå uafmærket natten over.

Nu havde Gemalen gjort, hvad han kunne og gik i seng. Det samme gjorde jeg, og mens jeg børstede tænder, hørte jeg pludselig temmelig meget larm fra vejen, og jeg tænkte, at nu gjorde nogen nok 'noget'. Og ganske rigtigt kunne jeg tidligt mandag morgen konstatere, at der var lagt en stor køreplade hen over hullet og placeret en orange advarselsstander oven på.

Det var - syntes jeg - forbløffende hurtig udrykning, og endnu mere forbløffet blev jeg, da der allerede klokken halv ni var folk i gang med at besigtige hullet og gøre ikke bare 'noget' men 'noget mere'. Sidst på dagen kunne jeg konstatere, at køreplade og advarselstander var tilbage på plads. 'Noget mere' har tilsyneladende i første omgang været at stoppe flis i hullet.

Hvorfor ved jeg ikke, og jeg ved heller ikke, om man nu bare afventer, at der kommer en mand forbi med en spand asfalt, eller om der skal gøres 'noget endnu mere'? Men jeg synes, det var rart at konstatere, at der faktisk lynhurtigt var hul igennem til det kommunale system.

Til gengæld ringer jeg nok aldrig mere 114.15 kommentarer:

Birgitte B sagde ...

Nu arbejdet jeg jo i Teknisk Forvaltning og kan oplyse at på vores hjemmeside er der et akutnr til det vi kalder "kommune-vagten". Den bliver taget døgnet rundt. Netop i sådanne situationer ;) men godt I fik hul igennem (høhø). Kh Birgitte

www.skøreliv.dk sagde ...

Sikke et drama på sådan en helt almindelig tur efter jordbær, og så på en søndag!! Der må komme en opfølgning, så vi kan høre om hvor meget mere, der blev gjort (og hvor lang tid det tog)... Tænk, hvor mystisk at sådan noget asfalt bare forsvinder! Fordamper det i varmen, eller hvad? Hvis det er en tilbagevendende begivenhed må I pudse en rapporter fra den lokale sprøjte ud på noget opsøgende arbejde; tænk hvis I for eksempel har ufo'er på spil?!

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Ej hvor sjovt :-) Helt ærligt, det kan der også være på vores kommunale hjemmeside, men vi brugte ikke 3 sekunder på overhovedet at overveje muligheden. Information information information! Det var vi også ret godt tilfredse med :-)

Monster-mor: Ufo'er ville være ret sejt, men desværre er det nok bare utætte kloakker ;-)

Mette sagde ...

Åh, kære frue sikke nogle oplevelser på dine og kamelens gåture:o) Jeg er nu ekstra tryg ved tanken om, der bliver gjort noget selv en søndag aften tak for info om det:) og også tak til @birgitte for info om akutnummer:) nu ærgerligt med jordbærerne.

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Ja, store og spændende oplevelser ;-) Det er faktisk rigtigt fint, men jeg må skuffe dig mht akutnummeret, for jeg kan ikke finde et på min kommunes hjemmeside, så det er desværre ikke alle der har det.

Pia sagde ...

Mystisk med pludselig opståede huller især i en tør periode. Det er ikke så længe siden jeg sidst ringede til politiet. Det var da jeg på min gåtur, så en smadret bil, gemt ad vejen i skoven. Politiets gamle nr. der uanset hvor man befinder sig, ender på 1448, er indkodet i mit hoved fra tidligere tider og det virkede stadig her.
Godt med hurtig hjælp. Det kunne andre instanser lære noget af.

A + K = ♥ sagde ...

Sådan! Tanken om en mørk tur på cykel hjem, i sådan et bump der gav straks gåsehud :D Godt, at der blev reageret pronto.

- A

Lene sagde ...

Imponerende med så hurtig udrykning. Vi har også i vores kommune en mulighed for at indberette huller i vejen via en app eller computer, men om der handles på dem akut, tvivler jeg på.

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Lidt mystisk, ja. Jeg spekulerer på, om det er blevet så tørt, at nogle 'broer' af sand og andet er smuldret og faldet sammen? Den med 1448 kender jeg godt, men jeg ved ikke, hvad jeg skal sætte foran her i byen. Det er kun en midlertidig løsning med en køreplade, men helt sikkert rart, at der straks blev gjort 'noget' :-)

Anne: Det ville helt sikkert have givet anledning til en hurtig afsidning, hvis en cyklist var røget i sådan et hul. Så ja, det var godt :-)

Lene: Imponerende og dejligt :-) Jeg tror ikke, at den der app er beregnet på akutte ting. Og iøvrigt kunne jeg ikke få den til at virke. Jeg prøvede faktisk.

@ sagde ...

Super dejligt at der kom hul igennem til nogen, der kunne gøre noget ved det. Jeg ville også tøve med at ringe 112 ved et hul i vejen, da det jo som sådan ikke er en nødsituation. Men at vente på at hullet forårsagede en nødsituation, er altså heller ikke så smart. Her i nabolaget har vi et lignende hul. Der blev stoppet en orange pind ned i hullet, (som den på dit foto), dog uden køreplade. Der har den stået i flere måneder nu. Måske er jeres hul højere på prioritetslisten?!, ellers må I væbne jer med tålmodighed. Så grim er en orange dimmer-pind heldigvis heller ikke ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Tjah, så kan det jo være, at vores plade med pind får lov at oversomre der midt på vejen. Men det gør vel heller ikke så meget; der er jo ingen, der skal forbi med en mejetærsker. Og iøvrigt virker 'arrangementet' pænt fartdæmpende, hvilket vi slet ikke har noget imod :-)

Inge sagde ...

Det bliver spændende hvor længe plade og afmærkning skal blive midt på jeres vej. Nu er ulykken jo stoppet og hullet kan ikke ses, som i.. det akutte problem er løst, måske behøver vi ikke gøre noget før nogen ringer igen.. :-)

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Hæ, nu er vi jo nogle langmodige jyde-typer, så mon ikke vi skal hen i august, før nogen hidser sig op? ;-)

Ellen sagde ...

Puha - godt I tog aktion med det samme - jeg så i ånden en cyklist ligge der med svære kvæstelser, eller en bil med neddykket forhjul.
Det haster åbenbart heller ikke med at få ordnet resten, kan jeg forstå, pga. fartdæmpningen :-)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Det havde nemlig været en grim ting, hvis det skete. Vi er desværre belemret med et par lokale fart-fjolser, og det gør ikke spor, at de i øjeblikket ikke kan køre ræs :-)

PS: Du kan da ikke bare sådan forlade blogland i flere dage. Jeg blev helt bekymret!?