onsdag den 11. marts 2015

Hestetøseweekend med Linse-indslag


Donnaen er ikke til heste.

Faktisk er hun temmelig allergisk over for dem. Og havde nogen for et par måneder siden fortalt hende, at hun skulle tilbringe en hel dag til hingsteshow i Herning, havde hun nok kigget overbærende på dem og bedt dem tænke om igen.

Men Donnaens ene niece er hestetosset i middelsvær til alvorlig grad. Og hun og en veninde ville frygtelig gerne til hingsteshow. Under normale omstændigheder ville niecens mor, Donnaens storesøster, være nem at lokke, men da hun pt. er indisponeret på grund af kemokur, måtte der findes en anden løsning.

Den anden løsning blev, at Gemalen, der meget heldigt alligevel havde ærinde i Nordsjælland, fiskede de to piger op og fragtede dem til Herning, hvor de så gallashowet fredag aften og derefter blev hentet hjem til os sidst på aftenen.

Selv om pigerne var helt høje af oplevelser, var de også trætte oven på en lang dag, og de og Donnaen blev smidt på hovedet i seng, for de skulle tidligt op næste dag og afsted igen.

Ved morgenbordet blev der snakket heste og hesteshow. Snehvide og de syv små dværge - dværgene var shetlændere (!) - havde været et hit.

Så var der afgang igen. Gemalen kørte pigerne til Herning, før han selv skulle videre til cykelløb (ja, han mente, han var fit igen og sagtens kunne deltage, når han nu havde slugt den sidste pille til sin morgenmad).

Og Donnaen var med. En hel dag i selskab med de søde - og ganske jævnaldrende - piger, ville hun ikke gå glip af, og så måtte hun jo tage hestene med.

De var væk hele dagen og blev hentet hjem igen til aftensmad.

Donnaen var, på trods af allergimedicin, en anelse rødøjet og småsnøftende. Men det var ikke nok til at spolere oplevelsen. Pigerne havde hygget sig. Havde set springkonkurrencer, dressur, hingstekåring og alt muligt andet. De havde besøgt cirka 1000 stande, hvor de hesteinteresserede havde fornøjet sig med at købe både dit og dat (som de så efterfølgende var nødt til at slæbe rundt på), mens Donnaen nøjedes med at sikre sig en gratis hundefoderprøve til Kamelen.

- Og gæt så, hvem vi mødte, forlangte Donnaen fornøjet, mens hun viftede mig om næsen med sin mobil, der tydeligvis indeholdt beviser på mødet i billedform.

- Øh, prinsesse Benedikte, foreslog jeg. Og det var egentlig lidt snyd, for Gemalen havde allerede tidligere på dagen afsløret, at en kronebil med netop prinsesse Benedikte og hendes datter, den dressurdygtige Nathalie, var kørt ind på parkeringspladsen samtidig med, at Gemalen kom med sine prinsesser.

- Nej! næsten råbte Donnaen, og så var hun og veninden ved at trille om af grin. Mens niecen blot rullede lidt med øjnene.

- Så ved jeg det ikke?

- Linse!!

- ??

- Ja, Linse! gentog Donnaen for sin svagtopfattende mor og hev mobilen frem igen. Med et billede af Linse og Donna, et billede af Linse og veninde og til sidst et billede af Linse og både Donnaen og veninden.

- Hun var helt vildt sød, fortsatte Donnaen begejstret, og så fortsatte pigerne i munden på hinanden med at fortælle om at stå i kø i en halv time for at blive foreviget sammen med Linse, og om hvor sød hun havde været, da de endelig nåede frem til hende.

Hvad der havde været den dybere mening med Linse Kesslers deltagelse i et hingsteshow, fandt ingen af os ud af. Men det var også lige meget, for pigerne havde haft en fest, og niecen, der bestemt ikke gad Linse, havde sagten kunnet bruge tiden på at studere endnu flere stande, mens de kendis-tossede stod i kø.

Så blev det søndag, og niecen og veninden blev kørt til færgen i Aarhus, mens Donnaen måtte kaste sig over lektierne.

Og til næste år vil hun gerne med til gallashowet.Tror nok, at dette billede, som Donnaen sendte hjem,
skal illustrere, at pigerne havde et godt udsyn fra deres pladser.
(Heste kan med lidt god vilje skimtes i baggrunden).

16 kommentarer:

Mette sagde ...

Dejligt det blev en skøn oplevelse:) Heldigvis (for jeg er ikke glad for heste) er prinsessen ikke til heste. Et par af hendes veninder er men det har ikke gjort hende interesseret. Sikke sødt af Donnaen, at hun sådan glædeligt tager med sin niece:)

Anonym sagde ...

Hingstekåring er så vidt jeg ved for hestepiger i alle aldre - men på et lidt højere plan end hvad den lokale rideskole kan præstere med sine søvnige skoleheste.

Hvad Linse Kessler lavede der undrede sådan set osse mig en del - for hun er da noget med hunde så vidt jeg husker. Men det kan være at der er en eller anden form for sammenfald mellem amstaff´s og varmblodede hingste som jeg ikke lige kender til..

Fruen i Midten sagde ...

Stegemüller: Jeg har skam selv været hestepige, så jeg forstår dem til fulde :-) Til gengæld har jeg aldrig prøvet at sidde i en sulky. Får man ikke hestens hale lige i ansigtet?

Mette: Mon ikke der er mange mødre, der ikke synes, det er helt skønt, at deres døtre er vilde med heste? Men det problem slipper du så heldigvis for :-) Donnaen, niecen og veninden er lige gamle, så sådan en hel dags tøsehygge ville Donnaen naturligvis ikke gå glip af.

Overlever: Nemlig, og der fås ikke større og bedre hesteshow i DK end hingstekåringen i Herning. Haha, ingen anelse, men det er da et bud ;-)

@ sagde ...

Hahahahahahahahahaha!
Det her indlæg altså. Jeg ved ikke hvor jeg skal ende eller begynde, men kære Midterfrue. Jeg er flad af grin! Donna, Donna, Donna ... tsk tsk. Linse for F*** sake! Arh men det er da bare en guld-oplevelse! Tak.

Pia sagde ...

Her har vi i den grad også haft en hestepige. Meget besværligt når en anden er multiallergiker. Berider var det eneste hun ville være. Det kan let blive en lang historie, så jeg stopper her :-)
Så vidt jeg ved, er Linse en meget dyreglad person, der gerne stiller op for en god dyresag.

Godt Gemalen er frisk igen.

Ellen sagde ...

Nå - nu nåede jeg lige at kommentere, at din stakkels mand nok ikke er helt frisk, og så læser man, at han er ude og føjte :-) Så meget for min medlidenhed ...
Nogle er til de kongelige, andre til Linse - sådan er vi så forskellige - det vigtigste er, at Donnaen er kisteglad for mødet :-)

Laika sagde ...

Hehe ja hvad er Prinsesse Benedikte i forhold til Linse? :)

Fruen i Midten sagde ...

Liv: Ja, selv haha med dig ;-) Glæder du dig ikke bare helt vildt, til dine banditter bliver lidt større og får øjnene op for reality-tv?

Pia: Åh, det må have været besværligt! Alene ridetøjet kunne vel udløse en allergisk reaktion hos broren? Men berider blev hun trods alt ikke. Du har helt sikkert ret mht. Linse. Jeg var alligevel overrasket over, at man kunne finde hende til hingsteshow.

Fruen i Midten sagde ...

Ellen: Ja, men han havde det til gengæld voldsomt skidt, da det var værst. Sådan er det jo, og ja, det var klart det vigtigste, at tøserne syntes, det var fantastisk at møde Linse.

Laika: Hehe, det korte svar må være: Noget h-e-l-t-andet ;-)

Mette sagde ...

Personligt ville jeg også langt heller tilbringe tid sammen med Linse end med Prisessen :)

Fruen i Midten sagde ...

Mette: Haha! Jeg ved ikke så meget om prinsesse Benedikte, men det kan jo være, at hun også er vældig sød, hvis man får hende sådan lidt på tomandshånd :-)

Inge sagde ...

Hehe.. Dronning Linse slår prinsessen.. :-)

@ sagde ...

@Midterfrue
Vi har stueantenne ;-) eneste realityshow her er Møghunden.

Fruen i Midten sagde ...

Inge: Haha, det kan man sige :-)

Liv: Ja endnu, men det går jo ikke i længden. Jeg er (næsten) sikker på, at det ville kunne takseres som omsorgsvigt, hvis man som teenager ikke har adgang til reality-tv ;-)

Annemor sagde ...

Nei da, man får slett ikke noen hestehale i ansiktet om man sitter i en sulky. Men søle må man ikke være redd for, om bakken er en smule bløt.
Fint at de moret seg og unnskyld meg, men hvem er Linse?
Klem :)

Fruen i Midten sagde ...

Mormor: Pyt med skidt og jord, men hvor er halen så? Haha, du ved slet ikke, hvad du går glip af, når du ikke ved, hvem Linse er. Hun er realitystjerne og nok mest kendt for sine MEGET store bryster :-) Er du meget, meget nysgerrig, kan du se mere her: http://da.wikipedia.org/wiki/Linse_Kessler

Klem tilbage :-)