onsdag den 4. maj 2016

Når solen skinner


Hu hej, hvor det går!

Solen skinner, og Fruen er flyttet fra blogland.

Eller det er hun så ikke, men det er tydeligt, at tiden med de elektroniske dimser er omvendt proportional med solskinstimerne. Efter februar-kolde april kan det kun gå for langsomt med at komme udenfor, så snart solen viser sig.

Ud i haven, hvor - surprise - ukrudtet ikke ophørte med at vokse, bare fordi det var koldt, og jeg ikke viste mig med lugejern og ukrudtsmord i øjnene. Så var jeg bagefter for en måned siden, så er det bare værre nu.

Og græsset skal slås. Det hjælper Kamelen med. Jeg slår græs, og hun ligger i vejen ...

Hun får ikke lov at hjælpe med at luge i staudebedet, og hun har efterhånden forstået, at der skal hun ikke komme. Medmindre der pludselig er en sommerfugl, der skal fanges, for så er man jo nødt til at vælte tværs igennem det hele.

Iøvrigt er Kamelen faktisk ret god til at underholde sig selv, når vi er sammen i haven. Men som med mindre børn kan også Kamelen blive for stille. Så er hun for det meste lusket uden for min synsvidde og må - da haven ikke er fuldstændig lukket - kaldes tilbage, hvor jeg kan se hende. I søndags skyldtes stilheden, at hun var i gang med et udgravningsprojekt i græsplænen ...

Nu venter en ekstra fridag, vejrudsigten er god, og haven venter. Eller den gør den netop ikke, så det er bare om at komme ud.

Og så må blogland ligge, hvor det ligger.

Glædeligt solskin til alle.


Høj sol over nabobygningen.
Himlen er himmelblå - sjovt nok,
men det kan mobilen ikke klare.

15 kommentarer:

www.skøreliv.dk sagde ...

Så længe der ikke var gang i et udgravningseksperiment i rosenbedet!... Hvis du altså har sådan ét!.... Nyd solskinstimerne :-)

@ sagde ...

Du må ikke starte et indlæg på den måde Midterfrue! *gys* det er dog okay at nedprioritere Blogville (for en periode). Kan godt forstå sollyset trækker - selvom havearbejdet ikke ligefrem trækker, lyder det til. Er dog sikker på at du kommer til et nydepunkt, efter indsatsen. Kamelen ... ih Guder det lyder skønt med hendes endnu barnlige forståelse for verden og dens undere. Ved du måske lige, hvor sjovt det er at grave i græsplænen? Møgundens barnlige verdensforståelse er intakt, dog kun i begrænset tidsrum ad gangen. Må prioritere ressourcerne. Og klart en solvarm plet i stuen er højt prioriteret. Måske det var sådan du skulle gøre også? God solskins-helligdag til dig.

Fruen i Midten sagde ...

Monster-mor: Det har jeg ikke, er ikke specielt begejstret for roser. Nok mest fordi jeg synes, de er bøvlede. Men du har ret; jeg vil hellere have udgravningseksperimenter i græsplænen end i staudebedet. Også selvom det nok ville være hurtigere at retablere staudebedet, men sådan er jeg så ulogisk :-)

Liv: Tak. Tror jeg nok :-) Faktisk trækker havearbejdet, men den evindelige fornemmelse af, at det er rent Sisyfos-arbejde, er lidt træls. Hvis bare jeg kunne arbejde uforstyrret en uges tid, så ... Kamelen er på mange måder stadig meget barnlig, omend solvarme pletter også nydes i fuldt drag. Jeg er faktisk ikke ret god til at sidde stille i solvarme pletter ret længe ad gangen, medmindre jeg har en meget god bog :-) Tak i lige måde. Kan du holde til det med en helligdag oven i ferien oven i orloven ;-)

Anonym sagde ...

Det er svært at nå det hele, og nu hvor vejret er så mildt og solrigt er det udendørs aktiviteter, der trækker - og Blogland løber nok ingen steder, selv om nogen af os ikke er så meget til stede i en periode :-)

Mette sagde ...

Altså havens skal der leges eller slappes af i så må ukrudtet vente. Jeg synes vores fint måske fordi de bare altid er der:o) Mon der snart kommer nogen og fjerne det.... Blev som Liv lidt kold indeni ved tanken om du måske stoppede med at blogge! Godt du bare mente lidt pause fordi du skal slå græs:o)

@ sagde ...

@Midterfrue
Åh men jeg har det ligesom dig med varme solpletter. Det er nemlig fx gode bøger der kan gøre, at jeg kan være i det, dog ikke flere timer som andre. Slet ikke. Ferien sluttede i søndags. Tilbage på alm. orlov siden mandag morgen - så helligdagen er max tiltrængt ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Randi: Jeg håber, du har ret i, at Blogland ingen steder løber, mens jeg vender ryggen til :-)

Mette: Hvis der pludselig kommer nogen helt af sig selv og fjerner jeres ukrudt, så må du være sød at skrive om det, for det vil jeg gerne vide mere om :-) Nej, rolig nu. Jeg kommer tilbage, når jeg er færdig med at slå græs og rykke senegræs op :-)

Liv: Nej vel, man ikke bare sidde/ligge der og stege. Åh, ikke mere ferie oven i orloven, så er det virkelig heldig, at der er en enkelt helligdag til at afbøde på overgangen til almindelig orlov ;-)

Lene sagde ...

Hyg dig ude i haven, vi er her, når du kommer ind :-) Og jeg er lige som da jeg var barn/ung. Jeg elsker at være inde med solen skinnende ind af vinduet :-) Jeg må have genfundet min haveansvarlighed, den er helt forsvundet.

Ellen sagde ...

Det er virkelig et sisyfosarbejde af dimensioner. Faktisk tror jeg, at selv Sisyfos ville løbe skrigende bort, hvis han så mine skvalderkålbede! Bloggeri er derfor ren overspringshandling fra min side og derfor for mig utænkeligt at holde pauser :-)

Laika sagde ...

Ja der er ikke noget som dejligt solskin. Det er bare uheldigt at solsenge har det med at overfalde en og vælte en om på ryggen når der skal luges og ordnes have her på Sjælland :-)

Fruen i Midten sagde ...

Lene: Det er rart at vide, at I stadig er der, når jeg kommer ind igen :-) Haveansvarlighed - uf, det lyder pludselig ikke så sjovt. Behøver du at have sådan en? Hvis Landmanden slår plænen, og du passer nogle fine krukker, så behøver der vel ikke nødvendigvis at blive gjort (ret meget) mere?

Ellen: Hos mig er det primært senegræs, der er ved at tage pippet (og staudebedet) fra mig. Ret fint, at du kan bruge bloggeriet som overspringshandling :-) Jeg læser bare.

Laika: Solskin er både tiltrængt og godt. Sådan nogle solsenge skal man være forsigtig med ;-) Min er ikke kommet ud endnu, så den overfalder ingen. Endnu.

Pia sagde ...

Jeg har det som dig. Måske fordi man er 'muret inde' på kontoret alle ugens dage. Udeliv trækker mere end så meget andet, især nu hvor solen skinner. Jeg vil gå ud og nyde den og prøve at få bugt med noget af alt det grønne, der ikke skal være der.
Du ønskes nogle fantastiske solrige havearbejdsdage ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Pia: Det kan meget vel skyldes indemuringen. Det er så meget både rarare og sjovere at være ude på denne årstid. Jeg kan se, at vores planer for weekenden er de samme. Tak og i lige måde :-)

Birgitte B sagde ...

Ja, når først solen skinner, så må Blogland vente. Helt enig... så nu sidder jeg foran computeren i strålende sol - og arbejder på min opgave, eller... overspringshandler med at læse andre blogs. hahahah... god tur i haven. Kh. Birgitte

Fruen i Midten sagde ...

Birgitte: Uh, jeg er ikke misunderlig, det er svært at holde næsen i sporet, når solen skinner. Krydser fingre for, at resultatet bliver godt :-) Tak.