tirsdag den 21. november 2017

Buzz Lightyear og 1000 frysende prinsesser


Vejrudsigten for onsdag lød på tørvejr, og så var sagen klar:

Vi skulle i Disneyland!

Så efter en robust morgenmad - den var altid robust, og jeg fandt blandt andet ud af, at jeg vældig godt kunne lide - også - at spise suppe til morgenmad - drog vi afsted.

Ind til Tokyo Station for at finde Keiyo Line og så til Maihama Station. Herfra troede jeg egentlig, at man kunne gå til parken, og det kunne man muligvis også godt, men det var ikke meningen. I stedet skulle man med et særligt Disney-tog, som kørte på en separat bane i et loop til både Disneyland, Disney Sea og de store hoteller bagved. Og selvfølgelig gjaldt vores togkort også hertil, så det var bare om at følge strømmen til først toget og dernæst indgangen til Disneyland.

Det var en ganske almindelig onsdag, men tilstrømningen var ganske god alligevel, og vi stod i kø et øjeblik for at købe billetter. Imens så vi en Disney-prinsesse gå forbi, men tænkte ikke nærmere over det, da det jo er helt almindeligt, at man kan blive fotograferet sammen med sine Disney-helte i Disney-parkerne.

Vel inde i parken skulle vi dog blive meget klogere. For det vrimlede med Disney-prinsesser i alle størrelser. Fra de helt små på 3-4 år til voksne damer, veninder klædt ud som hver sin prinsesse eller kærestepar klædt ud som helten og heltinden og mødre, der matchede deres afkom. Drengene, både de små og de større, var også klædt ud, men mens pigerne næsten udelukkende var prinsesser, var drengenes valg af kostume mere forskelligt. Der var både Robin Hood'er, Buzz Lightyear på 5 år, prinser og en hel masse små pelsklædte dyr. De små pelsede figurer var vores favoritter. Fordi ungerne var afsindigt nuttede, men også fordi vi slap for at få gåsehud, når vi så dem. Det var godt nok en tørvejrsdag, men det var koldt, og de fleste prinsesse-outfits var med bare skuldre og arme. Brrr!

Men det var virkelig skægt at se og ikke noget, vi før havde oplevet. Selvfølgelig var det ikke alle, der var klædt ud, men rigtigt mange var, og det var et udmærket tidsfordriv, når vi stod i kø til forlystelserne, at spotte alle de forskellige figurer. Og i kø stod vi. Ikke længe efter Disney-standard, men længe nok efter vores. En gang var vi dog så heldige, at et optog kom stort set lige forbi, så vi kunne se på det. Det var meget flot lavet - og helt vildt langt - men det var også lidt mystisk, for det var en halloween-udgave, og det betød, at nogle af dekorationerne var gået lidt over gevind og lignede noget, der var udtænkt af hjerner på svampe eller sjov tobak.

Vi nåede ikke at prøve særlig meget, for midt på eftermiddagen blev det koldere, og da vores yndlingsforlystelser desværre var lukkede, gad vi ikke stå i kø til nogle af de knapt så interessante, men vendte derimod næserne mod udgangen. Det var der også mange andre, der gjorde, og da der samtidig kom et optog på tværs, opstod der for første gang virkelig trængsel, og der var ikke andet at gøre end at vente, til optoget var forbi.

En hurtig tur gennem butikkerne med merchandise ruinerede os ikke, og vi fandt tilbage til først det lille tog og siden det 'rigtige' tog ind til Tokyo.

På vej tilbage gjorde Donnaen status med en veltilfreds verdensmine:

- Det var lidt koldt, men nu har jeg været i fire forskellige Disney-parker.

Og sådan har vi hver vores must see-lister ...7 kommentarer:

Lene sagde ...

Din datter er da godt berejst Hvad mon hun ville have klædt sig ud som? :-) Og jeg gad god besøge et Disneyland igen, jeg elskede det da vi var i Paris. Men nu har jeg også været i Disneys univers siden mine børn opdagede den verden.

Anonym sagde ...

Jeg har kun været i Disneyland i Paris - men hele to gange, og jeg syntes, at det var en magisk verden at besøge sammen med børn. Det er ved at være mange år siden, men det står stadig i min erindring som en rigtig god oplevelse.

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Donnaen ville helt sikkert have valgt Belle fra Skønheden og Udyret. Hun har altid været favoritten :-) Hvem ved, måske får du en dag muligheden for at besøge et Disneyland med børnebørn :-)

Randi: Magisk er det helt rette ord. I høj grad med børn, men såmænd også uden :-)

Birgitte B sagde ...

Jeg er også fan af suppe til morgenmad. Jeg spiste stort set kun den asiatiske morgenmad, da vi var i Singapore. De stod pænt på den ene side af rummet, mens den anden var kontinental morgenmad. Kh. Birgitte

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Ja, suppe til morgenmad er skam fint. Fandt jeg ud af :-) Årh, du har været i Singapore - det vil jeg også gerne en dag.

Ellen sagde ...

Ups ... jeg har ikke været i et eneste Disneyland endnu. Ikke godt. Måske ... din oplevelse her lyder som en, jeg egentlig godt kunne have undværet, men det var måske også mest for Donnaens skyld? Jeg må låne nogle børnebørn og finde et af slagsen. Jeg har kun været i to legolande. *Med* børnebørn :-)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Det var bare en lille smule for koldt, og så bliver det træls at stå i kø, og man kan ikke rigtigt sidde og slappe af på en bænk og bare kigge. Jeg tror såmænd, at vi alle tre synes, det er ret skægt at være i Disneyland. Mon ikke du godt kan lokke A+A med. Det tror jeg :-)