mandag den 14. december 2015

Tjek, tjek og et julemysterium


En gang tilbage i november, hvor jeg netop havde købt den første julegave, tænkte jeg, at det måske i år ville lykkes mig at få nogenlunde styr på julegøremålene uden at gå til i julestress.

Omkring første december mente jeg stadig, at det faktisk gik helt godt.

Nu må jeg erkende, at juletræerne ikke vokser ind i himlen, og at panikken, som vanligt på denne tid i december, er ved at indfinde sig.

Ting tager generelt bare længere tid, end jeg på forhånd - naivt - forestiller mig.

For eksempel nåede jeg kun at fremstille dejen, men ikke at bage vaniljekranse (altså vaniljedimser, da jeg ikke har de rette remedier og ej heller tålmodighed til kransefremstilling). Heldigvis tager dejen ikke skade af at stå i kælderen et par dage og vente på tid. Så det går nok.

Et par vigtige hak blev der dog sat på listen i weekendens løb. Lørdag hjembragte jeg den bestilte gås, som egentlig ifølge den lokale gårdbutiks nye, fancy web-bestillingssystem skulle have været leveret med posten, men som jeg endte med selv at hente mod at få lidt mere gås for den sparede porto.

Og søndag hentede Gemalen og jeg juletræer hjem. Donnaen var for dårligt gående og skulle iøvrigt skrive stil, så hun måtte desværre, til sin store fortrydelse og i øvrigt for første gang i sit liv, blive hjemme.

Juletræer henter vi hos gode venner, og nu hvor jeg har sørget for, at de har en netter, var de så meget nemmere at få plads i bilen. Træerne, ikke vennerne. Til gengæld var det præcis lige så svært som det plejer at vælge det helt rigtige træ, så vi brugte lang tid på at vandre rundt. Og endte så med at vælge et af de allerførste, vi havde kigget på ...

Da Gemalen stadig ikke er helt mobil, når det kommer til at kravle rundt på jorden og fælde juletræer, blev det i år min tjans at save, mens Gemalen bare hev lidt i toppen, så saven ikke satte sig fast. Så nu ved jeg, at jeg også kan fælde juletræer, og det er jo altid godt at vide.

Efter omsider at have udvalgt det helt rette stue-juletræ gik det hurtigt med at finde et lille træ til terrassen, få begge træer nettet, smage værternes hjemmekomponerede snapse og komme hjem igen, så jeg lige kunne nå en travetur i skoven med Kamelen, mens det stadig var lyst.

På vores aftentur på den sædvanlige rute gennem villakvarteret konstaterede jeg, at jeg ikke havde set syner, da jeg aftenen før havde set en lille julemand stå på et elskab. Han stod der stadig og så så fin ud. Og jeg undrede mig såre. For hvorfor står han der?

Jeg lod ham stå, for måske er han nogens. Eller måske er han en del af en skjult kamera-gimmick, hvor man aktiverer et eller andet fælt, hvis man prøver at tage ham. Måske sidder han fast med lim eller elastik, måske begynder han at tale, måske falder der noget ud af hækken, eller man starter en alarm?

Mest tror jeg på, at han er tabt. Ud af en klapvogn, og så har en venlig sjæl stillet ham op på elskabet, så han er til at finde igen. Det er ikke til at vide, og indtil videre lader jeg ham stå. Men hvis han ikke bliver hentet, tror jeg ikke, at jeg kan lade ham stå der i kulden julen over.

For sådan kan man da ikke behandle en julemand.

Vel?


20 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor har du nået meget allerede. Jeg er - som hvert eneste år - håbløst bagefter. Jeg er faktisk stort set slet ikke begyndt på juleforberedelserne endnu. Jeg har kun lavet tjeklisterne :-) Jeg trøster mig med, at i mange år startede jeg først på juleforberedelserne d. 14. december. Ældste søn har nemlig fødselsdag d. 13. - og da han var barn, holdt jeg hårdt på, at han skulle have lov til at fejre fødselsdag, inden det hele blev syltet ind i jul.
Han fyldte 40 i går, men jeg hænger åbenbart stadig fast i de gamle, indarbejdede rutiner - eller noget :-)

Lene sagde ...

Ved du hvad, du når det. Vores juletræ bliver først fældet til sidst, det skal jo stå fra d. 24 og til d. 7/1 indenfor, så det skal være frisk. Gaverne er egentlig det vigtigste, bagværk kan købes hos bageren, gåsen har du bestilt, hvilket minder mig om at stegen skal bestilles :-)Og butikkerne går sjældent ned på madvarer, så det bliver også jul i år hos dig og mig :-)

Fruen i Midten sagde ...

Randi: Hvis du er vant til at nå det hele på sølle 10 dage, så når du det jo nok også i år :-)

Lene: Selvfølgelig gør jeg det (og selvfølgelig gør du det), men det kunne nu være så fint at nå det UDEN julestress for en gangs skyld. Men det bliver så ikke i år. Gåsen er ikke bare bestilt, den er helt hjemme i fryseren. Nu skal jeg bare huske at tage den op ...

Mette sagde ...

Juletræsfeen kom natten til lørdag hos os. Det lyder nemt ik'? men du skal ikke lade dig snyde af det der med feen... tro mig! Du må redde den lille julemand, skulle han stå der endnu næste gang du kommer forbi:o)

www.skøreliv.dk sagde ...

Halløj! Jeg er med på den vogn med, at tingene bare tager mere tid end man regner med... Tillykke med juletræet, og at du kan fælde ét, ikke mindst! Det er godt at ha' på sit CV!
God rejse det sidste stykke vej frem mod den 24., jeg selv hænger i helt til det sidste!
Kærligst, mig.

Pia sagde ...

Jeg startede på julegaveindkøbene i fredags, og sendte Allan afsted efter den sidste i dag. I søndags bagte jeg klejner, lavede dekorationer og pyntede op, og havde planlagt meget mere, men så kom der noget i vejen. Jeg må tage en tørn mere næste weekend,

Birgitte B sagde ...

Hvor sejt at I har to træer! Og fælder dem selv :-) kh. Birgitte

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Det er ellers ret smart med sådan en juletræsfe, så det er lidt ærgerligt ikke at måtte tro på den :-)

Stegemüller: Han står der endnu. Han får lige et par dage mere i håb om, at taberen kommer tilbage og finder ham. Haha, det er da det, jeg er - kompetenceudviklet :-D

Fruen i Midten sagde ...

Mor-monster: Ja, og hvorfor gør de så lige det? År efter år oven i købet!! Ja, det er helt klart en smaddergo' tilføjelse til CV'et :-)

Pia: Jamen altså, du er bare så mega-effektiv, at du kan nå det hele på den halve tid. Jeg skal jo bruge en uge på det, du nåede på en afbrudt søndag. Uhm, klejner :-)

Birgitte: Det var først sidste jul, vi fandt ud af, hvor sødt det er med et træ på terrassen, men nu bliver det vist en tradition. Jeg følte mig også ret sag ;-)

Ellen sagde ...

Du er da vist i god tid i forhold til en hel masse andre, tror jeg :-) Bortset fra, at vaniljedimserne skal bages, nu hvor dejen er lavet, bliver man så ikke kun stresset, fordi man stiller for store eller for mange krav til sig selv? Alt det vigtigste har du jo nået ... jeg ved dog ikke, hvor langt du er med dine gaver, for de må vel også hellere komme i hus.

Inge sagde ...

Du er da i voldsom god tid mit alles.. :-) Jeg har før præsteret at købe juletræ juleaftensdag kl. 15:15 Sælgeren var ved at pakke sammen og han rev bare et ud af bunken og sagde.. Det her kan du købe PUNKTUM Det gjorde jeg så.. :-)

Mette sagde ...

Ha ha ha åh vi tror på hende alle mand men hun er doven en, der efterlader en masse arbejde til forældrene;o) Men det er nu det hele værd når man ser ungernes ansigter om morgnen, når juletræet endelig er ankommet i nattens mulm og mørke:o)

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Ja, jeg er i okay god tid med meget, men der er også nogle sideprojekter, såsom et lidt mere krævende julebrev, som jeg hele tiden bliver ved med at skubbe, og de stresser mere end godt er. Ellers har du ret; det er ens egne krav, der stresser mest. Hvornår holder jeg mon op med det? :-)

Inge: Ha ha, dér kan vist tale om, at der har været stress på til det sidste!

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Ej altså, er hun doven. Det er da heller ikke til at få ordentlige feer nu om dage ;-)

Birgitte: Der skulle selvfølgelig have stået 'sej' til sidst ...

@ sagde ...

Jeg er bare så glad for, at det ikke var jeres venner I "nettede".
Er meget imponeret over at du har lavet dej til vaniljedimser. Her er jeg måske nået til at finde ud af hvad poderne ønsker sig - og til at få et juletræ hjem (ikke ind endnu). Sidstnævnte øvelse resulterede i 3 sure banditter ved hjemkomsten (manden min inklusiv). Argh kan da heller ikke slippe dem løs nogen steder ;-)
Håber ikke julemanden bider. Men at klapvognsejeren kommer forbi og bliver genforenet med ham.

monica sagde ...

hehe
hvad kan dog baghistorien til den lille julemand være ? fantasien slipper løs - the sky is the limit !! kender jeg godt.. kan godt finde mig selv helt uhæmmet bilde mig selv alverdens ting ind, når det gælder hvad nu hvis ! sjovt...
Hvor er det herligt at læse dine blogindlæg!

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Hvis nogen var blevet nettet, var det Gemalen, da det var ham der skubbede :-) Vores ligger også udenfor. Det kommer først ind d. 23. Tidligst. For det meste er det først d. 24. om formiddagen. Fortæl dine Banditter det! Julemanden bider ikke, ved jeg nu. Jeg ved nu også, at han er en lysestage, hvilket gør ham lidt mindre attraktiv, da jeg synes, det er meget mærkeligt at lyse ud af maven ...

Fruen i Midten sagde ...

Monica: Jeg tror, som skrevet, at han er tabt af et mindre barn. Nu hvor jeg har opdaget, at han er en lysestage, har jeg moren/faren mistænkt for at lide af selektivt hukommelsestab, som umuliggør, at han bliver fundet igen. Tak :-)

A + K = ♥ sagde ...

Hurra for træ og alt det andet juleri, du er da så meget på rette spor! Selvbagende kage ville nu være smart hele året. Knækkes koden, så giv tippet videre :D

- Anne, www.venterpaavin.blogspot.com

Fruen i Midten sagde ...

Anne: Hvis jeg knækker koden omkring selvbagende kage, lover jeg at skrive om det. Efter at have taget patent på det, altså :-)