onsdag den 8. marts 2017

Udfald på linjen


Beklager det midlertidige udfald på linjen.

Skyldes et andet og mere konkret udfald på nogens linje, helt konkret på Gemalens pacemaker.

Gemalen gik og småskrantede og overvejede både allergi og kold lungebetændelse, før han omsider onsdag kontaktede sin læge. Pr mail, hvilket jo ikke ligefrem er den hurtigste kommunikationsform, der findes. Læge svarer sidst næste dag, at Gemalen skal få en akut-tid. Det får han så. Fredag. For lav puls og for højt blodtryk er en dårlig kombination, så Gemalen bliver beordret til undersøgelse på det lokale hospital, hvor han selv kører ned - efter dog først at have hentet Donnaen hjem fra skole.

På hospitalet får han lov til at vente en times tid, før en reservelæge kigger på ham. Hun skal lige konferere med en overlæge, og så går det pludselig stærkt, og i løbet af 10 minutter ligger Gemalen i en ambulance med blå blink på vej til Skejby.

Fruen havde taget det temmelig roligt, at Gemalen skulle til tjek på det lokale sygehus, men da næste melding fra Gemalen var, at nu var han i Skejby, var det slut med roen.

Bare at slippe alt og ræse derind var dog udelukket. Logistikken skulle på plads først. Helt lavpraktisk skulle Kamelen luftes.

Men derefter susede jeg afsted.

Åbenbart ret meget med hovedet under armen, for knap halvvejs blev jeg klar over, at Gemalens taske med tandbørste, rene underbukser, Ipad og ikke mindst opladerledning stadig lå hjemme i kælderen. Den måtte jeg hjem og hente, og så var jeg også nødt til at tanke, for nu var der helt sikkert ikke diesel nok til også at komme hjem igen.

Gemalen har tidligere været indlagt på Skejby, og jeg mente egentlig nok, at jeg kunne finde derind uden brug af GPS. Det kunne jeg ikke. Men omsider fandt jeg dog både hospital og indgang og skyndte mig ind. Og dagen efter fandt Donnaen en venlig besked under min vinduesvisker om, at det var en god ide at betale P-afgift på det sted. Og efter at have stået og gloet arrigt på en række låste døre fandt jeg endelig ud af at vende mig rundt og komme ind på afdelingen.

Der lå Gemalen og havde det efter omstændighederne ret okay, og et øjeblik efter kom en læge og scannede og scannede. Han kunne se en hel masse. Jeg kunne kun se et hjerte. Lægen pegede på en utydelig streg. Det var den tråd eller ledning, der førte fra pacemakeren og ned i hjertet, og det var den, der var årsag til hele miseren. For der var åbenbart en løs forbindelse, så hjertet ind i mellem ikke fik de nødvendige impulser.

Altså skulle Gemalen have en ny tråd. Det fik han dagen efter, og samtidig fik han også lige en nyere model pacemaker. Alt gik godt, og alle regnede med, at han ville blive udskrevet søndag.

Men så fik Gemalen ondt i brystet. Og feber og forhøjede infektionstal. Og hvorfor nu det? Skyldtes det, at den nye tråd lå og generede, eller kunne Gemalen have fået lungebetændelse? Lægerne kløede sig i hovedet og scannede, tog røntgenbilleder og blodprøver - og blev ikke meget klogere.

I løbet af mandagen fik Gemalen det dog bedre, og tirsdag havde han det så godt, at han blev overflyttet til endnu et døgns observation på det lokale sygehus.

Og i dag blev han udskrevet.


21 kommentarer:

Inge sagde ...

God bedring til din gemal, og hurra for at teknologi og mekanik kan holde øje og skubbe til hjerter der ikke helt selv vil.. altid. :-.)

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Tak :-) Ja, det er intet mindre end fantastisk, hvad man kan i dag for at holde hjerter kørende.

Mette sagde ...

Min far har også en pacemaker af en art skulle hans hjerte strejke sådan helt engang imellem. Og den virker. For hans hjerte stoppede.... (han var heldigvis på hjerte afd. på OUH) og da hans hjerte stoppede fik han et stød så han landede på gulvet men hjertet gik igang igen! God bedring med gamelen og dejligt med hurtig service og udskiftning af diverse elektronik:)

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Der er rigtigt mange mennesker, der har pacemaker. Og det er jo skønt, at det kan lade sig gøre. Ved dog ikke, om en tur på gulvet hører med til standardproceduren, når pacemakeren skal overtage ;-) Tak!

www.skøreliv.dk sagde ...

Sikke da en omgang! Godt at der er styr på det hele nu, og at historien - trods dramatikken - endte lykkeligt! Håber alt forbliver fredeligt hos jer! Kram fra mig! ❤️

@ sagde ...

Øv og pyha!

Fruen i Midten sagde ...

Maude: Ja, det er altsammen godt. Det håber jeg også! Tak for kram :-)

KS: Præcis :-)

Birgitte B sagde ...

Sikke en omgang. Det er aldrig rart med de der akutte uforklarlige ting. Godt han er kommet hjem til kærlig pleje :-) kh. Birgitte

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Nu var der jo i første omgang en god - omend overraskende - forklaring, men resten var underligt.- Og ja, det er GODT at have ham hjemme igen :-)

Ellen sagde ...

Uha, sådan en forskrækkelse kan jo få selv normale hjerter (= dit) til at gå i udu og slå i utakt.
Verden blev lige sat på standby for jer, men godt, at der var en happy ending!

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Følte måske mest af alt, at det var min hjerne, der gik i udu ... Men ja og ja :-)

Anonym sagde ...

nejda! holdaop - sikke noget!
god bedring med ham!

Fruen i Midten sagde ...

Monica: Tak :-)

Annemor sagde ...

Godt det gikk godt.
Det blir litt i "hurten og sturten" når slikt oppstår.
God bedring til alle 💗

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Ja! Jeg bliver i hvert fald hurtigt rundt på gulvet. Tak :-)

Lene sagde ...

Godt at du fik ham til lægen, og at du nu har ham hjemme igen med en pacemaker, der virker. God bedring

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Det var nu Gemalen selv, der - omsider - blev bekymret/sløj nok til at henvende sig til lægen. Jeg har sjældent held til at få ham afsted ... Ja, det er Dejligt, at teknikken igen virker. Tak :-)

A + K = ♥ sagde ...

Av, så bliver man da lidt forskrækket. Håber han er på toppen igen og I nyder weekenden (:

- A

Fruen i Midten sagde ...

Anne: Ja man gør. Lidt meget, faktisk. Han er stadig ikke på toppen, men har det meget bedre. Tak :-)

Rikke sagde ...

Godt at du har fået ham hjem igen, og at han kom til læge.
kh Rikke

Min Servicehund sagde ...

God bedring, godt han kom til lægen